foto

Hakeem Kae-Kazim

  • nar. 1.10.1962 (56 let)
    Lagos, Nigérie

Biografie

Herec Hakeem Kae-Kazim se narodil 1.října 1962 ve městě Lagos v Nigérii. Když mu byl jeden rok, tak se s rodiči přestěhoval do Velké Británie kvůli jejich studiu. Ve svých 25 letech se z Británie vrátil do Afriky, ne ale do rodné Nigérie nýbrž do Jižní Afriky. Určitý čas svého života strávil v Izraeli jako zastánce hnutí Breslov (odvětví Judaismu).
Studoval na britské divadelní škole Bristol Old Vic, která je hodnocena jako jedna z nejlepších v Británii. Brzy po ukončení studia dostal nabídku přidat se k divadelní společnosti Royal Shakespeare Company, kterou prošli i známí herci jako například Sean Bean, Dustin Hoffman, Ben Kingsley, nebo Jude Law. Poté následoval jeho přechod do Britské televize, kde měl několik seriálových rolí.
Poté co se usadil v Jižní Africe, ho jeho výkony ve filmech vynesly mezi top herce této země. V roce 2000 byl nominován na ceny Avanti Award (Jižní Afrika) za roli v MADAME AND EVE. V roce 2004 byl nominován do Gemini Award (Kanada) jako nejlepší herec ve vedlejší roli po svém výkonu v HUMAN CARGO. Mezinárodní uznání poté získal za roli v oscarovém filmu HOTEL RWANDA. Jeho herecké výkony získaly pozornost v Hollywoodu a proto následovaly role ve filmech například: DOLY KRÁLE ŠALAMOUNA, třetí díl PIRÁTŮ Z KARIBIKU, X-MEN ORIGINS: WOLVERINE, ČTVRTÝ DRUH, nebo BLACK GOLD, který se odehrává v jeho rodné Nigérii. Můžeme ho vidět například i v seriálech SINDIBÁDOVA DOBRODRUŽSTVÍ, PROTIÚDER, nebo v seriálovém hitu ZTRACENI.

David "Siri69" Sirotek

Herecká filmografie

Filmy

2019 Girl Soldier
2017 24 hodin života
2016 Daylight's End
Dias Santana
2014 A Chance of Rain
2013 Half of a Yellow Sun
2012 Black November
2011 Black Gold
CIS: Las Gidi
Inside Story
Last Flight to Abuja
Man on Ground
2010 Inale
2009 Darfur
Hurricane in the Rose Garden
X-Men Origins: Wolverine
Čtvrtý druh
2008 24 hodin: Vykoupení (TV film)
Tony 5
2007 Big Fellas
Jinn, The
Othello
Piráti z Karibiku: Na konci světa
2006 Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna (TV film)
Front Line, The
2005 Deset minut života
Othello: A South African Tale
Out on a Limb
Záhada Bermudského trojúhelníku (TV film)
2004 Critical Assignment
Doly krále Šalamouna (TV film)
Hotel Rwanda
2003 God Is African
2000 Animated Epics: Moby Dick (TV film)
Pouštní růže (TV film)
1999 Mračna nad Afrikou
Secret Laughter of Women, The
1992 Double Vision (TV film)

TV seriály

2019 Love, Death & Robots (TV seriál)
Sonnie's Edge (E01)
Deep State (TV seriál)
Cicero (S02E01)
2018 Troy: Fall of a City (TV seriál)
Black Blood (E01)
Dynasty (TV seriál)
Our Turn Now (S01E15)
The Gospel According to Blake Carrington (S01E14)
Nothing But Trouble (S01E13)
další epizody (4)
MacGyver (TV seriál)
Improvise (S03E01)
2017 Dynasty (TV seriál)
Rotten Things (S01E09)
MacGyver (TV seriál)
Jet Engine + Pickup Truck (S02E06)
2016 Kořeny (TV seriál)
Part 1 (E01)
Pod černou vlajkou (TV seriál)
XXVII. (S03E09)
XXIV. (S03E06)
XXIII. (S03E05)
další epizody (7)
Tým Škorpion (TV seriál)
Sun of a Gun (S02E14)
2015 Jak vycvičit draky: Závod na hřeben (TV seriál)
Dominion (TV seriál)
Sine Deo Nihil (S02E13)
House of Sacrifice (S02E10)
The Seed of Evil (S02E09)
další epizody (4)
Pod černou vlajkou (TV seriál)
XVIII. (S02E10)
XVII. (S02E09)
XVI. (S02E08)
další epizody (8)
2014 Gotham (TV seriál)
Arkham (S01E04)
Pod černou vlajkou (TV seriál)
Hon vrcholí (S01E08)
Před vyplutím (S01E07)
Zvraty štěstěny (S01E06)
další epizody (8)
2012 Protiúder (TV seriál)
Epizoda 2 (S03E02)
Epizoda 1 (S03E01)
V utajení (TV seriál)
The Last Thing You Should Do (S03E03)
2011 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Malý princ (S02E18)
Kriminál (S02E14)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Srdce (S06E12)
2009 24 hodin (TV seriál)
Day 7: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S07E11)
Day 7: 5:00 p.m.-6:00 p.m. (S07E10)
Day 7: 4:00 p.m.-5:00 p.m. (S07E09)
další epizody (9)
2008 Ben 10: Alien Force (TV seriál)
2007 Cane (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Snitch (S09E10)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Cena za život (S03E05)
2004 Human Cargo (TV seriál)
2003 Canterburské povídky (TV seriál)
1997 Trial & Retribution (TV seriál)
1996 Ellington (TV seriál)
Sindibádova dobrodružství (TV seriál)
Testament: The Bible in Animation (TV seriál)
1992 Love Hurts (TV seriál)
Runaway Bay (TV seriál)
1989 Saracen (TV seriál)
1985 Screen One (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
The District Nurse (TV seriál)
1978 Grange Hill (TV seriál)

Dokumentární

2014 Bound: Africans versus African Americans

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace