Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Subjektivně vzato se dvojka prvnímu Fimfáru nevyrovná. Ale stále je daleko zábavnější, než spousta hraných pokusů o komedie a díky Werichově ostrovtipu i chytřejší. Z celé čtveřice se mi nejvíce líbil úvodní příběh Moře, strýčku, proč je slané?, zatímco u Hrbáčů z Damašku mi samovolně klesala pozornost. Když se to všechno zprůměruje, je to tentokrát tak na 70%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Síce poviedkové príbehy nemajú na prvý Fimfárum, ale aj tak je sa na čo pozerať. Naproti tomu je tu aj viac vtipu, čo je len dobré. Najviac zaujme poviedka o Palečkovi - príbeh porozprávaný trochu inak. Poviedka Marek a Kouba je ešte celom znesiteľná, starý známy príbeh o slanom mori a mlyjúcom mlynčeku prerozprávaný inak. Hrbáči z Damašku a Tři sestry sú už ale akési rýchlokvasky. Hodnotenie: 75% ()

Reklama

Alf 

všechny recenze uživatele

oproti jedničce značné zklamání, první příběh na mě působil značně plytce, těžko jsem se mohl bavit u Tří sester a prstenu, když mi jejich humor připadal často až zlý, Hrbáči mě znudili naštěstí ne k smrti, takže na konec zachránil čest a kontinuitu s předchozím dílem Paleček s typicky pojarovským pojetím... ()

francis 

všechny recenze uživatele

Po naprosto bezchybném prvním dílu je pro mě dvojka velkým zklamáním. Filmovým zpracováním ztratily část kouzla i některé pohádky, které při pouhém poslechu působí mnohem poetičtěji. Někteří tvůrci trochu moc "tlačili na pilu", aby jejich výtvor byl co nejvtipnější, a zas tolik to nevyšlo (nejvýraznější to je asi v Hrbáčích z Damašku). Celkově to vidím tak na 70%. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Animace a vizuál celkově je špičkový, šikovné české ručičky se opět ukázaly v dobrém světle. Problém jsem měl s pohádkami samotnými. Hrbáči mi přišli zbytečně dlouzí a rozhodili mi tempo celého snímku. Do Hrbáčů jsem se obstojně bavil, ovšem při nich a po nich jsem začínal usínat, dokonce i u Palečka, který je jinak klasikou. Na závěr musím ještě jednou pochválit tvůrce filmu za vizualizaci pohádek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)
  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama