Reklama

Reklama

Lekce lásky

  • Česko Kroužek dvou (více)

Obsahy(1)

Kanadský film amerického režiséra Julese Dassina (jeho poslední) - Circle of two je jednou z variací tématu lásky staršího muže – zde šedesátiletého malíře Ashley St. Claira (Richard Burton) a mladé dívky Sarah Nortonové (šestnáctiletá Tatum O'Neal). Jejich setkání v kavárně, kde se Sarah pohádá s přítelem (když už předtím ho Sarah zahlédne spícího v pornokině a omylem ho vzbudí) vede ke schůzce v malířově ateliéru nad básněmi, které dívka píše. Malíř ji chápe jako svoji znovunalezenou múzu a po letech znovu vezme do ruky štětce. Sarah chce po Ashleym, aby ji namaloval jako akt, protože svým způsobem žárlí na obdobný obraz jeho bývalé lásky. Komplikace do jejich zvolna se vyvíjejícího citového (nejde o exploitation, ani o Lolitu) vztahu vnáší její bývalý přítel Ralph, který je špehuje. Ani její rodiče nejsou nadšeni situací a také na dívku tlačí, aby ve vztahu nepokračovala. Jen psycholožka chápe její cit a proměnu dívky v ženu. Jaké bude rozuzlení? Tragédie? Happyend? Ale co je vlastně happyend v tomto případě? (Peabody)

(více)

Recenze (2)

PAGE 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka, která mě naprosto dostala. Mám už v životě cosi za sebou a nad některými " love story " se spíš jen cynicky pousměju. Ovšem tohle je opravdu těžká vztahovka, u které do posledního momentu nevíte, jak to dopadne. Plně chápu pohnutky opět skvělého Richarda Burtona, ale sám v sobě mám teď těžké dilema, jak bych se v podobné situaci zachoval já. Vlastně to nevím a docela mě to štve. Obzvlášť, když před vámi stojí, mladá, krásná a hrdá žena, jakou Tatum O'Nealová tehdy bezesporu byla. V každém případě krásný film, u kterého ukápne nejedna slzička. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film ukazující citlivé sblížení dvou lidí různého věku. Lze se na něj dívat díky výkonu Richarda Burtona a Tatum O'Neal. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama