Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Joski 

všechny recenze uživatele

Obe kolekcie Fimfárum podľa knihy Jana Wericha potvrdzujú vysoké umelecké a technické kvality českej animácie v kategórii bábkový film. Môžme len obdivovať a úprimne pochváliť tvorcov za skvelé pokračovanie a pietne zachovanie Trnkovskej animovanej tradície:-) Zlaté české ručičky, ktoré môžu bez najmenších problémov súťažiť trebárs z T.Burtonovskou animovanou produkciu, nehovoriac s prehnane umelou 3D Pixar animáciou. Klobúk dole:-) 100% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Subjektivně vzato se dvojka prvnímu Fimfáru nevyrovná. Ale stále je daleko zábavnější, než spousta hraných pokusů o komedie a díky Werichově ostrovtipu i chytřejší. Z celé čtveřice se mi nejvíce líbil úvodní příběh Moře, strýčku, proč je slané?, zatímco u Hrbáčů z Damašku mi samovolně klesala pozornost. Když se to všechno zprůměruje, je to tentokrát tak na 70%. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Strašně slabé, oproti prvnímu dílu hrozná nuda. Nechápu i výběr pohádek - proč tu třeba není O rybáři a jeho ženě a místo toho je tu zdlouhavý Paleček? Ne, viděl jsem to jednou v kině, podruhé (už jen části) v TV a potřetí to vidět už nepotřebuju. První film jsem viděl nejméně čtyřicetkrát, to je prostě úplně někde jinde. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Ctyri loutkove animove pribehy z ceske knihy Jana Wericha jsou dosti nevyrovnane a nektere jsem nechapal jako pekne vypravena a zajimave vizualne lazena s nazvem Hrbaci z Damasku nebo klasika o Palecku, ktera je natahovana ale celkove pekna. Zbyle dve pohadky pro starsi a premyslive se mi nelibili at uz kvuli nelakevemu deji nebo divnemu vyusteni udalosti. Ve vysledku vychazi uchazejici prumer. 55% ()

jamoje 

všechny recenze uživatele

tak ako minuly rok aj tento rok je najlepsie co priniesol Bazant Kinematograf rozpravocka - filmovy prepis Werichovych rozpravociek. minuly rok mi vsak Fimfarum Jana Wericha uslo, z coho som po zhliadnuti Fimfara Dva velmi nestastny. bol som uplne nadseny rozpravockami pana Wericha a krasnym animovanym spracovanim. 95% velka spokojnost :)) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)
  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama