Reklama

Reklama

The Martyred Presidents

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1901, 1 min

Obsahy(1)

Pocta třem zavražděným americkým prezidentům. (Mertax)

Recenze (12)

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Filmařsky ubohé, měnící se portréty tří "umučených" prezidentů na jakémsi pomníku, technicky i obsahově naprosto primitivní, i vzhledem k době natáčení zcela bez zajímavosti. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy Edisonovho štúdia zaznamenávajú zväčša dokumentárne zábery z prelomu storočia, alebo telá v akcii vtedy tak populárnych tanečníc, silákov, akrobatov. Tieto zriedka dlhšie ako minútové záležitosti tvoria v súhrne zaujímavý doplnok k poznaniu doby začiatkov kinematografie. Každý film, ktorému ale dominuje politika (a nedajbože jej velebenie !) je málokedy zaujímavý. Tak je tomu aj v tomto prípade - oslavná óda na amerických prezidentov, ktorí boli zavraždení, je len nudnou prehliadkou troch striedajúcich sa portrétov mužov (Lincoln, Garfield a McKinley), ktorým sa na spodnej časti náhrobku so schodiskom v popredí skláňa v posvätnej úcte nehybná postava ženy so sklonenou hlavou. Korenie sa mŕtvolám štátnikov vyvoláva túžbu po spravodlivosti, ktorej sa film v závere symbolicky dovoláva. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tyhle "prehistorické" filmy mám rád, i když se v nich nic moc nestane, ale co je moc, to je moc. V Martyred Presidents se nestane vážně vůbec nic. Což se ostatně dalo očekávat od filmu, jehož stopáž jsem jenom psáním tohoto komentáře překonal asi čtyřikrát... ()

Reklama

Reklama