Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Leonard Krasko je zavolán k případu vraždy studentky práv Wendy, kam přijde i státní zástupkyně Rachel Dwyerová. Rachel ví o dalších, už dříve úplně stejným způsobem spáchaných vraždách, kdy jednou z obětí byla i její kamarádka ze studií. Zanedlouho se detektivovi Kraskovi podaří zatknout fotografa Lennoxe. Důkazy proti němu stačí k tomu, aby stanul před soudcem a porotou za vraždu Wendy. Jedním z porotců je i profesor chemie Peter Carmichael. Ten má milostný poměr se svou asistentkou Melanií, jejíž jméno neuvedl ve výzkumné práci. Melanie se rozzlobila natolik, že Carmichaela upozornila, že pokud jí nepřipíše její zásluhy, řekne o jejich poměru jeho ženě Lauře. Během přelíčení vyslechne porota důkazy a odebere se k poradě - musí rozhodnout o vině, či nevině jednomyslně. Carmichael ovlivňuje hned zpočátku ostatní porotce, kteří se nakonec přiklání k jeho pojetí pravdy. Nakonec porota rozhodne, že je Lennox nevinný. Rachel ale ví, že Lennox je vrahem studentek práv, v soukromí se jí přiznal i k zabití její kamarádky, nemůže ale nic dělat? Carmichael se během přelíčení rozhodl, že se zbaví své asistentky Melanie stejným způsobem, jakým vraždí Lennox. Chce jen zanechat více stop pro porotu, aby ho nemohli osvobodit. To také udělá a Lennox je pod tíhou důkazů usvědčen a odsouzen za vraždu Melanie. Ale detektiv Krasko pochybuje a vzbudí pochybnost i u Rachel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

5150 

všechny recenze uživatele

Zápletka nebyla vůbec špatná, bohužel nakonec z toho vzešel jen další překombinovaný thriller s nepřesvědčivým koncem. Nicméně Chris Mulkey se pro podobné role výborně hodí. Film vyrobila produkční společnost Libra. ()

Lindushka 

všechny recenze uživatele

Išlo to v TV kým som na notebooku hrala Civilizáciu, takže som ten film skôr počula ako videla, ale bohviečo to ani podľa zvuku nebolo... :) ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý námět o vrahovi studentek, kterého nemůže policie usvědčit a který je nakonec odsouzen za vraždu, jíž nespáchal se utápí v přihlouplých klišé (státní zástupkyně po něm jde z osobních důvodů neboť vrah kdysi zabil její kamarádku), neskutečně imbecilních dialozích (státní zástupkyně a advokát ustavičně meditují nad morálností a nemorálností své práce) a navrch trapných hereckých výkonech. Dávám jednu hvězdičku za onen vcelku originální námět a druhou za úvodní scénu vraždy, která ve vás vzbudí pocit, že může jít o zajímavé krimi. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama