Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu, natočeném dle úspěšné divadelní hry (Pulitzerova cena), exceluje v hlavní roli James Stewart. Vystupuje zde jako Elwood P. Dowd, dobrosrdečný člověk ve středních letech, jehož nejlepším přítelem je šest stop vysoký králík Harvey, kterého vidí pouze on. Jeho sestra, které se nelíbí, že jí dělá ostudu, se rozhodne umístit ho do ústavu pro choromyslné, ale v tu chvíli začíná ohňostroj komických situací a zvratů... (Javert)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu příjemný film. Vyzařuje z něj tolik pozitivní energie a upřímnosti, že mi to hned zlepšilo náladu. James Stewart je naprosto fenomenální. Jeho nakrucování hlavy, když poslouchá, mimika a vůbec jeho styl mě opravdu okouzlili. Ačkoliv pozve někoho na večeři nebo dává vizitku asi stokrát, pokaždé jsem se usmál. A myslim si, že s Harveyem bych byl tak štastný. Velké díky patří Javertovi za tenhle tip.-"Would you care to come over to my house for dinner tomorrow night? I'm having a few friends in, just informally." ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mary Chase, Oscar Brodney .. Mad World. Donnie Darko padesátých let, takže bez padajícího letadla a jiných opulentních efektů, ovšem stejně neslaný, nijak strhující zážitek. James Stewart je můj oblíbený harcovník černobílých bijáků a i zde ve své bezelstné roli spolehlivě vládne i dalších příjemných sekundantů je tu dost. Jenže v dialozích je to postupně únavnější, veskrze komediálně suché. Jen o tom, že blázen nemusí být škodlivý.. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Myšlenkou připomíná Svět podle Prota - taky balancuje na hraně reality a fantasy. Tam nebylo jasné, jestli je Kevin Spacey blázen, nebo opravdu mimozemšťan, tady zase nevíme, jestli věřit Jamesi Stewartovi, že vidí velkého králíka. Příběh není špatný, ale není to screwball komedie, jak jsem čekal, má jen nádech zábavy; soustředí se hlavně na mysteriózní/fantasy téma, a to není můj šálek čaje. # [viděno: monoitor, 2.0->5.1] # příběh 6 | hubor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Harvey není vůbec špatný film. Je ale tak strašně moc milý, až hraničí s přeslazeností a takovou divnou nepřirozeností, kterou jsem před iks lety přiřazoval automaticky k téměř každému starému hollywoodskému snímku. Postupně jsem objevil, že spousta těch nejlepších filmů z téhle doby ohromuje právě svojí přirozeností. Bohužel Harvey je dle mého prototyp prvně zmiňovaného. 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl žádný film s Jamesem Stewartem, a tak jsem byl rád, že jsem se k jednomu zase dostal. A James udělal opět to, co dovede vždy. Naprosto mě uchvátil. James Stewart je jedním z nejlepších herců historie, protože jeho herectví je prostě neskutečně lidské a je jedno, jestli hraje v komedii, dramatu, westernu nebo thrilleru. Vždy to zvládne dokonale. Tady má navíc zábavný a chytrý scénář. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Film obsadil v roce 2008 v žebříčku nejlepších fantasy Americké filmové instituce 7. místo. (TheDude)
  • Josephine Hull ztvárnila stejnou roli, jako ve filmu, již předtím v divadelní verzi Harveyho na Broadwayi. (Javert)
  • Studio Universal zaplatilo 750 000 dolarů za práva na zfilmování tohoto příběhu. (Javert)

Související novinky

Z Enterprise za piáno

Z Enterprise za piáno

02.02.2010

A z Abramsových do Spielbergových rukou. Zachary „Spock“ Quinto minulý týden vyděsil všechny trekkies prohlášením, že má pronásledování fanoušky plné zuby a několik let nechce mít se Star Trekem nic… (více)

Halo žije – u Spielberga

Halo žije – u Spielberga

10.08.2009

Kolem Stevena Spielberga je poslední dobou neobyčejně rušno. I na čsfd jste četli, že hodlá produkovat adaptaci špiónských thrillerů o Mattu Helmovi a režírovat remake komedie Harvey. Je očividné, že… (více)

Reklama

Reklama