Reklama

Reklama

Helena v krabici

Trailer

Obsahy(1)

Thriller o úspěšném lékaři, posedlém krásou odmítavé dívky, který je odhodlán udělat cokoli, aby ji získal.  Chirurg Nick Cavanaugh žije sám ve velkém domě, a přestože má oddanou milenku, kolegyni Annu, zoufale touží po Helen, s níž prožil jedinou noc. Ta však jeho návrhy vytrvale odmítá. Když ji tedy poblíž jeho domu srazí auto a přejede jí nohy, Nick ji vezme k sobě a nohy jí amputuje. Ani sedativa však nedokáží potlačit její vzdor, a když se ho pokusí uškrtit, amputuje jí Nick také ruce. Umístí ji pak na zvláštní oltář, tráví s ní veškerý čas a pečlivě se o ni stará. Zpočátku mu dívka nadává a vysmívá se mu, postupně však její vzdor slábne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: (Režie dcera Lynche.) Mladý nesmělý chirurg, s matkou vypěstovanými sexuálními zábranami, se beznadějně zamiluje do ženy vamp, která jej odmítá. Ona chce změnit život, odletět do Mexika, ale on se ještě pokusí ji vzít k sobě. Ona odchází a srazí ji auto. Probudí se ve vile jeho matky bez noh, které ji musel amputovat, a drží ji tam. Poté co ho škrtí ji amputuje ještě ruce a může se tak o ni zcela starat. Ve chvíli, kdy s ním konečně chce mít sex se objeví její bývalý milenec a zabije ho. Probudí se ze sna. Je v nemocnici, kam ji dovezl po havárce. Zhrozen odchází domů. Ona si uvědomuje jeho lásku. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ona: Helena v krabici. Já: Pták v kleci. Vidět to před lety na stanici TV Nova, myslel bych si, že je to další americké soft-porno, běžící každou sobotu o půlnoci. Ono to tak skutečně vypadá! Škoda, že z děje zbylo takové torzo a konec je snad zlý sen. Sherilyn Fenn je ale královna a musím říct, že jsem z ní byl řádně vyřízenej. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vodku, citronový džus a granátová jablka..." Musím říci, že film mě opravdu velmi zklamal. Čekal jsem psychadelii, perverzní úchylárnu, jízdu na tripu, lynchovské mysterium (to byla asi největší chyba), krutou hru, která hrou nakonec nebude... Líbila se mi uhrančivě krásná S.Fennová i můj oblíbený herec J.Sands (který zde však hraje poněkud nemotorně - špatná práce režisérky). Velmi pěkný námět, slibující nás zavést do nejtemnějších koutů lidské duše, se nakonec proměnil v jakési nic. Ani konverzační drama o pošahanci poznamenaném matkou (Psycho se vybaví vícekrát), ani ohňostroj gore efektů, jak by ho předvedli nejspíš Italové. A nic nezachrání ani odkaz na slavnou fontánovou scénu ze Sladkého života. Korunu všemu nasadila režisérka závěrem, kde jako by se přiznala, že by mohla zajít příliš daleko. Takhle ale vše shodila. Průměrná kamera, diskotéková hudba. Právem zapomenutý film. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Divný film, který je divný tak moc, až je normální. Řekla bych, že ho dcera Davidová Lynchová moc režijně neukočírovala. A taky je až moc vizuálně spjatý s dobou vzniku. Možná je to pěkný důkaz toho, jak je móda západní civilizace směšná. Všichni se div nepřetrhnou, aby nějak vypadali, a za pár let se povýšeně smějou, jak že to tenkrát vypadali. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Svojím spôsobom zvrátený film, ale v konečnom dôsledku nezáležalo na tom, či ma do kresla priklincovala jeho uhrančivá obludnosť, napätie z toho, čo sa stane, alebo nádherná Sherilyn Fenn. Je to už pár rokov, čo som ho videla a netúžim si tú traumu hneď zopakovať, ale stále si z neho dosť pamätám. A to o mnohých horších filmoch nemôžem povedať. Aj preto tie 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Na motivy filmu nahrála kapela The Misfits skladbu "Helena". (Shadowboxer)
  • Do role Heleny byla původně naplánována Kim Basinger, ale ta si to prý kvůli scénáři na poslední chvíli rozmyslela a od smlouvy odstoupilla. Kvůli následujícímu finančně náročnému soudnímu sporu s tvůrci filmu se musela vzdát i "svého" městečka Braseltonu a nakonec vyhlásila i osobní bankrot. (Agatha)

Reklama

Reklama