Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

kareen 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se mi hodně trefila do noty svým ulítlým humorem a více než malým množstvím svérázných postav. Adrien Brody byl výborný jako vždy, Vera Farmiga neobyčejně milá a nepamatuji si, že by mě Milla Jovovich v něčem bavila víc, než jako tady její dost ujetá mladá rockerka. To všechno bylo moc fajn. Bohužel v druhé polovině jako by rozepsaný scénář převzal nějaký jiný, dost netalentovaný autor a pak už šly předchozí kvality pořádným sešupem dolů. Zamilovaná dvojice, které to výborně klapalo, se jen kvůli umělému natahování děje bezdůvodně rozešla, největší prostor najednou dostala se svými promarněnými ambicemi zpěvačky (nechápu proč, ten její zpěv nebyl tedy nic moc) sestra hlavního hrdiny a pak do toho namontovali jejího psychotického manžela, který už tu nesourodou směsici dorazil docela. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček jak vyšitých. Skvělý film, který dokáže rozesmát i rozbrečet. Silnou stránkou je velice zajímavý scénář, který je tak trochu "ujetý", hlavně kvůli tomu, že většina hlavních postav není na první pohled úplně normální. Fantastické herecké představení předvádí Adrien Brody, ale bravurně mu sekundují hlavně ženské představitelky Milla Jovovich, Vera Farmiga i Illeana Douglas. Nádherný film, který snad nemá slabé místo a stojí za zhlédnutí a ne jenom jednou. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám kvalitní cajdák! V podstatě romantická komedie o chlapíkovi, který si neuměl najít ženskou a tak si pořídil loutku, aby si měl s kým povídat. Život v rodičovském domě s tátou, mámou a sestrou nepřináší obvykle mnoho posunů směrem k dospělosti, zvlášť v případě zdejší rodinky plné podivínů a bláznů. On v podstatě nikdo, kdo se pohybuje kolem našeho hrdiny, není úplně normální. Přesto si svou cestu životem za vydatné spolupráce své loutky proklestí. Typické "nezávislé léto" se všemi aspekty, dobrým obsazením, nadhledem a vtipem. 90% ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční romantická komedie obcházející se bez větších záporáků, soků v lásce a zásadnějších zvratů. Jedna z těch o které si většina diváků řekne, že byla milá. Nic srdceryvného, ale potěší. Staticky sledujeme několik dní z života nesmělého (výborného jako vždy) Brodyho. A je to dost obyčejný život. Ocenil bych větší prokreslení charakterů a trochu více zatlačit na pilu. Jovovich to se svým free herectvím trochu přepískla, ale vyžehlila si to u mě hudebním číslem na svatbě, které bylo překvapivě opravdu dobré. Ostatní mi přišli spíše do počtu. // 60% ()

xjane 

všechny recenze uživatele

Teda já nevim, ale mě ta loutka chvílema i děsila, byla jak živá:) Jinak Adrien Brody v jedné ze svých dalších výborných rolích - nesmělý Steven, který nachází svou jistotu až ve svém "druhém já" loutce. Při jejich konverzaci jsem se jen přihlouple usmívala:) Navíc spousta dalších zvláštních postav - Milla se mi ve své roli potrhlé kamarádky taky moc líbila. 80% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)
  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)

Reklama

Reklama