Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má deset minut na to, aby změnil minulost, jinak se jeho budoucnost stane historií.
Profesor Stuart Conway, nespokojený zaměstnanec mamutí výzkumné společnosti, přijde o financování svého výzkumu. Naplánuje proto bankovní loupež, při níž hodlá použít svůj nejnovější vynález - stroj času, který umožní uživateli vrátit se o deset minut zpět do minulosti. Jeho zaměstnavatel však něco tuší, a tak si najme tajného detektiva Sarah Tanner. Loupež probíhá přesně podle plánu do té doby, než Stuart narazí na partu nelítostných zlodějů, kteří se rozhodli banku vyloupit v ten samý den. Nastává chaos a přístroj se dostane do rukou zlodějů. Vše navíc komplikuje Sarah, která je profesorovi v patách. Oba se ocitají tváří v tvář nezvratnému osudu ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

lioncel

všechny recenze uživatele

To extrémně vyškubaný tenounký obočí agentky FBI Sarah Tanner /Ivana Milicevic mě celou dobu poměrně slušně iritovalo. Vůbec ji to neslušelo, když hraje Carrie Hopewell v Banshee, tam ji to sekne mnohem víc. To k Verity Price, hrající bankovní úřednici Margaret, nemám připomínek. Slušně našláplý a docela zajímavý děj úplně zabíjí vložená komediální love story na straně gangsterů, trapná sama o sobě i přehráváním zúčastněných, hlavně tedy u té nehezké falešné bloncky .. fuj ... ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že film je tak prokouknutelný již od začátku. A to nemyslím momentálně dějovou stránku, ale co se zpracování týče. Už po prvních pěti minutách jsem věděl, že film si bude hrát na něco co není. Nápad je určitě výborný a dalo by se z něj těžit, ale to jak je to zrežírovaný je do očí bijící. Samvěd Křepelka (Sean Astin) hraje poutavě. Avšak to se nedá říct o nesympatickém detektivním páru nebo o lupičích. To je prosím další okabijec, co mi na filmu neseděl. Naopak se mi líbily záběry zpomalení času a přemítání zpátky do minulosti. Při sledování jsem se zhrozil, když jsem viděl nadřízeného detektivů, protože vypadal opravdu jak Krampol :-). Naštěstí se Jirka do Hollywoodu nedostal. Ještě to by scházelo a můžeme to jít všichni zabalit. Čili závěřem: nevyužitý potenciál, mizerné herecké výkony ve vedlejších rolích, průměrné zpracování, zajímavý námět a dobrá kamera. Zkrátka si těžko film pustím znovu, byť přiznávám, že to nebyla tragédie. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Poplatné své době typovala jsem tak rok 2000. Nejen efekty a kamera. Hold chápu, že se to někomu nelíbí. Ale není to zase tak špatné. Tématiku stroje času, cestování v čase já ráda. Nějaké poučení aktéři najdou. I když to vypadá na vražedné řádění nakonec mi to trochu přišlo jako komedie. Jak jdou idioti vykrást banku. Nad nelogičnostma nepřemýšlím. Berte to jako oddechovku. Havárie letadla v tomto filmu to bylo něco co se nevidí běžně. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Problém filmu o cestovaní v čase? Málo cestovania. Sean Astin absolútne nevýrazný v nevýraznom filme (pravdepodobne sa už nikdy nevymaní z role hobita). Námet síce dobý, ale spracovanie sa dá pripísať katastrofe. Najlepší herecký výkon tu predviedol Vinnie, ale aj jeho hranie by som hodnotil ako priemerné, až podpriemerné. Scenár napísaný na kolene asi tích 10 minút pred natáčaním. Všetky chyby a diery v teórii sú až moc okato ukázané a tak celý snímok vyznie veľmi neprofesionálne. Strata času a viac ako 10 minút. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Najviac ma na tomto sci-fi snímku zaujala nápaditá kamera a pomerne kvalitné filmové triky. Rozhodone som však čakal niečo viacej od scénara, ktorý pracuje s mojou obľúbenou témou cestovania v čase. Tiež som tajne dúfal, že vzrastom malý, zavalitý herec Sean Astin vykukne z tieňa postavy verného hobita Sama. Nestalo sa. Bývalá anglická futbalová hviezda Vinnie Jones hádže tvrdé pózy na všetky strany, ale akosi bez efektu. Stokrát, v rôzných prevedeniach, videná klipová réžia mi taktiež dych nevyrazila. Aj ma trocha mrzí, že som tomuto titulu venoval viacej ako len "Desať minút života". ** ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama