Reklama

Reklama

Stezka Českem


Krušné hory (E02)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Scénář:

Ivana Lokajová

Hrají:

Miroslav Vladyka (průvodce)

Obsahy(1)

Nejzápadnější české pohoří mezi Božím Darem a Dolním Žlebem je plné mimořádných příběhů... Mirek Vladyka se v dokumentární sérii vydává na severní část Stezky Českem vedoucí z nejzápadnějšího bodu republiky k východnímu. Po 110 kilometrech první etapy vyráží na druhou z Božího Daru do Dolního Žlebu. Čeká ho 162 kilometrů. 2400 metrů stoupání, 3300 metrů klesání a tentokrát i kilometry asfaltu. Čeká ho přechod hlavního hřebene Krušných hor, který začíná v Božím daru a končí na břehu Labe. Téhle etapě se mezi stezkaři říká betonové peklo a podle otce zakladatele Stezky Českem je nutno napnout mentální síly a kompenzovat beton v nohách nádhernými výhledy. Ale zase je to dobrá trasa pro maminky s kočárky, vozíčkáře a cyklisty. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrazově krásný díl. Bezručovým údolím do Chomutova jsem jednou na podzim šel v době, kdy ještě dole ve městě chodili lidi v sobotu večer do tanečních klubů místo vysedávání nad sociálními médii a Youtube. Ke shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/15670635477-stezka-ceskem/423235100081002/ ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Také postupně poznáváme krásy Krušnohoří. Některá místa jsme navštívili, jiná určitě navštívíme. Na cestě ještě doporučujeme Lesnou. Jinak jak je vidět z fotografie v galerii, romantika v kádi bere při natáčení za své. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dítě jsem jezdila na Božák a na Klínovec každý rok. Říkalo se tomu eufemisticky škola v přírodě, ale šlo hlavně o to vyvézt nás, caparty i puberťáky, někam nahoru, nad komíny uhelných kombinátů. Znám i Kovářskou a Mědník. Těší mě zastavení pro mě zatím v nenavštíveném Českém Jiřetíně, kam byl přesunut kostel kvůli zatopení obce Fláje. Na kostel i na vodní nádrž odkazoval i jeden díl povedené série Technické klenoty s M. Táborským. Poutní místo Bohosudov a ta rozhledna v závěru jsou lákavé. Krásná krajina je v dokumentu velmi pěkně nasnímaná shora. Vladyka provází poutavě a hudební doprovod nemohl být lepší. Tyhle dokumenty o Česku si nemůžu nechat ujít a ČT je dělá moc dobře. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • V 16. minutě zazní začátek písničky „Jantarová země“ od Žalmana & spol. (Winster)

Reklama

Reklama