Reklama

Reklama

Chaplin odhadcem v zastavárně

  • USA The Pawnshop (více)

Obsahy(1)

Charles Chaplin pracuje v záložni. Chvíľu upratuje, chvíľu leští, chvíľu vypomáha v kuchyni a chvíľu sa zas venuje zákazníkom. S jeho kolegom sú na nože a dosť často sa pobijú a jeho zamestnávateľ nemá veľa pochopenia pre Charlieho samopašnosť. Charlie to však všetko zvláda s humorom. (Diazbros)

Recenze (17)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální scéna s žebříkem a ještě geniálnější scéna s pitvou budíku. Obojí legendární a neskutečně vtipné. A zábavný je samozřejmě i zbytek celé grotesky, která se řadí k Charlieho delším, a tedy dějové nápaditějším a originálnějším. Prostředí zastavárny se do grotesky neskutečně hodí a Charlie z toho vytěžil maximum. Opět jsem se příjemně zabával. 75%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Mať takýchto zamestnancov, to je určite výhra pre majiteľa záložne. Okrem bitiek a chaosu nerobia skoro nič iné. Akrobacia na rebríku je veľmi dobrá, a vôbec, rebrík v rukách Chaplina je veľmi nebezpečným nástrojom pre všetkých okolo. Niektoré pasáže, ako zúfalý manžel s prsteňom alebo „oprava“ budíka, sú trochu zdĺhavé, inak by to bolo za štyri hviezdy. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší groteska, která si ovšem s přimhouřenýma očima zaslouží ještě ty 4*. Pobavila scéna s žebříkem, některé bitky Charlieho s kolegou nebo samotný závěr s truhlicí a záchranou zastavárny. Chyba: Ve scéně, v níž je Charlie v kuchyni a věnuje se nádobí u dřezu, vidíme, že voda z kohoutků teče. Až svoji práci dokončí, zastaví vodu. Následuje střih a voda opět teče, aniž by ji někdo pustil. Po dalším střihu však zase pro změnu neteče, aniž by ji někdo předtím zastavil. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Upraveno v říjnu 2019. Zastavárna je násilným pleněním krajiny cirkusovými klauny. Fyzicky bolestivého násilí a hašteření je již přes míru, zběsilost v hořečnatém stavu blouznění zvyšuje své tempo nasazení a při každé vhodné příležitosti útočí, řeže a hýká. Animační vložka je úchvatná, ale americká potřeba přemnoženého násilného pobavení cirkusového klauna mě míjí. Vedle Charlieho v roli nevděčně ignorantského příručího zastavárny s nepředpokládaným hrdinským kouskem na závěr zde zaujme také s Charliem velice nespokojený zaměstnavatel a neposednými pomocníky - diblíky soužený zastavárník (Henry Bergman), Charlieho vzplanutí touhy a mladá zastavárníkova dcera (Edna Purviance), s Charliem neustále soupeřící druhý zastavárníkův pomocník (John Rand), natěšený zloděj diamantů (Eric Campbell), zásadně zaskočený zákazník s budíkem (Albert Austin), zákazník se zastavujícím snubním prstenem (Wesley Ruggles), k divokostem nedůvěřivě přihlížející policista (Frank J. Coleman), či žena z vlastní nouze zastavující akvárium (Charlotte Mineau). Zastavárna aneb Chaplin odhadcem v zastavárně je násilně zuřivým pobavením cirkusového klauna a nejde o žádný krok vpřed. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Chaplin jako kluk pro všechno, který v zastavárně zastává práce jakéhokoliv druhu - polívá podlahu vodou, oprašuje, co se dá - včetně zaměstnavatele, obírá o čas přitažlivou kuchařku a odrazuje zákazníky. Do oka si příliš nepadl ani s druhým zastavárenským posluhou - většinu času tedy věnuje proprašování jeho kalhot a tvoření špatného obrazu o něm před zastavárníkem. Nakonec se však ukáže, že tady není úplně k ničemu. Chaplinovka z Charlieho zlatého období s dostatečným množstvím zábavných scének - ohánění se žebříkem, hnětení těsta i "běžné" Chaplinovy potyčky. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama