Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Gazy 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a zajímavá podívaná, nevěděl jsem co od filmu očekávat a on se mi odměnil velmi citlivým příběhem s dvěmi výbornými herečkami v hlavních rolích, především na Emily Blunt se dobře kouká. Zakončení celého snímku se trochu odpoutává od směru jakým byl veden, ale podle mě to bylo jen ku prospěchu věci. Naprosto zasloužené 4*. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tento film ani neprovokuje, ani nemoralizuje, ani nefilozofuje. Iba a len MILUJE. Možno tak trochu podráždi aj intelekt, ale hlavne intenzívne a vášnivo MILUJE. Tak uveriteľne a tak skutočne MILUJE, že sme to snáď ešte nevideli. Omračujúce, osviežujúce, vzrušujúce. Hneď by sa jeden rozbehol za podobným letným dobrodružstvom, nech by to už stálo čokoľvek... Tak si aspoň Moje léto lásky pustí znova. A znova. A potom znova. A keď konečne príde to jeho leto, už sa len z nadhľadu usmieva (a je mu fajn, dej sa čo dej :-) ()

Reklama

Aidan 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako ošklivý sen. Odnesl jsem si dojem, že režisér musí být velmi chmurný, zklamaný člověk, který asi nemá nikoho rád a žije s pocitem, že lidé jsou pokrytci, hlupáci nebo sobci a že veškerá opravdovost je jen iluzí. Ale to jen tak psychologizuji... V každém případě jsem rád, že nemusím obývat svět tohoto filmu. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Když tady tak čtu ty komentáře, mám dojem, že jsem se dívala na jinej film nebo že jsem se na něj dívala po ráně kladivem do hlavy. Každopádně jsem tam nic atmosférického, tajemného, vášnivého ani jinak zajímavého či dokonce úchvatného atd. atd nepostřehla. Když si tak čtu oficiální text distributora, musím se smát jak je totálně předimenzovaný. Viděla jsem nádhernou Emily. To ano. Za ní a za Piaf dám dvě hvězdy.( Koment, s kterým od půlky do konce souhlasim, od Morien to celkem vystihuje.) ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou dívek, jejichž vztah překročí práh obyčejného přátelství, se odvíjí v maloměstském Yorkshiru. Přirovnání k naládě Smrti panen docela sedí. Oproti tomu je Moje léto lásky syrovější ( také díky dokumentární kameře). Neznámě herečky jsou ve svých rolích výborné, více mně uchvátila Nathalie Press, která má v sobě takové nepopsatelné kouzlo. Rozhodoval jsem se mezi silnými 4* nebo slabšími 5*.Takový snímek se ale jen tak nevidí, takže ***** ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)
  • Tamsin (Emily Blunt) vypráví Moně (Natalie Press) o tom, že Edith Piaf byla vdaná za boxera, kterého usmrtila propíchnutím vidličkou, ale nešla do vězení, a to proto, že ve Francii zločiny z vážně odpouštějí. Ve skutečnosti byl boxer Marcel Cerdan její životní láskou, ale nikdy se nevzali. Zemřel při letecké nehodě a Edith se z toho nikdy nevzpamatovala. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)

Reklama

Reklama