Reklama

Reklama

Putování tučňáků

  • Francie La Marche de l'empereur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každým rokem, tisíce tučňáků císařských opouští jistotu jejich hlubokého oceánu a putují stovky mil přes zrádný a odpudivý antarktický ledovec, aby se mohli rozmnožovat. Hrdinné odolávají teplotám hluboko pod bodem mrazu a nesčíslným dobrodružstvím. Podívaná na jejích putování očima Luca Jacquetse je plna humoru, plná odvahy malých tvorů vzdorovat drsné přírodě, plná záhad a tajemství. Putování císařů je výpravný snímek o jejich hrdinné námaze pro přežití (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

Květula 

všechny recenze uživatele

Jsou to takové směšné černobílé soudky s malinkou hlavou, ale když vidíte, v jakých podmínkách přežívají, musíte je obdivovat. Čtyři měsíce hladovění v ledové pustině a zahřívání vajíčka, kterému stačí pár vteřin na mrazu a bude navždy mrtvé. Dlouhé putování k oceánu a zase zpátky, aby mládě (které v té chvíli už třeba nežije) mělo co jíst. Brzy se přestanete smát nad jejich kolébavými pohyby a místo toho je v duchu budete povzbuzovat: "Rychleji, rychleji, ať to stihneš..." Málokterý dokument vám vžene slzy do očí. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Hodně se tu kritizuje to, že jsou tučňáci ,,nadabovaní"- Prý je to infantilní a tak dále. Nevím. Když jsem byl na Putování v kině, byl jsem tam (kromě rodičů) jediná osoba nad deset let. A ty malé děti by ,,pouhý" obraz doplněný hudbou asi nebavil. Navíc ty komentáře nejsou tak infantilní, jak jsem čekal (tentokrát žádné ,,Ahoj děti, já jsem malý tučňáček a tohle je moje maminka!") a místy je to i docela vtipné, např. když dospělí tučňáci odcházejí shánět potravu a malý tučňáček přemítá: ,,Moji rodiče mají dvě strany. Když jsou černí, tak je to špatné. Mají hlad a odcházejí pryč. Když jsou ale bílí, je to dobré. Vracejí se." K nádherným záběrům přírody se přidá nádherná hudba a pár scén, které doslova rvou srdce (umrznutí mláďat, tuleni...) a vznikne nejlepší dokument o přírodě od Mikrokosmu... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený dokument, kde sa tvorcovia už samotným dabingom snažili trošku vybočiť z tejto kategórie a niekoľkými hlasmi nadabovať tučniakov a priblížiť sa tak aj detskému divákovi. Za tých asi 80 minút sa o tučniakoch dozviete všetko podstatné, navyše tá ľadom pokrytá krajina je síce chladná, ale v svojej krutosti stále nádherná. 80%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktory stal niecim viac, stal sa pribehom o zivote, preziti, smrti - o kolobehu zivota. Vynimocny je v tom, ze nam ukazuje ze zivot v celej svojej krase existuje aj tam, kde by si ho ludia nedokazali ani predtavit. Zivot tucniakov je skutocne zazrak a tento dokument nam ho prinasa taky aky naozaj je - so vsetkym utrpenim aj radostou. Samotny fakt, ze tvorcovia tohto filmu stravili s tucniakmi v ladovej pustine celych devet mesiacov je znakom toho ze vlozili do tohto projektu obdivuhodne odhodlanie a usilie. A to ze to nemali lahke, sa mozete dozvediet z nemenej strhujuceho dokumentu o natacani, ktory je v bonusoch na DVD. Po dopozerani filmu ma ovladol pocit ze ani dva ludske zivoty by mi nestacili na to, aby som spoznal vsetky zazraky a krasy zivota na zemi. A aj nehostinna krajina ladovych katedral, v ktorej panuju ciernobieli krali, je jedno z tych miest ktore by som tuzil navstivit. (9/10) ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Toto mal byť dokument? Skôr som mal pocit akoby som sledoval nejakú životopisnú drámu: dojemné, šťastné i smutné momenty, jemná hudba, úplne blízke zábery a tučniaci, ktorí mi miestami pripadali ako výborní herci. Akoby boli scény dopredu naplánované a oni robili presne to, čo mali v scenári. Niekomu sa síce môže zdať príbeh trochu natiahnutý, v mojom prípade by však nebolo treba príbeh- kľudne by mi stačili tie nádherné obrazy, ktoré tvorcovia servírujú bez prestávky. Čo sa týka dabingu tučniakov, zo začiatku som bol prekvapený, neskôr som si zvykol a myslím, že bol v istých momentoch nápomocný. Určite je dosť nezodpovedné odsúdiť kvôli nemu celý film. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo 13 měsíců v drsných podmínkách Antarktidy, při teplotách kolem -30° C. Z toho 9 měsíců byli všichni v absolutní izolaci od okolí. (Witta)
  • Rychlost větru místy dosahovala hodnoty až 150 km/hod. V těchto případech musela být kamera zatěžována, aby neodletěla. (Witta)
  • Část týmu se během natáčení ztratila, když je přepadla vichřice na cestě k základně. Byli nalezeni o 3 hodiny později. Jelikož měli omrzliny a další zranění, museli být na základně ošetřeni a léčeni a natáčení bylo na měsíc přerušeno. (Witta)

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Reklama

Reklama