Reklama

Reklama

The Last House on Dead End Street

  • USA The Fun House (více)
Horor / Thriller / Pornografický
USA, 1977, 78 min (Director's Cut: 76 min)

Obsahy(1)

Film, o kterém se šířilo mnoho pověr a nevyjasněných informací. Mnoho let byl dokonce považován v některých kruzích za snuff film. Pojednává o vyšinutém mladém režisérovi, který chce natočit ultimátní film za nízký rozpočet - snuff, a tak vydělat spoustu peněz. Sežene bandu stejně vyšinutých a sadistických přátel a čtyři oběti, které před kamerou postupně zmasakruje. Jedná se o velmi krutý, nechutný, nízkorozpočtový explotation horror. (Flipnic)

(více)

Recenze (38)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som to chcel fakt vypnúť. Polhodinu sa absolútne nič nedialo, vykecávačky a a plánovačky. Potom so si uvedomil, že toto je film z roku 1977, takže nemôže len tak začať najväčšou úchylnosťou pod slnkom. Nakoniec sa mi čakať oplatilo. Po polhodine sa film začne fakt majstrovsky rozbiehať, ide jedna úchylnosť za druhou. Krutostí je tu fakt dosť a celé to vrcholí scénou na posteli, ktorá už bola v mnohých podobných (japonských) filmoch, no v tomto (hlavne vďaka kamere) vyzerá o dosť realistickejšie. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kultovní, levný 70's grindhouse Snuff film, bizarní, sadistický, ujetý a odporný. Na svou dobu pecka, speciální efekty jsou i z dnešního pohledu a dnešními standardy docela přesvědčivé, a to nemluvím o roku '77. Vše opravdu realistické a autentické. Celý film se nese v pomalém, ale značně špinavém tempu, i když první hodinka spíše nudí a nic zajímavého se v ní neděje. To podstatné, ty gore orgie se odehrají v posledních cca 20 minutách, ale i do té doby, nebyl film mrtvým, za zmínku stálo třeba bičování. Sadisti jsou hodně přesvědčiví vyšinutí úchyláci a nemilosrdní šmejdi, vše co dělají, dělají pod vlivem drog a jiných opiátů, atmosféra je nasáklá nikotinem, LSD a mrtvolným zápachem, všude samá špína, tma, a divné skličující prostory, dotoho ty děsivé a bizarní masky, divné zvuky, tlukot srdce, který je ve filmu hodně slyšet, především ve scénách smrti, je zde hodně účinný. Dost dobře je vybrané i samotné místo nějakého polorozpadlého objektu (zámku) kde se to odehrává. Nevím proč ale připadalo mi to jak když jsem se koukal na Mansonovu bandu, ta atmosféra těch let a neutuchající beznadějnost, to vše tu prostě bylo, a film tím vším sajrajtem byl načichlej až moc. Tohle se povedlo, a bylo to ale i utrpení, i když je to stále čistě amatérské, ale udělané to bylo fakt dobře. O třídu lepší a přesvědčivější než http://www.csfd.cz/film/143944-snuff/ . ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jsem bohužel udělal chybu a chvíli před tím než jsem si to pustil jsem si přečetl co a jak. A jak už tak bývá film spíše zklame. Čekal jsem nějaký fakt mega gore, ale dostal se mi průměrnej film a s úplně vším průměrným. Rozhodně se jedná o jeden z těch lepších grindhouse filmů, ale prostě jsem čekal něco víc. Ty erotické scény a kecy okolo nich mě děsně sraly. Naneštěsí tu je nějaké to mučeníčko. Tedy spíše ke konci, ale aspoň se užije v plné parádě. Film doporučuju spíše na posledních 20 minut kde už fakt to maso je, ale ta omáčka předtím mě moc nebrala. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Omáčku" kolem tohoto filmu již dobře popsal Kusko.t2. Film který se začal točit, ztratil se, objevil, ztratil a nakonec se objevil i na dvd se spoustou bonusů ... Jestli ho natočila zfetovaná banda úchylů je otázkou, protože některé scény a celý film je jako celek v podstatě ještě dobře strukturovaný, když ho srovnám s dnešními některými filmy např. Stevena Seagala, ale i mnoha jinými. Každopádně a jednoznačně - jedná se o jednu z nejujetějších bizardností, šíleností a jeden z nepůsobivějších explotation (subžánr horroru), jaký jsem vůbec kdy viděl. Nejde ani tak o to co se ve filmu děje, ale jak na vás zapůsobí. Do poloviny filmu se neděje vlastně ani nic zajímavého, pošahaný mladý feťácký režisér shání spolupracovníky a herce, tzn. oběti do snuff filmu, který chce natočit. V druhé polovině se film rozjede do tak otřesných a nechutně mrazivých obrátek, že jsem se fakt musel snažit, abych to psychicky v pohodě ustál. Nevím, jak přesně ten pocit a to všechno popsat ... Jak jsem psal, nejde o to co a v jakých detailech vidíte, ale jak to na vás působí. Totálně bizardní kamera, která lítá tam a sem, pět ujetých a sjetých lidí, kteří mi strašně připomínali partičku dobrodruhů z Cannibal Holocaust (1980), naopak celková "špinavost" a realistické záběry ruční kamerou mi prostředím připomínaly starý ujetý nízkorozpočtový explotation Driller Killer, The (1979) a závěrečné příšerné finále mi připomínalo klasický thriller 8 mm (1999). Když si tohle dáte dohromady, vzdáleně se asi představou můžete přiblížit tomu, jak na člověka tenhle film zapůsobí. Film obsahuje všechno od nahoty, sexu, sexuálního násilí, bití, hromadu ponižování, natočení vraždy, mučení, rozřezávání na kusy za živa a natáčení ... obsahuje základní premisy snuffu, což pokud se někdy někdo tímhle zabýval, působí na diváka jako rány kladivem do hlavy ... Tento film nemá nic společného s filmovým uměním. Pokud ho mám ale hodnotit jako nízkorozpočtový starý explotation, je to téměř ta největší pecka, co jsem kdy v životě viděl!!! Je to totální zrůdnost a halucinogenní ujetost, která vám navodí pocity jako již zmíněný Cannibal Holocaust, Saló 120 dní Sodomy a asijská ultima extrémního horroru Untold Story, The (1992). Pokud jste příznivci těchto pokleslých žánrů a chcete si sáhnout na dno, vřele doporučuju. Pokud s tímto nechcete mít nic společného, navždy se tomuto vyhněte, může vám to způsobit doživotní trauma! K filmu bych ještě dodal, že ho doplňuje velmi působivá "hudba", což není ani tak hudba, ale tlukot srdce, kterým film začíná a končí závěrečnými titulky. Příšernost non plus ultra!!!!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No přátelé a kamarádi, co vám budu povídat: absolutní šok, zhnusení a trauma na celý život :) Snímek, který vám nedá na chvilku vydechnout. Film, jenž trvá něco málo přes hodinku, se rozjede do vysokých otáček už zhruba po pouhých čtyřiceti minutách, takže fakt hukot. Být ještě o kousek svižnější, tak už se to pomalu ani nedá vydržet, ten nápor!!! Úplně nejvíc mě udivilo, jak geniálně se filmařům podařilo předstírat, že jsou amatéři. Mistrovská práce, které se jen tak nevidí, dojem snuffové autenticity snižuje snad jen hodně bídné herectví, ale to je marginální problém. Ve všech ostatních ohledech film působí autenticky hnusným dojmem, to se počítá. Když jedna z postav pronesla větu "I am not interested in art", nezbylo mi nic jiného než souhlasně a dojatě pokývat a hlavou a pomyslet si: "Kámo, já ti to tak věřim..." Intenzita psychického a fyzického mučení v závěru je tak intenzivní a psychicky náročná, že jsem z toho byl úplně neschopný pohybu. Z huby mi tekla slina a oko se zmítalo v nepříjemném tiku, no fakt šílenství!!! Se skončením filmu se mi konečně alespoň z části vrátila do končetin možnost pohybu, takže jsem se z posledních sil odplazil pro telefon a zavolal si záchranku. V nemocnici jsem strávil tři dny a pan doktor říkal, že stačilo málo a už bych tady nebyl. Srdíčko mi prý málem puklo. Takže u mě je to jasné, The Last House on Dead End Street už nikdy víc!!! Fakt nápor, mazec, co se jen tak nevidí no, naštěstí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Většina dialogů ve filmu byla improvizace. (Zdroj: ČSFD)
  • Film měl být na počátku 80. let v UK umístěn na seznam zakázaných filmů, tzv. "videonasties list" pro zobrazování nahoty, sexu, násilí, krve a brutality. Cenzoři se však spletli a místo něj umístili na "videonastiest list" víceméně nesmyslně jiný film a to film The Funhouse (1981) od Tobe Hoopera. Stalo se tak proto, že film The Last House on Dead End Street nesl rovněž alternativní název "Fun House" (ovšem s mezerou) ... (Flipnic)
  • Vyprávění nakonec informuje diváky, že filmový štáb byl zatčen a odsouzen k trestu odnětí svobody. (ČSFD)

Reklama

Reklama