Reklama

Reklama

Devdas

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Již popáté zfilmovaná sága o muži jménem Devdas (Shah Rukh Khan), který miloval svou dětskou lásku, Paro (Aishwarya Rai), nemohl si ji však vzít kvůli odporu své rodiny, jemuž se slabošsky nedokázal vzepřít. Poté, co je Paro provdána za jiného, nachází útěchu v alkoholu a náručí kurtizány Chandramukhi (Madhuri Dixit). Snímek je výjimečný zejména po vizuální stránce a detailně propracovanou choreografií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejskvostnější orgie všech smyslů, to je Devdas. V pestré kolekci teplých barev vyprávěný klasický milostný příběh dosahující po paty mého nedotknutelného božstva, de Laclosova Valmonta. Díky vynikající rozmáchlé výpravě, dech beroucím jízdám kamery a skutečné vášni, jsem přijala Silsila yeh chaahat ka na maine bujhne diya jako svou nejmilejší mantru. S radostí a otevřenou náručí se kochám nad tehdy ještě rozvíjejícím se talentem Aishwaryi Rai, pro niž se Devdas stal skutečně zlomovým filmem. Díky projekci na plátně se zamilovávám i do Madhuri Dixit, kterou jsem si dlouho odpírala, a trpím společně se SRK. Pro absolutní zážitek z dokonalosti Dola Re Dola se vyplatí prožít všechny ty ostatní verze z minulosti i přítomnosti, protože teprve po souznění s lunou lze najít pravý smysl. #festivalbollywoodskehofilmu ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Vo svete plnom nadhernych farieb, hudby a tanca sa odohrava jednoduchy avsak posobivy pribeh o vrucnej laske, ktorej osud do cesty stavia prekazky. Klasicka, mnohokrat videna formulka, avsak pocas tych troch hodin sa toho udeje naozaj vela, charaktery sa vyvijaju ( Shahrukh Khan je naozaj skvely) a bombasticka vyprava dava filmu nedostiznu plastickost a hlbku. Pri tanecnych cislach sa mi zastavoval dych nad ich choreografiou, strihom a vizualnou stylizaciou. Celkovo vizual je skutocna pochutka a pri predstave ako komplikovane to vsetko muselo vznikat sa mi toci hlava. Tri hodiny utiekli ako voda a uz sa tesim na dalsi indicky hudobny film. (8.8/10) ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Jo, tak takhle vypadá prvotřídní bollywoodský film! A já myslela, že je točí akční braky se svalnatým hrdinou a cheesy písničkami. Tohle bylo opravdu úžasné melodrama a ty tři hodiny utečou jako voda. Dlouho jsem neviděla podobně krásnou atmosféru, kameru a hru se záběry. Ty nádherné barvy na vás úplně dýchají orientem. Všeho je tam moc a ve velkých dávkách a přitom si nikdy neřeknete, že už to překročilo míru únosnosti. Označení "nejlepší bollywoodský film" rozhodně chápu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Devdas má tak prvotřídně profesionálně úžasné taneční scény, výborné herecké výkony, výpravu a (přestože jsem to v první třetině neočekával) také sílu příběhu, že se prostě nedá dát nic jiné, než maximum. A to, přestože mě irituje příběh slabošského muže, který se nedokáže vzepřít rodině, vzít si lásku z dětství a postupně se pouze uchlastává k smrti v přítomnosti kurtizány, která ho miluje. Ostatní to prostě válcuje. Hlavní hvězda je podle mě Madhuri Dixit. Její tanec, mimika, pohyby obočí, profesionalita a to, jak ji režisér a choreografové "dokázali použít" - to vše je úžasné. Aishwarya Rai jí zdatně sekunduje hlavně v druhé půli filmu, kdy děj zvážní a z toho, co na začátku vypadalo být přeslazenou romancí, se stává drama. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Ou, to to trvalo! Po půl hodině jsem uvažoval, že to navzdory překrásné Paro prostě stopnu. Těch hektolitrů slz a nemístné teatrálnosti! Ale když člověk přistoupí na tuhle pozlacenou asijskou hru s emocemi, náznaky, barvami a tóny a vymaní se z evropské netrpělivosti... Za společný tanec Paro s Čandramukhi a vlastně i za (nečekaný) závěr jedna hvězda navíc. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, ve které se matka Paro Sumitra veřejně poníží byla inspirována vracející se noční můrou Sanjaye Leela Bhansali o jeho vlastní matce. (NinadeL)
  • Během natáčení tance "Dola re Dola", Aishwarye Rai začalo krvácet ucho, protože měla příliš těžkou náušnici, ale nikomu nic neřekla, dokud nebylo vše hotové. (NinadeL)
  • Prostor Chandramukhinina obydlí byl postaven kolem jezera. Což se ale ukázalo jako velice nepraktické. Zejména most měl tendenci klesat vždycky v nepravou chvíli. (NinadeL)

Reklama

Reklama