Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

Othello 

všechny recenze uživatele

[původní verze] Nejlepší létající pes v dějinách filmu! Jinak s Chaplinem kamarádi asi nebudeme. Ta jeho postava mi připadá šíleně creepy, k čemuž pomáhá asi i povědomí o komikově osobním životě. Nicméně dát do jeho okolí malé dítě mi nějak z přirozenosti přijde jako holý nerozum. Většina plebsu, kdyby měla k dispozici stroj času, tak ho využije, aby varovala své staré já, zabila Hitlera nebo podobný klišé. Kdo má ale skutečné srdce, tak ten by se přenesl na natáčení Kida a zabránil tomu, aby se Chaplin ocitl na stejném place s Litou Grey. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, ze je tu napisane 68 minut, videl som 50 minutovu verziu, ale snad som ovela neprisiel, pretoze opät som sa nasmial, ako aj pri predchadzajucich Chaplinovych filmoch a aj tento ma opät dostal. Chvilami smutny, ale vo väcsine pripadov vesely pribeh, v ktorom Chaplin opät pouzil mnozstvo humornych scen a to hlavne vdaka neskutocnym nahodam a taktiez stretnutiach policajta vzdy v tej najnevhodnejsej chvili :-) Na rok 1921 skvely snimok a kedze prve Oscary boli az v roku 1928, nemal tento film ziadnu sancu nejaku cenu ziskat, zato ale dalsie Chaplinove snimky Oscara neminuli... 02.02.2010 ______ Charles Chaplin - (Tulák) +++ Jackie Coogan - (Dítě) +++ Edna Purviance - (Matka) +++ Carl Miller - (Muž) +++ Produkcia: Charles Chaplin +++ Hudba: Eric James, Eric Rogers - hudba pridaná v roku 1971 +++ ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Film počátku postupného přerodu zlatého věku grotesky. I tak je možno charakterizovat tento Chaplinův už nesporně zralý autorský počin. Délkou trvání, střídáním "vážných" scén s velmi "nevážnými" prvky, pojetím postav, jejichž sentimentem proráží stále viditelněji tendence k psychlogizaci a k citu ne šustícímu, ale skutečnému. Mravoličné téma se tak výrazně mění v prolnutí dvou tragických životních osudů, lidí vlastně vzdálených, ale v mnohém i blízkých. Zprvu náhodné setkání začíná být oboustranně pociťováno jako zásadní životní mezník. Láska má mnoho podob, jež se zdaleka neomezují na její erotická východiska. Příběh vzájemné adopce dvou strádajících ze společenského dna dává této odvěké pravdě nadčasový tvar. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako málo stačí k dokonalosti! Nádherný jednoduchý tragi-komický príbeh, ktorý zaujme svojou prirodzenosťou, naivitou ale hlavne dojemnosťou. Chaplin vo svojej roli je jedinečný a dôveryhodný, chlapček strašne milý a ich spoločný vzťah ozaj krásny. Príbeh smeruje do ozaj skvelého konca. 90%. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Amerika je v těch letech plná nezaměstnaných a bezdomovců. Jičák KID je dítě jak se patří. Nedělá mu problém rozbít pro svůj špás okno, a přitom poočku hlídat, zda ho nepozoruje strážce zákona. Ani jiné lumpárny mu nejsou cizí. Pokud by nenarazil na tuláka Charlese, tak by to s ním patrně nedopadlo dobře. Tulák Charles to ví, a začíná ho vychovávat. Daří se mu to se střídavými úspěchy, protože sám zažívá rovněž nejednu nelehkou situaci. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Ide o jednu z dvoch najznámejších rolí Jackieho Coogana, ktorý hral Kida. Tá druhá prišla o vyše 40 rokov neskôr a s postavou malej siroty bola v ostrom kontraste. Stvárnil totiž strýka Festera v seriáli Rodina Addamsovcov (1964). (milhouse86)
  • Poměr natočeného a skutečně použitého filmového materiálu je v Kidovi ze všech Chaplinových filmů daleko nejvyšší (53:1). (džanik)
  • Jackie Coogan, představitel malého Kida, zahájil tímto filmem poměrně úspěšnou hereckou kariéru, což u talentovaných dětí nebývá vždy pravidlem. (Kulmon)

Reklama

Reklama