Reklama

Reklama

Pedro je gay "medvěd" s aktivním společenským a sexuálním životem, který u sebe ubytuje na pár týdnů svého synovce Bernarda. Když ale Bernardovu matku zatknou v Indii za pašování drog, vypadá to, že zůstane u Pedra na delší dobu. Najednou Pedro zjišťuje, že musí přizpůsobovat svůj životní styl a že vychovávat dítě není jednoduché. Do jejich soužití ale nakonec zasahuje Bernardova babička, která se postará o to, aby chlapec vyrůstal v internátní škole. Film získal cenu hlavní poroty Mezipater v roce 2005. [Mezipatra 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příjemné drama s trochou humoru o promiskuitním gay medvědovi a klukovi, který mu nečekaně zůstane na krku. Má dobře napsané "nečernobílé" postavy i humorné hlášky, nikterak své hrdiny ani jejich bohémský život neidealizuje a ukazuje jeho dobrodružný (sobecký) život a vlastně v něm není žádná vysloveně homofobní postava, což bylo úlevné. Potěšila mě i nehollywoodská romantická gay erotika. Zajímavý je pozitivní styl děje, kdy všichni zúčastnění (včetně padoucha sobecké babičky) procházejí vývojem a snaží se spolu vycházet, aniž by to zavánělo falší. ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh, ozvláštnený zasadením do minoritnej komunity a okorenený množstvom erotických scén. Nič viac, nič menej. Sympatické obsadenie a kvalitné herecké výkony film nad priemer vyťahujú len čiastočne, ale predsa dávam štyri hviezdičky s čistým svedomím - už kvôli tomu, aby som vyvážil skôr úzkoprsé, než objektívne hodnotenia viacerých užívateľov. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Vidím, že tento film tu má tak málo komentářů a navíc když patří mezi mé velmi oblíbené filmy a mám ho zařazený i do mé TOP10, tak musím po těch letech k němu napsat svůj názor. O medvědí komunitě toho prozradí hodně a věřím, že to někomu může vadit, což je však jeho věc. Rozhodně je to však gay film, ve kterém je ukryto něco navíc, co má přesah i nad tuto úzkou kategorii, čehož si hodně vážím. Je to film ze života, který i přes veselé chvíle, je vlastně smutný, přesto dodá dobrou náladu a na konci se ani já neubráním slze v oku. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Tina.T 

všechny recenze uživatele

Mno. Když jsem si přečetla, že ostatní hodnotí "úzkoprse" - v tu chvíli zde byly komentáře od pěti uživatelů a nejmenší počet hvězdiček u nich byly 4 (úzkoprsí hodnotitelé patrně nekomentovali), musím oponovat. A nemá to nic společného s úzkoprsostí (to je slovo), a homofobní sklony taky nemám. Tento film mi doporučil kamarád gay, byl jím nadšen a prostě ho MUSÍM vidět. On sám ho viděl asi 6x a patrně nejvíc ho na tom oslovila otevřená gay komunita, medvědinec, jak tu kdosi vtipně podotkl. Vidím v tom jeho touhu něco podobného zažívat i u nás, bez odsouzení, beze strachu, se spoustou přátel. Chápu, že v tom viděl svůj splněný sen, léto, Madrid, medvídci, svoboda... Pro nás ostatní v tom zůstává příběh muže a chlapce, kdy se oba zvolna mění a přizpůsobují, protože to prostě jinak nejde. Život nás občas nutí dělat spoustu věcí dobrovolně. Babička (nijak ultrazlá, prostě si šla za svým, znám takových lidí spoustu a jestli tu někomu z ní bylo špatně od žaludku, tak neví, co je život), mohla být jednotícím prvkem, který mohl oba muže spojit. Nestalo se. První polovina filmu detailně načrtnutá, druhá jen hrubé obrysy. Připadá mi to nedovařené, nevytěžené a rychlý závěr to jen potvrzuje. Dávám 3 hvězdičky za sympaťáka (i když promiskuitního) hlavního hrdinu a stejné tři hvězdičky za to, čím ten film mohl být a nebyl. Napadá mě Kolja, Hledání Nezemě, Jaro, léto, podzim... a další filmy s podobnou tematikou a myslím, že nebýt ozvláštnění, že chlapce vychovává gay, tak by tento film zapadl a nevyhrál by Mezipatra. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Cachorro je nádherný film, bohužel jen pro úzkou skupinu diváků. Není to dokonce ani jen gay film. Je to medvědí film. A jako takový je výjimečný svého druhu (ačkoli se objevilo už i pár dalších, kupříkladu Bear City či Chuecatown). Medvědi jsou gay subkultura, jsou to chlupatí buclatí chlapíci, obvykle fousáči. A jsou stejně mazliví jako jejich plyšoví jmenovci. Cachorro vypráví o takovém medvědu a jeho životě v i mimo komunitu, jeho medvědí rodinu. Nečekaně reálně zobrazuje přátelské vztahy medvědí party, kdy každý spí s každým, kdy každý má každého rád, ale nikdo nevěří na to, že život se má (či dá) strávit celý jen po boku jednoho partnera. Hlavní hrdina tu lásku ale samozřejmě hledá a chce jí, stejně jako všichni ostatní. Chce ten svůj smysl a cíl, a taky ho dostane, ale v docela jiné podobě, než doufal. A to ve chvíli, kdy je nucený se postarat o syna svojí sestry. O mládě (odtud název Cachorro, který doslovně skutečně znamená "mládě", nikoli "medvídě", což je samozřejmě český překlad anglického přepisu). Jak se s péčí o mládě popasuje při svém divokém osobním životě, to se zřejmě nedozvíte, protože nejste medvědi (pokud jste, je velice pravděpodobné, že už jste film viděli, a pokud neviděli, tak kruci pohněte kožichama a koukejte!), a tak vás asi téma téhle komunity zajímat nebude. Možná by ale byla chyba se na film nekoukat jen proto, že vypráví o něčem trochu jiném, co? Prý je moudré si rozšiřovat obzory. ()

Zajímavosti (5)

  • Scény na pouti byly natáčeny José Luisem García Pérezem, představitelem Pedra. (Tom Riddle)
  • Španělský (tedy původní) název filmu se doslovně překládá jako "štěně" nebo "mládě". Doslovný překlad anglického názvu Bear Cub ale znamená "medvídě". (Tom Riddle)

Reklama

Reklama