Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

Matty 

všechny recenze uživatele

1 film, 2 herci, 3 písmena = jedna nestárnoucí klasika. Chaplinův celovečerní režijní debut je stejně dobrou komedií jako tragédií, která s nebývalou otevřeností nejen zobrazuje, ale také kritizuje dobové sociální poměry. Ze dvou dějových linií – “chudinské“ a “buržoazní“ – sice dostala výrazně větší prostor ta první s tulákem (pobavit diváka, o to šlo především), ale obratnost jejich závěrečného protnutí by Chaplinovy mohli závidět mnozí dnešní „bojovníci za práva lidu“. Výhradně situační humor umí překvapit vhodným načasováním i nečekanou pointou. Komediální talent Charlieho i Jackieho je obdivuhodný, prostor jim věnovaný zasloužený. Ve filmu je mnoho scén, kdy oba před někým utíkají, někoho provokují… vzájemně se skvěle doplňují, což je nejlépe zužitkováno v dlouhé scéně jejich úprku před policistou. Málo, opravdu málo filmů mě natolik nadchlo svou upřímností. 95% Zajímavé komentáře: berg.12, Kirké, xmojses, Borec3 ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná. Když si člověk uvědomí, jak suprově to v tehdejší době šlo beze slov, tak je to až neuvěřitelné. Nedokážu si v dnešní době moc dobře představit němí film, pouze z hudebním doporovodem. Dnes by to lidi snad ani nechtěli. Výborná byla scéna s konvicí místo dětské lahvičky a bitky byli velice úsměvné :-). Charles Chaplin byl výborný herec a komediant. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Chaplin .. Charlie Chaplin byl pozoruhodný tvůrce. Mimo výtečného, osobitého komediálního herectví, kterým dával svým filmům nezaměnitelné kouzlo většinou stál mimo jiné za tvorbou scénáře a také seděl na režijní stoličce. Jeho Kid je jednoduchou strukturou velice veselý a zároveň smutný snímek. Nalezené dítě totiž změní život chudého, ovšem starostlivého člověka od základů. Velmi krásný film, který příjemně baví a pohladí po duši. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Sám si vymyslím příběh, scénář, zrežíruji film a ještě si v něm zahraji hlavní roli - ano, to vše mistrně zvládá Charlie Chaplin. Melodramatický snímek o vztahu dospělého člověka a dítěte, o tom, že je důležité mít jeden druhého rád. Klasika éry němého filmu, Charlie ve své, pro něj tak typické postavě tuláka a malý kuliočka jsou zárukou super podívané. Má to své velké kouzlo, i po tolika letech. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Chaplin si vše udělal sám a po svém, navíc měl šťastnou ruku při výběru dětského hrdiny, takže vznikl film, který pobaví a i po letech možná někoho rozpláče. Já sám cítil při některých scénách něco jako úsměvnou něhu. Snad jediné, co bych vytkl, je ta snová scéna s anděly. Ta mi tam moc neseděla, možná by to šlo udělat nějak lépe. Moc rád mám scénu, kdy se prcek pere, a když je přestávka v souboji, posadí ho Charlie do okna, on hodí ruce na provaz...no prostě jak v rohu ringu. A pokaždé si vychutnám i jednu okrajovou scénu, v níž si starý boháč odvádí z kostela mladičkou, viditělně nešťastnou manželku, které upadne na zem květ ze svatební kytice, na který posléze v detailu boháč šlápne. Jasně čitelná poeticky krutá symbolika. Klobouk dolů, co Chaplin v tomto filmu dokázal nejen před kamerou. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Jackie Coogan, představitel malého Kida, zahájil tímto filmem poměrně úspěšnou hereckou kariéru, což u talentovaných dětí nebývá vždy pravidlem. (Kulmon)
  • Kvůli Kidovi měl Charlie Chaplin neshody s firmou First National: „Byl to sedmidílný celovečerní film a oni jej chtěli distribuovat jako tři dvoudílné komedie,“ uvedl král komiků v publikaci "Můj životopis". (everlong)

Reklama

Reklama