Reklama

Reklama

Sůl a oheň

(festivalový název)
  • Francie Salt and Fire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

OSN vysílá do nejmenované země Jižní Ameriky tři vědce, aby zde vyšetřili původ a rozsah hrozivé ekologické katastrofy zvané Diablo Blanco. Ihned po příletu jsou ale zajati skupinkou teroristů najatých ředitelem nadnárodní společnosti, která katastrofu velmi pravděpodobně zapříčinila. Znepokojivý ekologický thriller Wernera Herzoga klade otázky po morálce a osobní zodpovědnosti každého z nás. (Febiofest)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (17)

Akvidizerp 

všechny recenze uživatele

taková kompilace z dřívějších kusů mistra v totální slátanině- herečka, která má asi jiné přednosti možná v osobním životě, ale rozhodně ne ve filmovém, akční scény se zakuklenými tvrďáky by vystřihli i z parodií - pán co jezdí na vozíčku ale jinak chodit umí je takové to zrníčko pepře... pak rozhovory jak z dialogu antického mistra a šup na ostrůvek v soli se slepýma medvídkama místo Pátka a místo stromu pro kalendář tablet ... každý je zajatcem svých plánů a dcera hrdinky je v maroku proto jede místo do new yorku do říma protože tam je asi lepčí kostel kde si jí vymodlí nakonec se jenom nedozvíme co se stalo s kolegama pracujícími pro OSN tzn. je to koláž persifláž sebe sama a tak trochu brokovnicové umnění "reklama" na OSN a na ekologii rozhodně ne triler ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Sakra co to bolo? Triler isto nie...Herzog klame vsetkym moznym,zavadza prostredim,Shannonom, Bernalom (jeho rola je cisty joke!!!),prostredim... Je to ekologicka agitka? Tie dialogy su myslene vazne? Proste cele je to tak divno-zle,ale preto je to WH,lebo z nejakeho NEPOCHOPITELNEHO dovodu ma to vlastne bavilo a ta posledna najdivnejsia tretina najviac. Nieco medzi totalnou srackou,parodiou a serioznou filozofiou,pricom hranica je maximalne tenka. A ten zaver (paradny!),tak na ten sa nazabuda;) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Salt And Fire." Možno si nemyslím, že ide o výborné dielo, no minimálne môžem za seba povedať, že som rád, že som ho aspoň videl raz. Čisto pre pár veci. Povedzme si najprv moje negatíva. V prvom rade nemá film dialógy, ktoré by zapadali do reality. Ale celkom som si na ne zvykol, a nijako výrazne ma nerušili. Ale áno, nikto nerozpráva týmto štýlom a o takýchto veciach. Rovnako nie som fanúšikom, keď vstúpime do deja na to, aby sme mali pätnásť minútovú backstory o tom, ako sme sa dostali na začiatok filmu. Je to otravné a nič to nepridáva. Mohli sme tam pokojne začať a nezmenilo by to absolútne nič. Plus doktor Cavini je neskutočne otravný. A nakoniec keď sa konečne začnem dostávať do ideológie filmu, tak posledná tretina úplne odbočí od všetkého a zmení celý film. A mám pocit, že tým pádom nemáme jasnú štruktúru. Chceli z toho tvorcovia urobiť dokument? Alebo thriller? Alebo drámu? Niečo by si mali vybrať, lebo sa im to nejako ťažko kombinuje. No teraz poďme na dobré stránky. Kamera je skvelá a ponúka nám skutočne vynikajúce zábery prírody, v ktorej musí Laura na nejaký čas prežiť. Michael Shannon je opäť vynikajúci a musím sa priznať, že som celkom prijal aj jeho postavu. A veril som mu jeho rolu. Možno nie úplne napísaným dialógom, ale minimálne som mu uveril, že to čo hovorí myslí úplne vážne. A asi mu aj rozumiem a na konci skutočne chápem o čo mu ide. Niekedy prežitie niečoho na vlastnej koži povie viac než grafy, dáta a tabuľky a výsledky. A v tom si myslím, že aj najväčšia silná stránka filmu. Vo svojom odkaze. No na druhú stranu je ťažké ten film odsedieť pokiaľ sa chcete naladiť na určitý tón. Pretože akosi mám pocit, že film chce byť všetkým naraz a nevie to správne vyvážiť. Rozhodnite sa preto sami. Hodnotenie: C+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úlet. Pokud by se Herzog držel nějakého osvědčeného tuctového modelu, dopadlo by to mnohem lépe. Začátek s únosem ještě jakž takž ušel, ale jakmile se skupina vědců dostane na ředitelské sídlo, začne sled úmorných dialogů a filosofického blábolení, u něhož mě udržel jen snažící se Shannon, ačkoliv to, co jeho postava vypouštěla z úst, bylo na psychiatra. To horší ale mělo teprve přijít a to když hlavní hrdinku na druhou polovinu filmu odvezli -SPOILER- do solné pouště. Touhle pasáží už jsem se musel proklikat. Samotný závěr, který odhaluje celou "zápletku" je stejně střelený, jako celý film. Herzog už by toho měl asi také nechat. 25% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon se snaží, seč může, ale takhle prostě lidské bytosti nemluví. Herzog si chtěl natočit dokument o ekologické stopě, ale neměl dostatek materiálu, tak tuhle agitku natočil jako hraný celovečerák a neobtěžoval se ani předstírat, že by film měl nějaký jiný účel. "Thriller" to není, bylo tam spoustu humorných momentů, u kterých se však nikdo z kina nezasmál, jen jsme se nevěřícně kroutili v sedačkách a vyhlíželi konec. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Malú cameo rolu si zahral aj sám režisér Werner Herzog. Stvárnil pasažiera na palube lietadla, ktorý rozprával krátky príbeh. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky trvalo iba 16 dní a prebiehalo v Bolívii, na soľných pláňach Salar de Uyuni a v nemeckom Bavorsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama