Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pred mnohá rokmi to bol môj obľúbený horor, ale keď som si ho pozrel teraz, tak vidieť, že veľmi zostarol. Atmosféra vynikajúca a k nej nádherne pasovala aj hudobná jednotvárna vsuvka, ktorá ešte tú ponurosť viac umocňovala.  Najtragickejšie boli herecké výkony všetkých zúčastnených okrem A.Scrimma, ten tam mal jednoduchú, zato démonickú rolu. Keď som na začiatku písal, že veľmi zostarol, tak to hlavne kvôli už na tú dobu trocha smiešnymi trikmi. Nemôžem povedat, že som sa nebavil, ale tá údernosť z mojej mladosti je úž nenávratne preč. Už len kvôli nostalgii a Scrimmovi ponechám hodnotenie, inač by som musel ísť o 1* dole. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť istú nudu pri sledovaní tohto dielka, ale vzhľadom na jeho vek a postavy ktoré sa stali kultom Reggie + drsný americký bourák, ktorý aj v dnešnej dobe vzbudzuje rešpekt a Tall Man + fantastické lietajúce guličky, ktoré človeka odkrvia skôr ako padne na zem a tie pokračovania nieje čo riešiť. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Možná jsem jediný, kdo z toho trochu cítil raného Cronenberga (i když méně šťavnatého). Třeba ve stejném roce vzniknuvší Mláďata... Každopádně Phantasm má jeden základní klad a sice hrůzunahánějící postavu Anguse Scrimma (ta jeho chůze a výraz!). Všechno ostatní stojí víceméně za prd. Celé je to poměrně dost velká slátatina. Z počátku tuctový horor na hranici směšnosti s hereckými výkony na facku a chováním postav na dvě facky (postava jménem Jody). Posléze se dočkáme něčeho jakože sci-fi, ale tomu byl věnován minimální prostor, čili to působí spíš jako hovadina. Konec je pak na tři facky, ale aspoň vysvětluje, proč to nedávalo moc smysl. A na konci jsem se ke své hrůze skoro i lekl a to u toho nejlacinějšího hororového triku co znám, objevení se v zrcadle. Sám to nechápu, protože jsem to přesně čekal, ale Angus Scrimm je tak hrůzný, že jsem si prostě nemohl pomoct. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

fantasy horrorům s pořádnou injektáží ušlechtilých efektů začínám přicházet na chutˇ.. po druhém shlednutí jasně vede neotřelá hudba a právě ta bizarní exploze tvurčích nápadů, která šatí sérii Phantasm do kultovního ohozu.. lecos by mohl závidět i Clive Barker, ale to je kapitola sama o sobě. Coscarelli má zkrátka do velikosti barkrova talentu daleko. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím rozporuplné pocity, ale slíbil jsem si že dám této jistě zajímavé hororové sérii šanci, takže mrknu i na ostatní díly. Postava Tall mana má něco do sebe a jeho výrok "BOYYYYYY" se mi zalíbil. Akční stránka prakticky neexistuje, koule se jednou zasekne do hlavy a následuje vodotrysk krve. Tolik asi ke krvavé složce filmu. Místy jsem si říkal zda-li se nějak moc nestříhalo, protože spousta scén na sebe prostě nenavazuje a vždy chybí nějaké pojítko mezi nimi. První půlhodinka se mi svou atmosférou moc líbila, jsem zvědavý na mnohem novější druhý díl, přece jen na tomhle již zub času dost zapracoval. 40% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Krátke úryvky z filmu použila v roku 1997 americká death metalová skupina Mortician ako intro ("The funeral is about to begin... SIIIRRR!"), resp. outro (Goddammit, ...It's all over, ...It's never over) pre potreby rovnomennej piesne "Mortician", ktorá sa nachádza na albume Hacked Up For Barbecue. (Kusko.t2)
  • Většina herců už v Coscarelliho filmech hrála. A. Michael Baldwin, Angus Scrimm, Terrie Kalbus, Mary Ellen Shaw a Kenneth V. Jones se objevili alespoň v jednom ze dvou předcházejících Coscarelliho snímcích, Jim the World's Greatest (1976) a Kenny & Company (1976). Reggie Bannister si zahrál v obou. (Chatterer)
  • Don Coscarelli vyhrál v roce 1979 Special Jury Award. (Chatterer)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama