Reklama

Reklama

Stezka Českem


České Švýcarsko a Lužické hory (E03)

(epizoda)
Česko, 2024, 26 min

Scénář:

Ivana Lokajová

Hrají:

Miroslav Vladyka (průvodce)

Obsahy(1)

Mirek Vladyka se v dokumentární sérii vydává na severní část Stezky Českem vedoucí z nejzápadnějšího bodu republiky k východnímu. Už má za sebou dvě etapy a tedy více než 270 kilometrů. Na trase mezi Národním parkem České Švýcarsko a Chráněnou krajinnou oblastí Lužické hory ho čeká 107 kilometrů, téměř tři kilometry stoupání a 2800 metrů klesání. Na cestě třeba navštíví místa úzce spojená s počátky turistiky u nás. „Naprosto souhlasím s členy horského spolku, kteří při otevření rozhledny Jedlová na slavobránu vepsali: „Na horách bydlí svoboda“, říká Mirek Vladyka ve finále dnešního putování. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný díl. Kus Česka, který moc neznám. Cyklus s edukačním a motivačním potenciálem. Výborně vybraná místa, výborný hudební doprovod, snímání dronem... už se opakuji. Vladyka opět skvělý. I to závěrečné zhodnocení, dialog se zakladatelem stezky, je přínosné. Zajímalo by mě, kolik lidí z filmového štábu se na stezku spolu s průvodcem a kameramanem fyzicky vypravilo. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

České Švýcarsko jsem měl tu čest navštívit v roce 2019, tedy ještě před ničivým požárem, co z jeho srdce udělal měsíční krajinu. Věřím, že příroda se tam za pár let sama vzpamatuje a žádný kripl už jí takhle zase neublíží. Lužické hory jsem zatím minul a po tomhle díle bych tam vyrazil okamžitě! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

České Švýcarsko máme roky v plánu, bohužel po požáru stále neumíme vyhledat relevantní informace, kde je otevřeno a kde zavřeno. Lužické hory také poněkud opomíjíme, ale snad někdy návštěvou poctíme. Jinak seriál začal kvůli reklamám téměř o 5 minut později a než jsem dopsal tento krátký komentář, vyskočilo na mě asi 7 bannerů. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě zazní písně „Tulácký ráno“ od Jana Nedvěda nebo „To máme dneska pěkný den“ od skupiny Jablkoň. (Winster)

Reklama

Reklama