Reklama

Reklama

Grounded II: Making the Last of Us Part II

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Priamo od tímu štúdia Naughty Dog sa dozviete, čo bolo potrebné na uvedenie pokračovania kultovej hry "The Last of Us Part II", s novými zábermi zo zákulisia vývoja. (Game90)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

///   Opět skvělý dokument, který se nás snaží vtáhnout do zákulisí studia Naughty Dog, které mělo před sebou nelehký úkol - vytvořit pokračování hry "The Last Of Us". Díky tomu, že první hra měla neskutečný celosvětový úspěch a že její laťka byla opravdu vysoko, studio mělo těžké chvíle před sebou s vytvořením pokračování, které nebude stejně dobré, ale ještě lepší. Nebudu zabíhat do detailů, protože doporučuji všem, kdo druhou hru nehráli, vyhnout se všem spoilerům (věřte mi, pokud se Vám to podaří, bude to stát za to). Co však mohu říci, je to, že se dokument nebojí ukázat nevýhody, které vývoj velké AAA hry přináší - přepracovanost, stres, nestíhání termínů apod. To je skryté kouzlo tohoto filmu. Pokud jste hráli obě hry, velmi doporučuji se na tento dokument podívat; je ke zhlédnutí zdarma na YouTube včetně českých titulků! Kdo hry nehrál, opět se vrátím k původní radě, kterou jsem napsal i k recenzi na první díl této "dokumentární ságy" - kupte si Playstation, kupte si obě hry a zahrajte si je, protože nejenom, že první hra je jednou z nejlepších her vůbec, ale to samé platí i pro Part II. A jak bych tuto recenzi přeci jenom zakončil? Stejně jako tento dokument zakončil slovy Neil Druckmann, který ve mně vyvolal opětovný chtíč po něčem víc. Nejenom, že jsme dostali HBO adaptaci a příští rok uvidíme druhou sérii, ale dostaneme i něco víc: "There's probably one more chapter to this story." |9/10| ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem dohrál The Last of Us Part II Remastered a vyšel tento parádní dokument (s českými titulky). Skvělý pohled do zákulisí k jedné z nejlepších her všech dob. The Last of Us je moje největší herní srdcová záležitost a ty dvě hodiny tohoto dokumenty utekly jako voda. Neil Druckmann nás na konci hezky pěkně láká na třetí díl a já doufám a věřím tomu, že to bude další mistrovský dílo. Naughty Dog neumí dělat špatný hry. Těším se. :) ()

Reklama

MatejQ004 

všechny recenze uživatele

Dokument vykreslující vývoj mé asi nejoblíbenější videohry, kterou jsem již několikrát dohrál má v sobě vše, co jsem očekával, že bude mít. Celý dokument má tak skvělou atmosféru, že jsem od něj nemohl ani na chvíli odtrhnout zrak. Není v něm snad chvíle, kdy by se neřešilo něco zajímavého, co bych nepotřeboval vědět. Grounded II ukazuje vývoj od samého začátku, to znamená představení konceptu celé hry vývojářům, kteří na ní budou pracovat. Dozvíte se řadu zajímavostí o vývoji scénáře, tvorbě zvuků, detailů, problémech s crunchováním, samotném natáčení s herci nebo tvorbě trailerů. Až do této chvíle jsem netušil, jak těžké je vytvořit trailer u takové hry, že to není pouze vystřižená část hry, ale že za tím stojí mnoho práce, vývoje, plánování a změn a že to může vážně ovlivnit vývoj samotné hry. Mnoho věcí se dozvíte od těch nejpovolanějších lidí kolem projektu studia Naughty Dog, a to nejen od vývojářů v čele s Neilem Druckmannem, ale i od představitelů hlavních postav Ellie, Joela a Abby. Velmi silnou částí bylo, když se začalo mluvit o únicích některých částí příběhu a videí ze hry, které postihly studio několik týdnů před samotným vydáním hry v červnu 2020. Sám jsem se tehdy naštěstí všem uniklým informacím vyhnul a až teď zjistil, co vše uniklo. Dokument je tak zajímavý a nabitý informacema, že na něj v blízké době kouknu určitě ještě jednou a jeho dvouhodinová stopáž mi v tom určitě bránit nebude, protože bych dokázal koukat i dýl. Pro všechny fanoušky herní série The Last of Us je tento dokument povinností. A na konci je i taková sladká tečka. 100% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Ta individua, co herním vývojářům nadávají, vyhrožují nebo je jinak za jejich práci dehonestují, to nejsou fanoušci. V dokumentu je tak sice označují, ale ne. To jsou prostě čuráci. Nic víc. Na platformě PlayStation (nyní již v páté instanci) hraju téměř nepřetržitě od roku 1996. Byl jsem u zrodu značky Crash Bandicoot, užíval si nezapomenutelná dobrodružství s Jakem a Daxterem, prožíval radost z objevování v sérii Uncharted a celou tu úchvatnou krasojízdu završil survival horor jak z partesu. První část Last of Us jsem nejprve odehrál na PS3 (totální euforie), později znova v remasteru na PS4 (furt nejlepší hra všech dob) a chystám se i na remake v revizi pro PS5. Part II je videoherní klenot. Vkusné a promyšlené pokračování s novým vhledem do předchozího dění a nápaditým rozvíjením charakterů známých i úplně nových postav. Neil Druckmann a Halley Grossová na tom scénáři odvedli výbornou práci. Stejně tak celý studio Naughty Dog na tomhle videoherním ekvivalentu druhýho Kmotra či Terminátora. A tenhle dokument je taky naprosto výbornej. Já bych se za toho fanouška klidně označil. ❤️ ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který zase jednou přibližuje neskutečnou práci vývojářů 4AAA her a jejich přístupu ke každičkému detailu. Od scénáře, animace, designu, zvuku, gameplaye a především přijetí fanoušků široké veřejnosti. The Last of Us 2 je moje nejoblíbenější hra ever, musela se potýkat se spousty problémů a kontroverzí, kterou způsobila toxická komunita zakomplexovaných haterů, homofobů a rasistů. Jakmile se příběh odliší alespoň trochu od zavedených archetypů, tak se lidem nezamlouvá. Ach ta konzervativnost. Především těmto moudrákům doporučuji kouknout tenhle dokument, nejspíš jim spadne brada a přihlouplé komentáře už nikdy nikam nenapíšou. (snad) ()

Zajímavosti (1)

  • Podľa slov prezidenta Naughty Dog, Neila Druckmanna: “It does feel like there’s probably one more chapter to this story.” („Zdá sa mi, že tento príbeh má ešte jednu kapitolu.“) V budúcnosti môžeme teda očakávať "The Last of Us Part III". (Game90)

Reklama

Reklama