Reklama

Reklama

Nae maeumui punggeum

  • Jižní Korea 내 마음이 풍금 (více)

Obsahy(1)

Čerstvě vystudovaný mladý učitel Kang přijíždí do zapadlé vesničky. Nastupuje jako nový učitel do zdejší školy. Při pohovoru s ředitelem poznává další učitelskou posilu Yang Eunhee. Kang se ihned do této slečny zamiluje. Mají společný koníček - hudbu. Vzájemně si půjčují LP. Kang stále doufá, že jejich vztah nezůstane jen u přátelství. S tím se nechce smířit mladá dívka z vesnice Yun Hongyeon, která učitele tajně miluje. Kang je ale jejím třídním učitelem. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (21)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Romantické, něžné, milé, nenásilné × trochu delší. Krásný romantický film s klasickou zápletkou vztahu učitel - učitelka - studentka. Byly i jak komediální prvky tak i dramatické momenty. Zajímavé bylo vykreslení chudé korejské vesnice, kdy lidé nemají moc peněz, kdy se děti nechtějí učit a vlastně celá jejich kolinita je skoro negramotná. Konec byl jako vždy šťastný, i když byl utnut ve chvíli kdy to nečekáte. Film pro každého, kdo chce neutrální film o něčem špatném. Pane učiteli, co je to "elp"? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladom čerstvo vyštudovanom učiteľovi, ktorý prichádza do malej dediny, aby tu začal s výučbou, tu sa zoznamuje aj s novou mladou učiteľkou, s ktorou si spoločne pomáhajú v tomto pre nich novom prostredí, pričom sa do nej okamžite zamiluje, ale zároveň aj do neho sa niekto zamiluje, jeho študentka. So spracovaním som nadmieru spokojný, je to taký menší, realisticky pôsobiaci film, celé je to postavené na niekoľkých výrazných prvkoch, či už učiteľská tématika, kde sa musí hlavný hrdina starať o svoju triedu, jeho vzťah s učiteľkou, žiačka, ktorá ho miluje, k tomu celé to dedinské prostredie s odlišným spôsobom života a mentalitou a ani ma nenapadá, čo by sa tu dalo skritizovať, všetky majú dostatok priestoru, sú podporené zaujímavými situáciami, ich kombinácia funguje veľmi dobre, nezdržuje sa to nejakými zbytočnosťami, takže sa na to pozerá výborne od prvej do poslednej minúty Aj keď tá úplne záverečná scéna ma trochu prekvapila, určite nie v zlom, len som ju nečakal. Pochvalu si zaslúži aj samotná romantika, v línii so študentkou samozrejme moc nefunguje, v nej išlo predsa len skôr o niečo iné, ale vzťah s učiteľkou sa vydaril, vytvorili mimoriadne sympatickú dvojicu, ktorej som fandil a všetky ich spoločné scény sa mi veľmi páčili. Herecké obsadenie je výborné, skvelý Lee Byung-Hun v hlavnej úlohe, veľmi príjemná Lee Mi-Yeon ako učiteľka, k tomu Jeon Do-Youn v jednej zo svojich prvých a úplne odlišných úloh, predsa len tu ešte na rozdiel od jej ostatných filmov pôsobí tak nevinne. A k tomu ešte niekoľko zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú vydarené, síce mám o niečo radšej tie emocionálnejšie žánrovky, ale aj tento realistický štýl mi sadol. Vrcholné obdobie juhokórejského romantického žánru malo prísť až o pár rokov neskôr, ale aj v tomto prípade som nadmieru spokojný, veľmi príjemný film, ktorý si s radosťou pozriem aj viackrát. 79% ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Do zapadle vesničky přijíždí mladý učitel ze Soulu a chystá se na svoji první učitelskou štaci. Zamiluje se do učitelky, jedna žákyně se zamiluje do něho a všichni žáci si postupně zamilují svého nového učitele. Příjemný malý filmek, který si na nic nehraje, citově nevydírá, nesnaží se být cool, ale každým okamžikem hladí po duši. ()

May 

všechny recenze uživatele

Kazdy ma ten svuj film, svou srdcovku, ktera vyplnuje prazdny prostor nekde uvnitr, aniz by clovek presne tusil cim se ho tak uzce dotyka. Jen samotna vzpominaka na ni zahreje. Pro vetisnu lidi jsou filmy jen pojem, prichazeji tak ale o spoustu krasnych, nicim nenahraditelnych emoci, ktere lidi, jako jsem ja, drzi pohromade. Neni zas tolik o mnoho hezcich veci, nez otevrit se filmu, citit s nim a nechat se zaplavit jeho kouzlem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úprimne, čudujem sa tak vysokému hodnoteniu. Neviem čo chcel týmto snímkom pán režisér docieliť, ak ma chcel unudiť k smrti tak sa mu to skoro podarilo. O dráme ani romantike nemôže byť ani reči. Postavičky sa tam len mihali, niečo plkotali, deti robili také obyčajné huncútstva a učitelia riešili bežné problémy školy niekde na lazoch pre chudobné deti. Zo začiatku ma to trocha po pocitovej stránke zasiahlo, no veľmi rýchlo sa tieto pocity utopili vo večnom kolotoči banálneho a nezáživného deja. Ukončenie príbehu mi tiež prišlo také nemastné-neslané, totálne bez emócií alebo nejakej pridanej hodnoty. Čo sa týka samotného záveru, asi som to nepochopil. Vzali sa? A koho si vlastne ten chalanisko zobral? Z toho dvojsekundového záberu na svadobnú fotku som toho moc nevyčítal, hlavne keď ešte stále mám problémy s rozpoznávaním kórejských tvárí. No proste banálna, nezáživná zbytočnosť. 40/100 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama