Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

agass 

všechny recenze uživatele

I přes zdejší slabý hodnocení je pro mě ''Mnohoostnatý John'' výborná westernová komedie. Příběh je jednoduchej, Ann-Margret krásná a Kirk Douglas je v hraný verzi prašivýho kojota fakt vtipnej. Je to ten typ drsňáka, kterej na co šáhne, zkurví. Zato Arnold mě odrovnal svým sedmiranným revolverem a zkrocením splašených koní, který želbohu patřili hasičům. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

O Arnoldovi už vtedy Hollywood dobre vedel, veď vlastnil Glóbus za Stay Hungry a na jeseň 1977 podpísal lukratívny kontrakt na hlavnú úlohu vo filme Conan the Warrior, aký plánoval odštartovať desaťročný maratón štyroch pokračovaní, za ktoré mal zinkasovať 10 miliónov dolárov plus 5% zo zisku. A ak si pripočítame aktivity v podnikaní (prevádzkovateľ fitness centier, spoluorganizátor pravidelného šampionátu v Ohiu, nákup a predaj realít), o peniaze nebola skutočne núdza. Preto aj tento výlet do paródie na western znamenala iba zblíženie sa s filmovou brandžou a ako sám neskôr poznamenal, tréning na koni. A žiaľ je tomu tak, vtedy šesťnásobný Mr. Olympia sa upísal nevtipnej groteske s plytkejším humorom než hladina Mŕtveho mora dva dni pred vyschnutím. A kto sa pri Arnieho známejších roliach smial z jeho toporného prejavu, tu musel udrieť záchvat epilepsie. Skutočne zlé, čo nespadá len na triko rakúskeho dubu, ale aj nymfy, ktorá ho neúspešne balí celý film, vrátane trápnych indiánov akých výskyt som nepochopil a v nehraní si odnášajú zlato. Kaktus Kirk, ten spriada pasce, z prdele si ťahá glej aj varhany, ale má aspoň šikovného tátoša, ktorý mu po večeroch uštipačne berie deku a zakrýva sa ňou a pri veľkých potrebách používa latrínu. Za koníka teda hviezda, inak netuším čo v tejto "disneyovke“ pochváliť a komu ju vôbec odporučiť. Tak snáď len výstražné znamenie pre tých, ktorí nemajú radi spagetti westerny (toto je ich najvyšší level), tým čo neholdujú country hudbe (soundtrack jej patrí) a tým čo už vyrástli z príbehov Droopyho a vlka (charakterovo príbuzného s nemehlom Jackom). A to, že sa film neberie vážne nie je pre neho ospravedlnenie, veď to sa nebral ani Scary Movie či Bláznivé/Horúce strely a sú set-sakra vtipné, toto je iba trapas. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Bláznivá crazy western komedie, kde pobaví a příjemně překvapí výkon K.Douglase. Arnie je zde jen do počtu a nedává své postavě vyniknout ničím, nad čím bych se jen na chvíli pozastavil. Doporučuji jako zpestření všem fanouškům tohoto bodybuildera, kteří budou tak mít šanci vidět Arnolda ve zcela novém "nezářícím" světle a v jeho začátcích. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Je to prostě westernová verze kreslené Looney Tunes pohádky o kojotovi a ptákovi. Akorát že pták je obvykle vychytralej, tady je jeho obdoba v podání Schwarzíka stejně blbá jako Kojot-Jack. Jako odpočinek to ujde, ale popadat za břicho se nebudete, jelikož jenom celou dobu recyklujou známé kreslené gagy. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger ve westernu podle animáku Road Runner... tak teď už jsem viděl všechno. Doufal jsem ve srandu, ale byla to děsivá pičovina. Těžko říct co bylo horší... Pitvořící se indiáni co neumí jezdi na koních a zastaví je hraniční čára. Animákové gagy, jejichž pointy jste viděli tisíckrát a film je absolutně neumí prodat (výbuchy, balvany, lepidla, falešné tunely). Od Schwarzenegerra nečekám extra herectví, ale že bude za absolutně koženého dementa taky ne. Sledovat tu tupost se kterou nechápe že ho balí ženská bylo utrpení. A za Kirka Douglase jsem se až styděl. Ten měl za sebou dekády klasických filmů, westernů a tady na starý kolena šaškuje v takové slátanině. 1* za vychcaného koně, chytřejšího než většina lidí a za konec (SPOILER - kdy nadržená Ann-Margret dá přednost nadrženému záporákovi před tupým klaďákem). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)
  • Handsome Stranger (Arnold Schwarzenegger) je ve filmu vyzbrojen coltem Single Action Army s hlavní délky 4,75 palce. (JohnSmith)

Reklama

Reklama