Reklama

Reklama

Nozomanu fuši no bókenša

(seriál)
  • Japonsko Nozomanu Fushi no Boukensha (více)
Trailer 3

Epizody(12)

Obsahy(1)

Rentt Faina je průměrný dobrodruh, který se už deset let nedokáže dostat z úrovně bronzového dobrodruha výše. V rámci dělení dobrodruhů je to druhá nejnižší úroveň a i kvůli tomu s ním nikdo nechce na lovu monster spolupracovat. Ačkoliv by si Rentt opravdu přál, aby se mu z této pozice podařilo vymanit, nemá na to prostě dostatek talentu. Jednoho dne nalezne v opuštěném labyrintu něco nečekaného. Jedna z jeho oblastí ještě nebyla zmapována a prozkoumána. S vyhlídkou zisku, který by mu mohl pomoct na cestě za jeho snem, se do proto ní vydá. Naneštěstí tam nalezne pouze legendární monstrum, draka, který ho vzápětí pozře. K Renttovu překvapení tato událost ale není konec všech jeho snů a nadějí, ale nový začátek. Probouzí se jako kostlivec, nejníže postavené monstrum. Monstra však mají schopnost evoluce pomocí absorbování magie dalších druhů monster. (TheDarKnig)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (4)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi příjemná věc balancující na hraně lepšího průměru. V jádru klasická RPG fantasy a dobrodruhovi co leveluje v dungeonech a má nějaký problém, který potřebuje vyřešit. Není tam žádný složitý děj, vlastně je to jen několik navazující questů a nebezpečí číhá hlavně v pozadí, kdy neustále hrozí, že bude odhaleno hrdinovo temné tajemství. Scénáristicky tedy nic převratného. Dialogy ale fungují celkem dobře, nemáme tu moc vaty a tak díky tomu postavy působí reálně. Animačně je to spíš lehký podprůměr a hudba je vyloženě průměrná. Takže suma sumárum je to průměrná věc, která ale udrží vaši pozornost až do konce, jen si jí asi po pár týdnech už nevybavíte. 65% ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne jsem si takhle seděl u počítače s tím, že nemám na co koukat (když nepočítám Arrowa), a tak jsem si řekl, že bych se mohl podívat na nějaký anime a nejvíc mě zaujal právě Rentt Faina. Podíval jsme se na první díl, na druhý díl a byl jsem do toho vtáhnut neskutečným způsobem. Byl jsem z toho odrovnaný. Bohužel pak jsem si musel počkat týden na další díl. Delší čekání jsem snad ještě nepocítil. Ale teď už k recenzi. Animace byla nádherná, opening song byl děsnej, nedalo se to poslouchat, za to ten finální je mnohem lepší. Postavy byly sympatický. Děj byl zajímavej, ale myslel jsem si, že se to bude ubírat jiným směrem, nevadí, vždycky se nezadaří. Soundtrack byl pěknej. Akční souboje byly naanimovaný dobře. Finále seriálu jsem, troufám si říct, očekával akčnější a zajímavější. I přes to slabší finále jsem si ten seriál velice oblíbil a žasl jsem nad tím, jak mě dokázal tento seriál vtáhnout. A teď jen očekávám oznámení 2. série. 10/10 Rentt Faina překvapil! ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Příběh o Renttu Fainovi je za mě nakonec „jen“ fajn, a to i přes to, že dokážu ocenit styl, jakým je vyprávěný, jak hezky se pozvolně rozvíjí a ukazuje mi nejen postupný vývoj hlavní postavy, ale i třeba vysvětluje evoluční stupně nemrtvých a fungování zdejší hrdinské asociace. Vše tu působí docela přirozeně, logicky, hlavní hrdina se mění pozvolna, jeho motivace jsou pochopitelné a podložené. Zkrátka nemůžu říct, že by šlo o špatné anime a asi jediné, co se mi tu vysloveně nelíbilo, byl openning, ale ten se dá kdykoli přeskočit. Na druhou stranu mě ale seriál neuchvátil, nezaujal mě víc než jen povrchně, a i když ukazoval spoustu relativně zajímavých linek, neprodal mi je tak, abych nad nimi chtěl nějak déle přemýšlet, nebo vidět víc. Stejně tak k hlavnímu hrdinovi i většině vedlejších postav jsem si udělal jen takový zběžný víceméně pozitivní vztah, zkrátka jak už jsem napsal, byly pro mě „jen fajn“.  Přemýšlím, co seriálu chybělo, možná víc akce, možná emocionálně hlubší dějové linky, abych něco cítil i jindy, než jen u samotného finále… Prostě to tam pro mě tentokrát nebylo (dost možná za to může i jistý fantasy seriál, který také tuhle sezónu vycházel v pátek a s kterým jsem si ho chtě nechtě trošku srovnával) a tak dávám „jen“  6/10. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné fantasy bez zbytečné pohádkovosti s dospělým obsahem - tím nemyslím erotiku, kdy tu vlastně není ani žádný fanservis, ale mám na mysli, že se tu objevují trochu vážnější témata, krev aj. (takže ne úplně nic pro mladší publikum, i když to zase není úplně drastické). Tentokrát to taky není žádná klasická reinkarnace z jednoho světa do druhé, ale trochu něco jiného. Člověk se tu dočká pravého akčního dobrodružství s reálnějšími situacemi, kdy život dobrodruha není úplně procházka růžovou zahradou a neznalost a přemrštěné ego může vést k rychlému konci. Hlavní hrdina a obecně všechny ostatní postavy jsou velice příjemné, kdy tu nejsou ani obvyklé pacharakterní parodické rysy, které mají japonští autoři rádi. Příběh jako takový člověka chytne a vtáhne ho do děje, takže má pak i radost ze sledování a tak to může s klidem každému doporučit. Samo o sobě je to dobré anime, ale bohužel to nemůžu hodnotit jako výborné, kdy autoři ten příběh zaprvé trochu poupravili a zkrátili, kdy manga obsahuje trochu drastičtější momenty a některé momenty mají trochu delší příběh. To bych ale dával za vinu klasické snaze autorů anime nacpat toho co nejvíce do 12 dílů, aby to mělo nějaký konec na dobrém místě. Anime tím pádem odpovídá zhruba 30 kapitolám mangy a příběh má ještě další pokračování. V závěru tak zmíním pouze ještě klasiku, kdy animace je celkem slušná, ale jako obvykle jsou tu určité 3D efekty, které působí příliš okatě, a po hudební stránce je to takové různé, kdy třeba úvodní znělka je úplně mimo, klasická ambientní hudba neurazí a pak to má úplně perfektní závěrečný track ("Mao Abe - Keep Your Fire Burning"). ()

Reklama

Reklama