Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletá Alexandrine Langloisová, které ale nikdo neřekne jinak než Didine, si poklidně a bez větších kolizí proplouvá životem. Na rozdíl od její nejlepší přítelkyně Muriel. Nicméně i Didine čekají velké změny, byť to sama ještě netuší. Její spokojená, ale přesto spíše prázdná existence se otřese v základech poté, co jednoho dne náhodně narazí na firmu, jež zaopatřuje společnost starším lidem. Právě díky ní totiž pozná srdečnou mladou ženu, pohledného muže a starou dámu. A setkání s nimi ji konečně donutí začít se chovat zodpovědně a vážit si mnoha věcí. A také konečně pochopí pravý význam slova láska. V hlavní roli v příjemné francouzské komedii se tuzemským divákům představí držitelka ceny César Géraldine Pailhasová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

freddy 

všechny recenze uživatele

Didine, kromě toho, že je to jméno (tedy spíše přezdívka) hlavní hrdinky, je hlavně filmem o tom, že setrvávat nějakou dobu na stále stejném místě a neprožívat nic nového může člověka časem tak zdeptat, že ho zaujme i taková nabídka, jako dělat dobrovolníka v práci se staršími lidmi, tedy spíše starší lidi navštěvovat a dodávat jim trochu té radosti do života. A že taková práce může člověka kompletně změnit a že přehodnotí priority a náhled na život snad ani netřeba dodávat, to musí být zřejmé. Tenhle film tedy vlastně ukazuje to, jak lze změnit život vlastním přičiněním, ale i to, jaké to je, když zůstanete ve stáří sami a jste vděční za každou společnost. Toto ovšem není moralistický film, toto je film o naději, o porozumění a hlavně o optimismu. Jistě, je zde i vedlejší dějová linie o kamarádce hlavní hrdinky, která je nešťastná a řeší to radikálně, ale to je jen jako protipól k tomu, co prožívá Didine. Film je tak vlastně sympatickým a milým dílkem, které rozhodně zaujme, které má zajímavý děj a které toho má hodně co říci. Ale i přes to všechno film bohužel nemohu označit jinak než jako průměrnou francouzskou komedii, která nijak nevyniká v porovnání s ostatními, ale zároveň má co říci. Takže já uděluji této komedii tři hvězdičky. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Didine je holka odrostlá iluzím a snům a tak trochu zahnívá u návrhů na látky, když ji náhoda přivede k práci sociální dobrovolnice. Zasvěcena řikánkou "voni se nuděj, my se nudíme, tak je navštěvujem a votravujem se všichni jak blbci" se vrhne do nové zkušenosti a ke svému překvapení zjistí, že za dveřmi staroušků nečeká jen puch a senilita, ale objevy, které ji proberou k životu. Didine je hlavně uplně normální film a to je v době, kdy se vše tak přeřvává o pozornost, balzám na duši. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama