Reklama

Reklama

Vražedný vřískot

  • USA Scream Bloody Murder (více)
USA, 1973, 90 min

Režie:

Marc B. Ray

Scénář:

Marc B. Ray

Hrají:

Angus Scrimm
(další profese)

Šílenství! Paranoia! Vraždy! Matthew má problém s rodinými vztahy. Ví to jeho psychiatr, ví to jeho matka, a poznal to ostatně i jeho otec, kterého malý Matthew zavraždil traktorem. Není tedy divu, že když se jednoruký psychopat vrátí z léčení a zjistí, že se matka znovu tajně vdala, popadne ho amok. Ve své nenávisti vidí zrádnou matku a otčíma kam se jen podívá. Mrtvoly přibývají jako na běžícím pásu a vykoupením pro labilního Matthewa není ani bizarní vztah s prostitutkou Verou. Ba právě naopak... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

cariada 

všechny recenze uživatele

No další béčko. Matthew, který jako kluk zabil tatkua přitom přišel o ruku, se po letech už jako dospělý vrací domů s hákem místo ruky. Zjistí, že se máma vdala což velmi špatně nese a tak se o to postará a opuští domov jenže se mu pořád zjevu mrtvá máma a tak vraždí kde koho. Až se zabouchne do šlapky co maluje tu unese a drží ve "svém domě" Odnese to chudák i pes (toho mě teda bylo líto). Nejhorší na něj to, že je panic a ještě k tomu nejsúpíš impotent ,nebot si odmítá se šlapkou co koliv začít či se podívat na její nahý tělo, čehoš se ona snaží využít k útěku, ale maminka včas zasáhne. Matthew je už pak tak šílený, že mu nezbude než ...... Průměrná podívaná s počtem 10 mrtvých a jedním psem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľudia patria tam, kam patria.“ Nudný a nezáživný čosi ako horor o vyšinutom mládencovi, ktorý putuje krajinou a každého na počkanie zavraždí. Je to nuda a nepramení z toho žiadne napätie, ale stále lepšie, ako čudná druhá polovička, v ktorej sa nasťahuje do veľkého domu so svojou „láskou“. Výsledný film poriadne nefunguje ako „normálny“ horor, ani ako psychologický triler o psychopatovi s hákom namiesto ruky. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď raz prepne, tak zrejme na furt. Matthew a jeho vidiny, ktoré ho sprevádzajú po jeho ceste životom. A tým pádom musí občas niekam zaseknúť sekeru. A nebude to do dreva, kvôli prikúreniu. Old school krvavnička, ktorá mi pripomenula nejaké tie podobne štylizované filmy tej doby. Občas ako cez kopírku, ale aspoň tam neostalo po okraji toľko šmúh. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ranná gore podívaná, která si svou přímočarostí nezadá s nejprimitivnějším pornem. Což vůbec není na škodu. Už v úvodu přejede malý chlapec svého otce traktorem a další vraždy přibývají s pravidelností menstruačního cyklu zdravé třicátnice. S rozevřenými ústy u toho pravděpodobně sedět nebudete, ale jestli si dokážete filmy i užívat, tak byste nemuseli litovat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spratek Matthew využije příležitosti, aby se zbavil otce, a měl matku jen pro sebe. Samozřejmě za to zaplatí - rukou a ústavem. Nu a po návratu domů už je to jedna velká psychojízda. Pěkná práce sekerou, asi nejlepší je sekáček na maso, využít se ale dá i hák, co má místo ruky. Gore sice není šokující a většina úderů jde mimo kameru, na krev však dojde několikrát. A třeba scéna se sekáčkem v kuchyni je skvěle natočena, aniž by při tom létaly kusy masa - člověk si tak trochu vzpomene na sprchovou scénu z Psycha, kdy se ve skutečnosti nůž oběti ani jednou nedotknul. Bohapustý masakr pak vystřídá intenzivní psychoscéna s Verou, čímž se příběh vymaní z monotónního vraždění. A jedna z nejnapínavějších scén je moment, kdy se za dveřmi objeví kluk prodávající cukrovinky, stejně jako třeba když v kuchyni zazvoní telefon. Jediná výtka - kde se asi Matthew neučil řídit auto? Ani s traktorem mu to jako malému moc nešlo... F. Holbert byl skvělý, škoda, že se neobjevil v nějakém dalším hororu. Po letech jsem spokojenější než kdysi. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama