Reklama

Reklama

Čtyřletý Tommaso Conci se v zimě roku 2010 ztratil během festivalu Krampus. Legenda tvrdí, že mezi lidmi se v tu dobu pohybuje samotný Krampus - Ďábel a unáší děti. Vesnice obviňuje Tommiho otce Manuela. Po pěti letech je nalezen chlapec, který dokonale odpovídá Tommiho popisu, dokonce i DNA sedí. Jen si nic nepamatuje. Ztracený syn se vrací domů do horské vesnice, kde ho, krom otce, nikdo nevítá s otevřenou náručí. Tommiho matka Linda se však nedokáže na nečekanou situaci adaptovat. Je to skutečně její syn? (PavelVanekArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dilema jestli Přichází Satan, nebo přichází čas některé hospitalizovat v psychiatrické léčebně, rozsekne série twistů v posledních minutách, jelikož však předchozí dění kvůli nadužívání zpomalených záběrů, laciným falešným stopám a vůbec režii na úrovni televizní inscenace příliš nefungovalo, nemělo finále ten patřičný dopad. Pokud by J.K. Simmons a Hynek Čermák spolu někdy počali dítě, jsou dvě věci jisté. Vypadalo by jako hlavní hrdina a nikdy by nedostalo k narozeninám šampón.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Italové umí stále natáčet působivé filmy. Krampusáci navnadili na démonický horror, pak se zdálo, že jde o klon The Omen, ale nakonec se vyklubalo mysteriozní drama s logickým vysvětlením. Ďábelská temnota je zastoupena snovými scénami (potěšily), ovšem já posléze uvítal, jakým směrem se film vydal. Příjemná kamera, skvělá hudba a solidní herecké výkony... ,,Zabil bych je všechny tři." ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Kdybych se rozepsala o tom, proč mi výkon toho malého kluka přišel skoro celý film neuspokojivý, ale v závěru už to nevadilo, tak bych spoilerovala, proto se omezím na konstatování, že tohle je jeden z těch případů, kdy jsem si myslela, že mám film vcelku přečtený a vím jakým směrem se bude zhruba ubírat a nakonec jsem se mýlila. Naštěstí v tom dobrém slova smyslu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

5. decembra sa každoročne v talianskych alpách podniká festival zvaný "Krampus", počas ktorého má väčšina dospelých oblečený kostým čerta. Stará legenda tvrdí, že medzi týmito ľuďmi sa pohybuje skutočný diabol, ktorý unáša neposlušné deti. Keď zmizne štvorročný Tommi, pričom sa polícia odstupom času ocitá v slepej uličke, padne obvinenie na otca. Keď sa po piatich rokoch nečakane objaví malý chlapec s totožným DNA doposiaľ nezvestného Tommiho, zdá sa, že nič nebráni tomu, aby bola rodina opätovne šťastná. Lenže matka na rozdiel od hlavy rodiny začína nečakane pociťovať, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať ... Keď nadobudnete pocit že viete, verte, že si čoskoro uvedomíte, že neviete ani hovno. Čokoľvek by som napísal, išlo by o spojler, takže pre tento krát žiadny názor ohľadom príbehu, akurát dodám, že sa jedná o dobrý thriller s pár zvratmi či záverečnou pointou. Natočené je to taktiež pekne a keď k tomu prirátam prostredie, zrejme by si samotný snímok hodnotenie 4 ☆ zaslúžil. Tak teda "na", ale asi to budú skôr silné tri, než slabšie .... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pod severoitalskými Alpami se každoročně pořádá krampusácký festival a legenda tvrdí, že mezi maskami čertů se pohybuje opravdový ďábel, který si odnáší děti. Během jedné takové veselice zmizí beze stopy i malý Tommi. Po pěti letech je nalezen chlapec, jenž by věkem Tommimu odpovídal a sedí i testy DNA, ale brzy se ukáže, že je něco špatně. Zatímco otec si je identitou svého syna jistý a pro jeho podivné chování má pochopení, matka s dědečkem mají pochybnosti a místní blázen má z malého kluka vyloženě hrůzu. Pro mě příjemné překvapení. Sedla mi studená atmosféra, bavil mě herecký tandem Nigro-Filippi a byť zavání satanistickým klišé, líbil se mi i scénář. Navíc režie téměř až do konce udržuje diváka v nejistotě, jak to vlastně je a vůbec se nesnaží napovědět, jestli bude mít vyústění přirozený, nebo nadpřirozený charakter. A to mě bavilo. Se závěrem přišlo několik neočekávaných zvratů, které sice na někoho mohou působit účelově, ale mě to tak nepřišlo. Dobře to Taliáni natočili. 85% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama