Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s duem zvaným Daft Punk, které se právě díky tomuto filmu stalo jednou z mých oblíbených kapel. Už jenom nápad udělat z celé desky jeden celý film na sebe navazujících klipů je velmi originální. K tomu přidejte opravdu zajímavý příběh, zápletku, postavy, které jsou sympatické a propracované aniž by řekly jediné slovo, zlotřilého záporáka, veselou taneční hudbu, prokládanou melancholickými kousky jako Something About Us (nejlepší song), no a v neposlední řadě je to celé ještě anime. Velký palec vzhůru. 9,5/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně originální nápad. Celé album Discovery od Daft Punk tvoří dohromady s japonskou animací jeden muzikálový příběh. Kupodivu to k sobě dokonale sedí a člověk si to užije, i když třeba zrovna fanouškem Daft Punk není. Aspoň mně to přišlo jako příjemná a zároveň zajímavá podívaná. Animace 4 hvězdičky, hudba taktéž 4 silné hvězdičky. ^^ ~(4,4)~ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich absolútne najobľúbenejších animovaných filmových muzikálov a filmov vôbec. Pretože všetko je zladené tak fantasticky, že pre človeka je to len radosť pozerať. Pokiaľ nie ste fanúšikom Daft Punk, možno pri tomto filme dokážete naraziť, ale myslím si, že žiadny iný album ako ich Discovery by dokázal toto spraviť fantasticky, ani keby hudbu nahradia dialógmi by to nebolo ono. Všetko je to len vizuálne podané s vynikajúcou hudbou, ktorá tomu dala podľa mňa srdce. Neviem či sa najprv urobili animácie a potom sa k tomu pridala hudba Daft Punk alebo to vznikalo spolu simultánne, no jednoznačne viem povedať, že sú tu pre mňa vynikajúce momenty, na ktoré nikdy nezabudnem. Príklad môžem uviesť, že dlho nevidíme do tváre hlavnému antagonistovi. Ten sa zjaví až na konci štvrtej skladby, inak ho vidíme len zozadu alebo len jeho škodoradostný úsmev. To je fantastické. Plus aj postavy sú skvelé. A musím povedať, že vzťah medzi Shepom a Stellou je skutočne príjmený na pozeranie. Osobne mám asi najradšej časti s Digital Love, kde vidíme Shepa ako sa snaží zachrániť svoju lásku ako aj celú kapelu a Harder,Better, Stronger Faster, kde vidíme ako kompletne všetci stratia identitu a začnú žiť v úplne novom svete. A ja som to sledovaním dokázal prežiť a cítiť ako som chcel, aby sa to dalo zmeniť. Interstella 5555 je jeden z mojich najobľúbenejších animovaných filmov vôbec. Má srdce na správnom mieste, vie veci podať len vizuálne a hudbou a spojením vzniklo niečo jedinečné a fantastické. Klobúk dolu pred tvorcami. Milujem tento film. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno videné vo filmovom klube. Nepríjemné hudobne aj obrazovo. Prehovárajúce kódom, ktorý nie som schopný rozlúštiť. Ani muzikou, ani príbehovo ani myšlienkovo. Strácam sa. Ak je na pozitívne prijatie akéhokoľvek umeleckého diela potrebná interpretácia zasvätených, autorov alebo vykladačov, pokladám toto dielo v 90% prípadov za myšlienkovo zámerne vytvorený zložitý konštrukt, zastierajúci buď chýbajúci autorov talent alebo skutočnosť, že hoci by takýto umelec veľmi rád tvoril, nemá svetu veľmi čo povedať. Tak mlžia, zastierajú a zahaľujú sa do temnoty. Mimochodom, podobne zdochliackym dojmom na mňa pôsobí literárna a hudobná tvorba intelektuálnou omladinou všeobecne velebeného Nicka Cavea. Pričom nepopieram možnú genialitu takéhoto typu tvorby - len ma zrejme akosi paralelne obchádza. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Autorem vokálů v písních „One More Time“ a „Too Long“ je Dj a hudební producent Romathony. (l3ricktop)
  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)
  • Film slouží jako vizuální průvodce albem "Discovery" skupiny Daft Punk. Nemá žádné dialogy a je v něm minimum zvukových efektů. (Jantar2)

Reklama

Reklama