Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jugoslávská policie vyšetřuje vraždu bělehradského lékaře Simiče. Mrtvý byl objeven sousedkou, která slyšela, že se do vedlejšího bytu někdo vloupal. Ačkoliv vousatý muž jenž z bytu příchodem zvídavé ženy utekl zákonitě patří mezi hlavní podezřelé, lékař Simič zemřel podle pitevní zprávy mnoho hodin před tím. Také další okolnosti případu se zdají být inspektorovi Gvozdenovi (Ljubiša Samardžić) přinejmenším podivné. Tak například v den vraždy se doktorova manželka vrátila z dlouhodobého zahraničního pobytu. V bytě se našly použité injekční stříkačky a zbytky morfia, pečlivé ohledání místa činu odhalí, že Simič měl mladou milenku. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Připojím se k dzirovi: hudba je prostě geniální a jedním hudebním motivem velmi vhodně spoluutváří atmosféru. Ačkoliv hudebně podobné motivy bychom našli především v německé a italské tvorbě let sedmdesátých, vozový park příslušníků jugoslávské milice (Mercedes, BMW) dává tušit, že už jsme o "pořádný" kus dál. Ulice jugoslávské metropole jsou plné moskvičů, žigulíků, fiatů, uazů i škodovek (užovek). Ljubiša Samardžić bude vždy i s knírkem Šurda Šurdilovič! A Merima Isakovic procházející se v mokré halence naostro, to je SEXSYMBOL desetiletí! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma nezaujalo. Juhoslovanska kinematografia je zaujimava, hlavne vyborna a oplati sa ju sledovat. Tu ale vladne reziserska rutina, dialogy tvoria casto len vatovo plane plky ..... videl som uz spustu lepsich kriminaok, tento film je nepravom nadhodnoteny,. Jo, hudba bola vyborna, ale hudba samotna este film neudela, ze jo : 50 % ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Existují minimálně tři důvody, proč se na tuto průměrnou detektivku podívat: Dragan Nikolič, Ljubiša Samardžič (i s knírem) a synťákový hudební doprovod Zorana Simjanoviče... ()

Reklama

Reklama