Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jubal Troop je nájemný honák, kterého zachránil před jistou smrtí v horách rančer Shep. Poskytne mu ubytování, jídlo, a čas na odpočinek. Jeho lidé s příchodem kovboje moc nesouhlasí, zvláště je trnem v oku předákovi Pinkymu, odvrženému milenci rančerovy atraktivní manželky Mae. Rančer i jeho žena si Jubala oblíbí. Shep brzy poznává jeho kvality a jmenuje ho předákem. To těžce nese Pinky a neustále proti němu intrikuje. Jedné noci, když jsou muži se stádem na pastvinách, přiveze Mae manželovi poštu. Ten ji posílá domů v doprovodu Jubala, aby měl jistotu, že se jí cestou nic nestane. Na ranči Mae vyzná Jubalovi lásku, on ji odmítne a odjede do nedalekého městečka. Pomstychtivý Pinky namluví Shepovi, že Jubal a Mae mají milostný poměr. Pomluva neodvratně uvede do pohybu sérii tragických událostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (25)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Dosť slušne zamotaný western, ktorý je skôr sociálnou drámou, plnou závisti a špekulácii, dej nechá diváka chladného až do konca. Veru je tu slušná dávka napätia a štandartne skvelý Glenn Ford, ktorému dobre sekunduje na minimálnej ploche Charles Bronson ale v každom zábere je cítiť. /70%/ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Delmer Daves, režisér slavné Cesty za záchranou (Vlak do Yumy ve 3:10), natočil i netradiční western Jubal, který se věnuje přátelství dvou charismatických mužů - majitele ranče (Ernest Borgnine) a jeho nového předáka Jubala (Glenn Ford) - a tragické žárlivosti, kterou mezi nimi způsobí koketní žena rančera. A třetím mužem v milostném čtyřúhelníku je honák - Rod Steiger, který hraje jako vždy pořádného záporáka. Film má solidní napětí i dobře napsaný scénář s propracovanou psychologií postav. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=a3cQ38DsxS4 ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

HEY, PINKEY. YOU KNOW WHAT YOUR TROUBLE IS? YOU'VE GOT A WHOLE MESS OF SPLINTERS IN YOUR BRITCHES!!! Jubal si ho musel tak tříkrát denně za stodolou vyhonit, když dokázal pořád odmítat tu nenasytnou samicu. Film pohoda i když ke konci už to bylo hodně naivní. Strašně moc potěšilo her. obsazení. Ford, Borgnine, Bronson a mini rolička pro Elama. Nemám výhrad. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Psychologický vestern o lžích, zradě, ale i o téměř marném boji za obhájení sebe sama, má velké plusy ve výborném hereckém obsazení i v napínavě pojatém způsobu vyprávění. Glenn Ford tady předvádí, že uměl mnohem víc, než sednout na koně a tasit kolt. Scénu vzpomínky na dětství, která určila jeho další život, zahrál tak vroucně, že bych mu klidně uvěřila, že by zvládl i Shakespeara, na kterého zde nepříliš věrohodně odkazuje text distributora. _____ Drama vyplývá z charakterů, které se vlivem různých náhod setkají a vytvoří třaskavou směs. A pak to samozřejmě bouchne. Ohrožení v tomto příběhu nepřichází z venčí - v podobě indiánů, pistolníků nebo železnice - ale zevnitř. Z komunity, která se nechá zmanipulovat a snaží se bezmyšlenkovitě uštvat všechno, co se jen trochu vymyká jejím pravidlům. ____ Silně prožitý příběh s chytrou režií. /15. 7. 14./ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o brutálnu telenovelu - ona miluje jeho, ale on miluje inu a ten druhy si mysli, že tá prvá ho podvádza s tým prvym... - sa na to dá pozerať až do konca. Má to fíling klasických amerických westernov, kde je hlavný hrdina skrátka Hrdina bez bázne a hany, čo ja moc nemusím (mám rádšej špagety), ale svojim spôsobom tento romantický zlepenec funguje... ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama