Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Na frontě

(seriál)
  • Velká Británie World War II: From the Frontlines
Velká Británie, 2023, 4 h 51 min (Minutáž: 43–57 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o druhé světové válce, který vás prostřednictvím upravených archivních záběrů a svědectví účastníků z různých stran přenese přímo na bojiště. (Netflix)

Recenze (31)

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Tí, ktorí vyčítajú tomuto dokumentu nepresnosť, málo informácií, či nejaký ten zmätok majú svoj kúsok pravdy. Ja mám tiež svoj, keď poviem, že tento dokument je predovšetkým klenotom príbehovým, ktorý nepotrebuje po 100 iných dokumentárnych filmoch o 2. sv. presne do bodky informovať, ale zanechať stopu v podobe výpovede. To sa dokonale podarilo. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Nacismus (a OSA) bylo, je a bude zlo. Válka byla, je a bude zlo. Nikdo si asi nedovede představit, jaky peklo byla druhá světová, pokud ji sám nezažil. Jsem rád, že jsou pořád dokumenty, který tu hrůzu připomínaj, aby se na to nezapomnělo. Autentický záběry tenhle dokument (i když zjednodušeně) dělaj ještě desivejsi. Nejednou mi bylo z toho všeho zle... ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale neuspokojilo mne to...jako rychlý souhrn něco ve stylu taháku pro středoškoláka se základními fakty OK...ale jako seriózní dokument mi to moc nesedělo. Opravdu to bylo strašně stručné....možná spíše zaměřené pro současné mladě, kteří jsou si této historie našich dějin málo vědomí a tak je dokument nechce zahlcovat, aby si udržel jejich pozornost...pro ostatní znalé a fanoušky historie nedostatečné.  Jednotlivé konkrétní osobní příběhy mne nezaujali a neseděli mi tam. Paradoxně dodatečně kolorované záběry mne neustále nutily přemýšlet, který záběr je originál a který je hraný a to mne taky nebavilo. Určitě po faktické stránce dobré, ale na mne lehce odfláknuté na tak vysoké hodnocení. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tou největší devízou jsou zde nádherné kolorované záběry, z nichž mnohé jsem já osobně viděl zcela poprvé. Celý projekt je rovněž proložen monology účastníků bojů z obou stran barikády, což lehce vyvažuje ten největší nedostatek, jenž tkví ve vynechávání některých důležitých momentů celého konfliktu. Je to vážně veliká škoda, jelikož pak by už o nekompromisním plném hodnocení nemohlo být žádných pochyb. (Netflix) ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Krásný záběry doplněný mnohdy neuvěřitelnými osobními vzpomínkami. Samotný dokument ovšem 2. světovou válku bere hodně zjednodušeně. Je až neuvěřitelný kolik klíčových událostí je zde zmíněno jen okrajově a v rychlosti nebo jsou vynechány uplně (Market Garden). Vizuál a porvedení super. Informační hodnota slabá. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno