Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek, který odstartoval režijní dráhu zdravě nezávislého Toma DiCilla, je příběhem ambiciózního, ale proklatě natvrdlého zpěváka, který věčně nemá na činže, permanentně o něčem sní a neustále přešlapuje na místě. Autorská prvotina umožnila herecky vyniknout toho času prakticky neznámému Bradu Pittovi a její kvality potvrdila i porota na Mezinárodním filmovém festivalu v Locarnu.
Režisér a scénárista Tom DiCillo točil obklopen svými přáteli skoro za své a hlavně pro sebe! (castor)

(více)

Recenze (40)

snob 

všechny recenze uživatele

První větší role Brada Pitta a hned takový majstrštik. Polodementní výpotek své doby a jeho velmi komplikovaný vztah k ženám, životu a tak vůbec. Ze začátku jsem na film jen zíral a říkal si - to ne, tohle opravdu ne - ale s postupem filmu a hlavního hrdiny už jsem jen tleskal nadšením. Takhle geniálně zahraného dementa jsem dlouho neviděl. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Jestli kdy někdo plánoval natočit film o životě Jamese Deana, svou šanci prováhal před dvaceti lety. K tomuhle dost dobře nejde nic moc napsat. Jarmuschovsky upovídaná báchorka s Pittem pochodujícím v semiškách odnikud nikam. Má to zvláštní poetiku, má to šmrnc, a už kvůli těm botkám, hudbě, a v neposlední řadě bujné kštici to stojí za to vidět. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt hraje tak neuvěřitelně naivního a natvrdlýho týpka, celé to je zakořeněné v jakési bezčasé atmosféře neperspektivních postaviček, které si stále něco nalhávají, aby mohli dál žít a do toho hraje podmanivé brnkání na kytaru. Je to fajn film....a je snad i dobře, že takhle zapadlý...přesně jako jeho postavy... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu by mělo být tučně varování pro fanynky. Hrozí totiž, že až uvidí Brada Pitta s ofinou a la Leningradský kovboj a v slipech děravých jak řešeto, mohly by se odfanynkovat. Jinak je hodně znát, že Tom DiCillo a Jim Jarmusch spolu mívali co dočinění. Je to praštěný, ale tak nějak něžně, snad je to tím semišem. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Johnny Suede je presne tým typom alternatívneho a nezávislého filmu, ktoré mám rád. Vôbec nevadí, že to poriadne zaváňa "jarmuchovinou", pre jeho fanúšikov je tento fakt len plusom. Kopec zábavných a (tragi)komických "coolových" postavičiek, pričom dominuje vyčesaný Bratt Pitt. Tom DiCillo opäť nesklamal... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Tom Dicillo se snažil dodat pokoji, v němž bydlel Johnny Suede, potřebnou autenticitu. Vzal tedy kladivo a byt upravil dle svého gusta. V závěru filmování požádali hasiči filmaře o opuštění místnosti - kvůli hrozícímu nebezpečí. (ČSFD)
  • Napriek tomu že DiCillo trval na obsadení Brada Pitta do hlavnej úlohy, po dokončení filmu vyjadril nespokojnosť s jeho výkonom. Vyjadril sa, že namiesto požadovanej detskosti hral pomaly a prihlúplo. (HelenOfTroy)
  • Nick Cave zhodnotil svoj vlastný výkon ako aj celý film značne záporne. „Je tam pár vtipných momentov, ale takúto vec by som už nikdy nechcel robiť," povedal. (agency)

Reklama

Reklama