Reklama

Reklama

Game Story

(seriál)
  • Česko Bitová generace (pracovní název)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Příběhy vzniku nejzásadnějších českých počítačových her posledních čtyř desetiletí, které formovaly generace fanoušků a dokázaly se prosadit ve světě. Unikátní pohled na zrození nejúspěšnějších domácích herních vizionářů, jejichž kariéra začínala často v „garážích" a mnohé z nich dovedla až k milionovému byznysu. V jednotlivých dílech nechá seriál nahlédnout do zákulisí tuzemské herní scény, fascinujícího tvůrčího odvětví, které generuje větší příjmy, než filmový a hudební průmysl dohromady. Game Story připomene legendární herní tituly, z nichž se staly fenomény daného žánru. (iVysílání)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Hatred 

všechny recenze uživatele

Vtipný dokument, kterému nejvíc škodí rozsekání na deset krátkých dílů, kdyby to byly dva delší díly po hodině a čtvrt, nic by se nestalo. A kdyby to bylo deset dílů po hodině a čtvrt, taky by se nic nestalo a zřejmě by si to diváky našlo, takto dokument jen klouže po povrchu a i když mi vtipné prostřihy nevadí, uvítal bych víc informací a hlubší ponoření do témat, zvlášť když už tam ty osobnosti jednou jsou a mají co říct. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Nový český dokumentární minisériál "Game Story" by se mohl stát cenným příspěvkem k dokumentaci a oslavě české herní kultury, zejména historie významných časopisů jako Excalibur, Score a Level. Bohužel, na své cestě k tomuto cíli čelí zásadním překážkám. Hlavním nedostatkem je formát série. Patnáctiminutové epizody jsou nejen neúměrně krátké pro zpracování tak rozsáhlého tématu, ale také se nepodařilo efektivně využít tento omezený čas. V důsledku toho příspěvky hostů, jako je Pavel D., působí nevyužitě a neúplně. Porovnání s obdobnými seriály od Netflixu, jako je "High Score" nebo "Power On: The Story of Xbox", zdůrazňuje, co "Game Story" chybí. Tato mezinárodní produkce nabízí poutavé, hloubkové pohledy s delší dobou trvání epizod, což jim umožňuje hlouběji se ponořit do příběhů, krizí, napětí a objevů, které jsou pro tento žánr klíčové. Jako daňový poplatník a fanoušek české herní historie cítím zklamání, že "Game Story" nedostalo prostředky nebo formát, který by mu umožnil zářit. Šance na oživení a podrobný pohled na milovanou éru herních časopisů tak míjí. Je zřejmé, že více prostoru by umožnilo seriálu nabídnout více – nejen fakta, která jsou běžně dostupná na blogu autora, YouTube kanálu nebo v článcích, ale i vzácné, nevyprávěné příběhy a zákulisní informace. Výsledkem je, že "Game Story" se může jevit jako promarněná příležitost, možná výsledek omezeného rozpočtu nebo nejistoty České televize investovat do něčeho s větší přidanou hodnotou. Tento seriál tak zůstává v pozadí potenciálu, který měl. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V rozmezí deseti cirka patnáctiminutových dílů tu tvůrci tohoto pořadu rozkryli to, jak se v Česku na přelomu 80. a 90. let zrodila herní vývojářská scéna. Musím uznat, že první dva díly byly pro mě absolutní šok. Ve své době jsem neměl potuchy o tom, že kluci o deset let starší jak já vytvořili hru, kterou se já jako dítě bavil. Nota bene na základní škole. Takže těžkej respekt. Pak už to bylo trošku slabší a šlo to dost po povrchu. Těch her, které stojí za povšimnutí tím, že udělali díru do světa, tu bylo víc, než zde ukázali. Škoda. Ale díky za každý takový dokument, mohlo by toho být klidně víc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Je to trošku letem světem, jednotlivé epizody by klidně mohly být o pár minut delší a strašně moc mi tam chybí Mafie, ale jinak zábavný, dobře sestříhaný a zajímavý exkurz do české herní a vývojářské historie, kde si dokonce i velkou část her pamatuji (akorát na KCD sem zatím nenašel čas ani odvahu). Vtipné je využívaní (nejen) dobových reportáží a reálií…70% ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově vzato jsem rád, že tenhle seriálek vzniknul. Někdo na něm odvedl velký kus práce, povedl se i výběr her. Úplným krokem mimo je ale snaha udělat tenhle seriál vtipný a cool, což se vůbec nepovedlo. Některé vtipy fungovaly, ale většinou u mě vyvolaly jen oči v sloup. Minimální délka dílů byla velmi omezující a tak jsme dostali jen povrchní náhled bez hlubšího kontextu. A mimochodem - příkaz na spuštění v úvodních titulcích je špatně. ()

Reklama

Reklama