Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 300)

castor 

všechny recenze uživatele

Animovaná Paříž pod dohledem Brada Birda rozhodně nezklame. Tentokrát svoji jízdu vyplňuje spíše jemnými pousmáními, multikulturními narážkami a pro Pixar již téměř tradičním modelem rodiny. Remy je krysa, kterou ale namísto rejdění mezi odpadky přitahuje nějaká ta špičková kuchyně s kombinacemi těch nejlahodnějších vůní. Tenhle chlupatý gurmán se najednou ocitne nejen ve vyhlášené restauraci, ale má i ovlivnit názor rachitického jídelního kritika (úžasné sekvence). Nejednou nám nápady a animace hračiček z Pixaru vyrazí dech (paní domu deratizující pomocí brokovnice, Remyho první a zběsilá „návštěva“ Gusteauovi kuchyně, velká krysí krádež), doslova tepou životem a bez potíží dojmou (romantická scéna). Skutečně nelze předvídat, kam až tohle studio svoji geniální animaci (kouřící speciality na pánvi nebo na talíři) dovede, oko diváka musí potěšit dokonalé zobrazení reálií, famózní celky na rozzářenou Paříž a k tomu všemu dokonale pasující francouzské melodie. Jedno je jisté, pro zbožňovatele pixarovského studia se Ratatouille stane provoněnou klasikou!! O patnáct minutek kratší stopáž by mi přesto nevadila!! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

We´ll always have Paris...and cuisine. Ráda vařím, miluji zem žabožroutů a už od chvíle, co mi návštěva rozšlápla křečka, jsem čekala, až do mého srdce vstoupí další myšovité stvoření. Stalo se tak včera. Zpočátku musel Remy odolávat mé animákové antipatii, ale po patnácti minutách mě začal tahat za lokny stejně jako hlavního lidského nehrdinu a cloumat se mnou od sporáku do kanálu. Přesto jediným důvodem, proč Ratatouille (které mi ještě v létě nechutnalo), téměř vystrčilo dosud nejmilejší Úžasňákovi z pole position, je Anton Ego, kritik, jehož naostřené pero má za sebou krvavější stopu než Uma Thurman. Mám nebezpečnou slabost pro duchaplné cyniky, kteří tajou před mýma očima. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dokonale vybrúsený klenot... A to je jeho drobný problém. Všetko je tam akosi príliš presne dávkované, akcia, humor i vážnejšie momenty, dokonca aj spontánnosť je tam presne dávkovaná ;-). Kvôli tomu (a kvôli okamihom príliš infantilného humoru, ktorý potešil deti v kine, ale mne prišiel fakt plytvaním nádhernou animáciou) dávam "len" 90%. Každopádne je to skvostný animák, chlapíci z Pixaru sú bohovia a Brad Bird medzi nimi sedí ako Zeus, ktorému John Lasseter maximálne tak podáva blesky ;-)... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pixarovské animáky v poslední době do mrtě vyvařují své ingredience. Míchají rodinné hodnoty, přátelství i s jejich krizemi, lásku, koření akčními scénami, solí i sladí slzami... A tajná ingredience? Zde jím snad je jen Anton Ego, který právem volá: "Přineste mi něco neokoukaného!" Volám to i já. Mně, narozdíl od Ega, pokrm jménem Ratatouille příliš nechutnal. Snad je to tím, že ještě stále jakž takž dokážu sledovat film jako puberťák, ale jako dítě už pramálo. Ratolesti se možná budou oblizovat, ale jako dospělý nedokážu jít nad ***. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Giacchino: 1. Le Festin ,2. Welcome to Gusteau's ,3. This Is Me ,4. Granny Get Your Gun ,5. 100 Rat Dash ,6. Wall Rat ,7. Cast of Cooks ,8. A Real Gourmet Kitchen ,9. Souped Up ,10. Is It Soup Yet? ,11. A New Deal ,12. Remy Drives a Linguini ,13. Colette Shows Him Le Ropes ,14. Special Order ,15. Kiss & Vinegar ,16. Losing Control ,17. Heist To See You ,18. The Paper Chase ,19. Remy's Revenge ,20. Abandoning Ship ,21. Dinner Rush ,22. Anyone Can Cook ,23. End Creditouilles ,24. Ratatouille Main Theme, ()

Galerie (55)

Zajímavosti (58)

  • Každý dosavadní film PIXARu odkazoval na místnost A-113 na California Institute of the Arts; (pozn.: mnoho animátorů začalo svou kariéru právě v této místnosti, včetně Johna Lassetera a Brada Birda). Kombinace A-113 se objeví na malé visačce na uchu laboratorní krysy jménem Git (Jake Steinfeld). (hippyman)
  • Snímek Ratatouille měl být prvním režisérským projektem Jana Pinkavy - na myšlence filmu pracoval už v roce 2001, ale výroba se neubírala správným směrem, a tak o čtyři roky později odpovědnost za režii a produkci převzal Brad Bird, jenž do značné míry původní scénář přepsal. Studio a Pinkava však uzavřeli dohodu o „mlčení“ před médii a Bird si vymohl uvedení Pinkavy alespoň jako spoluautora příběhu. Pinkavův post režiséra proto může být sporný. (gilles12)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama