Reklama

Reklama

Nick Cave & the Bad Seeds: The Videos

(video kompilace)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Kolekce videoklipů k písním australského zpěváka Nicka Cavea a jeho Bad Seeds z let 1984 - 1997 doplněná komentáři členů kapely.

Videoklipy:

1. Stagger Lee
2. Where The Wild Roses Grow
3. Into My Arms
4. (Are You) The One That I've Been Waiting For?
5. Henry Lee
6. Red Right Hand
7. Loverman
8. Do You Love Me?
9. Deanna
10. The Ship Song
11. Tupelo
12. In The Ghetto
13. Jack The Ripper
14. What A Wonderful World
15. Straight To You
16. The Mercy Seat
17. The Weeping Song
18. The Singer
19. I Had A Dream, Joe
20. Wanted Man (Kódlc)

(více)

Recenze (8)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sbírka videoklipů skupiny Bad Seeds. To čím písně bodují je klasicky syrová poetika textů frontmana této kapely Nicka Cavea. Nádherné rýmy a ohromně silná emocionální sdělení. Samotné písně jednoznačně za pět *. Jenže tady je přítomna i obrazová stránka a na většině videoklipů je vidět, že je Bad Seeds neradi natáčí. Režijně jsou nezajímavé a ani vizuálně se žádné zázraky nedějí. Dokonce bych řekl, že většina (najdou se samozřejmě čestné vyjímky) jsou jen řemeslně odvedené obrázky jen proto "aby se neřeklo". Ničím geniální hudební složku neobohacují a nedávají jí žádný nový rozměr - jsou naprosto zbytečné. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nick Cave se hned v úvodu přizná, že klipy točí nerad a je to na nich vidět. Většinou nejsou příliš výpravné, ale emocemi v nich obsaženými to mnohokrát vynahrazují. DVD obsahuje celkem dvacet klipů, za všechny jmenuji třeba: Henry Lee: Milostný duet Nicka a PJ Harvey, neodolatelný a smyslný, přitom obsahuje jen jediný cudný polibek. To vše v jediném záběru. Smyslné. Into My Arms: Sólo piano, Cave napůl utopený ve tmě zpívá o Bohu a lásce, do toho prostřihy na plačící lidi. Na konci Cave pohladí plačící ženu po tváři a ta se utiší. Magické.The Ship Song: Donedávna jsem nevěděl, že obal desky Good Son obsahuje právě záběr z tohoto klipu - Cave se skupinkou malých holčiček v bílých baletních kostýmcích a za umělého sněžení zpívá u klavíru tenhle hymnický song. Úsměvné. Jack the Ripper: Záběry na kapelu jsou tentokrát obohaceny záběry mrtvol a mnoha zakrvácených vražedných nástrojů, které vyšetřovatelé právě ukládají do igelitových pytlíků (a ve verzi pro MTV musely být vystřiženy). Patologické.The Weeping Song: Nick s Blixou Bargeldem plují na pramici po moři z černého igelitu a nebo předvádějí úchylné tanečky. Legrační. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Opovažte se byť jen na minutu přemýšlet, že tu hodnotím klipy jako celek, jejich uměleckou hodnotu, originalitu etc. Ani nápad! Až na pár výjimek (Weeping Song, Ship Song, Henry Lee, Jack the Ripper, Mercy Seat a Babe, I'm on fire, který snad točil někdo z Monty Python) nemá N. C. nějak extra klipy. Vlastně se tam většinou vůbec nic neděje. Ale je tam zhusta mladý a hubený Cave a mladý a hubený Blixa ve slušivých oblečcích a oba se šklebí a skáčou a různě rotují a třesou se...moc hezky se na to kouká. Nejlepší je ovšem Weeping Song aneb vyjeďme si na lodičce. :) Btw. získala jsem podezření, že Cave nosí 20 let jedny stejné boty a má nějakou ohebnější kostru, než je u běžně u jedince Homo Sapiens k viděni, anžto jeho pohybové kreace jsou místy hodny hadího muže. Blixa je sice pohybově úspornější, ale dělání obličejů a koulení očima zvládá na jedničku a koneckonců, u něj stačí jen to, že tam JE. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Sbírka videoklipů Nicka Cavea a jeho bandy je zajímavým pohledem na vývoj celé kapely, ať už po stránce stylu, tak po stránce image a vizuální podoby. Klipy mají poněkud rozdílnou kvalitu, ale rozhodně JE na co koukat. Pro fanoušky povinnost. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Většina písniček je velmi povedených a některé klipy stojí za řeč i po filmové stránce, ale občas se našla i výjimka z těchto nepsaných pravidel. Uvidíme, jak se Nick předvede v Praze na koncertě... 70% ()

Reklama

Reklama