Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Daft Punk sobě. Výtvarně, scénářem, ani hudebně mě to moc nevzalo. Ale hlavní nápad je fajn. A záporák se povedl také. Škoda, že hudba a obraz nějak víc nepracují dramaturgicky pospolu. - Jedná spíš o volný doprovod děje skladebami od DP, než klasický muzikál - je to takový jeden dlouhý videoklip ve stylu mangy. Styl kresby je spíš pro děcka. čestné 3*. P.S.: Já věděl, že umělci jsou tak trochu z jiné planety.:-) Zajímavý komentář: Marius ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Thomas Bangalter, Emmanuel de Buretel, Shinji Shimizu | Hudba: Daft Punk, Romanothony, DJ Sneak, Todd Edwards | Produkcia: Thomas Bangalter, Guy-Manuel de Homem-Christo, Cedric Hevert, Emmanuek de Buretel, Shinji Shimizu | Distribúcia: Virgin Music, EMI | Štúdio: Toei Animation | Rozpočet: 4 miliónov $ || Animovaná lahôdka pre fajnšmekrov elektronickej hudby. Ja žial do tejto skupiny veľmi nepatrím, a tak som si vlastne mohol užiť akurát slušný scenár a prvoligový vizuál. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Miluju Daft Punk, miluju i tenhle film. 68minut neskutečného hudebního, ale i filmového zážitku. Hudba se tam nejen že hodí - ona je hlavním aktérem, vytváří děj, mluví za herce. Velice originální kousek, na který jen tak nezapomenu a pokud ucítím, že zapomínám, okamžitě ho budu muset shlédnout znovu. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Legendární elektronické duo Daft Punk je jedna z mých absolutně největších srdcovek, která mě provází už od mého dospívajícího dětství: Discovery bylo první hudební CD, které jsem si kdy koupil. Téměř dokonalosti toto dílo dosáhlo tím, že si hudebnící napsali svůj vlastní filmový příběh a nechali si ho zanimovat jako videoklipy ke všem songům na tomto albu. I když tuto hudbu bych mohl poslouchat na nekončném repeatu až do mé smrti, tak při prvním shlédnutí jsem nebyl opojen kvůli tehdejšímu nezájmu k japonskému výtvarnému stylu. Až nyní si uvědomuji, že toto spojení a jeho výborné provedení je úkaz, který v rámci originality nemá obdoby a měl by se vyvažovat zlatem. Co se týče němých kinematografických projektů, tak vůbec stojí na mém osobním pomyslném vrcholu. Lehce subjektivních 5*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Skupinu Daft Punk mám rád, ale majú už aj lepšie albumy ako Discovery, s ktorým je spätá Interstella, napríklad excelentný Random Access Memories, a toto ich skĺbenie elektronickej disco hudby z albumu Discovery s anime sa pri dĺžke cez jednu hodinu míňa účinku. Nápad vytvoriť jeden rozsiahly videoklip je síce pútavý, ale samotný príbeh z pera Daft Punku nie je vôbec ničím zaujímavý. Jedná sa len o jednoduchú story o únose mimozemskej kapely z jednej planéty a jej pretvorenie na populárnu kapelu na planéte inej. V jadre sa to síce snaží o kritiku fungovania hudobného biznisu, ale tá nie je nijako do hĺbky rozpracovaná. Zároveň hudba po väčšinu času nekorešponduje s dianím a tak sa vytráca aj súhra obrazu a zvuku. Samotná japonská animácia nie je vôbec ničím špeciálna a Japonci zvládli oveľa krajšie „nakreslené“ a rozhodne aj námetovo silnejšie anime filmy už pred 30 rokmi (viď napríklad Grave of the Fireflies, Akira atď.). Tým pádom táto dosť strohá animácia nemá v „novom miléniu“ čím zaujať. Mať to maximálne do pol hodiny dostavil by sa zamýšľaný efekt, ale pri hodinovej dĺžke sa sledovanie tohto plytkého deja bez jediného slova stáva hlavne v druhej polovici už neskutočne ubíjajúce. Daft Punk si tým síce svojho času splnili svoj detský sen, čo im nemôžem zazlievať, ale faktom ostáva, že nie je absolútne žiaden dôvod počúvať ich hudbu práve v takejto „celovečernej“ podobe, na to Vám plne vystačí aj album. A odmietam tento „film“ adorovať len kvôli hudbe Daft Punku, pre ňu sú určené iné média. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Současně s premiérou filmu se uvedení dočkalo také album "Daft Club" kapely Daft Punk, které mělo snímek podpořit. (Hem.m)
  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)
  • Ve filmu se postupně můžete dozvědět jména všech hlavních hrdinů, vyjma osamoceného astronauta, který se jmenuje Shep (Thomas Bangalter). (FFilipCZ)

Reklama

Reklama