Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

gogos 

všechny recenze uživatele

Film natočený za poměrně malý peníz (780 000 USD) mě příjemně překvapil. Už tím, že se najedná o klasický akční válečný film, ale spíše o film dobrodružný. Film se zaměřuje na psychiku vojáků, ale přesto svým napínavým pojetím neztrácí nic z válečného pekla. Film se odehrává zhruba tak, že po úvodním masakru se parta amerických vojáků dostane do lesů a snaží se najít základnu. Poté se k nim připojí zpočátku „nafoukaný“ britský voják a tak se snaží splnit jeho úkol (doručení informací). Tato pasáž je zaměřena na psychiku vojáků a jejich smířením s válkou a krutými podmínkami. Konečná akční scéna vede ke splnění úkolu. Filmu, ukazujícím to, že vojáci nejsou stroje na zabíjení ale lidé, kteří ani válku nechtěli dávám zasloužené 4*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nevím, snad ten název mi naznačoval, že se bude dít něco velkolepého a záživného. Když se však 3/4 filmu snaží pětičlenná skupinka vojáků proběhnout zasněženým lesem a sdělují si přitom svá největší tajemství, dvakrát jsem si nevýskal. Na filmu se strašně podepsal minimální rozpočet. Závěrečných dvacet minut má ale přeci jen slušnou atmosféru a scény jsou natočeny roztřesenou kamerou, která trochu dodává na reálnosti. Pár nábojů je taky vystřeleno, takže nakonec mírný podprůměr. Z větší části nuda. 780 tisíc dolarů(rozpočet)/1,3 miliónů dolarů(výdělek Amerika) ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Film mi nesedl. Většina se odehrává putování lesem hrstky vojáků, kteří utekli němcům a snaží se dostat na svojí stranu. Málo akce, hodně (zbytečných) keců. Příběhy mohly být zajímavější (a neřikejte mi, že by to nešlo líp propracovat). Jsem skutečně ráda, že jsem přežila (i s tou nudou) přežití Arden. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komorní podívaná s fajn neznámými herci, která mohla být ještě lepší, kdyby se vyvarovala podivně nevysvětlených scén. Na mysli mám například nalezení parašutisty visícího na stromě (Jak poznali, že ho mají hledat? A kde vlastně byl? Proč ho neviděli Němci?) nebo vyzbrojení se americkými puškami sebranými Němcům. Jinak jsem měl z Přežili jsme Ardeny (to je zase název) dobrý pocit... I když libovolný díl Bratrstva neohrožených (natož ten ardenský) byl lepší. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dobre realisticky natočený vojnový film, ktorý sa vyhol našim kinám, to je asi dôvod prečo som ho prehliadol.Tiež jeden z filmov ktorého ovplivnil"Ryanovský" look,ale to je len dobre. Dojímavý záver, film natočený podľa skutočnej udalosti, ktorému sa dá veriť a hlavne myšlienka, že aj Nemci sú ľudia "len nosia inú uniformu".70%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Na fotografii, kterou ve filmu nosí Deacon (Corbin Allred) stále při sobě, je babička herce Corbina Allreda. Je to fotografie, kterou u sebe nosil Allredův dědeček během druhé světové války. (Langy10)
  • Gould (Alexander Polinsky) používá v závěrečné bitvě samonabíjecí pušku M1 Garand. Na konci filmu, kdy se společně s Winleym (Kirby Heyborne) a Deaconem (Corbin Allred) vydává za Skopčáky, drží samopal MP40. (Gordy34)
  • V jednom ze záběrů lze na okamžik spatřit německý těžký tank Tiger II, který měl v ofenzívě v Ardenách pomoci Němcům vyhrát. Pro nedostatek paliva však tento záměr nevyšel. (R3d_F0x)

Reklama

Reklama