Reklama

Reklama

Pedro je gay "medvěd" s aktivním společenským a sexuálním životem, který u sebe ubytuje na pár týdnů svého synovce Bernarda. Když ale Bernardovu matku zatknou v Indii za pašování drog, vypadá to, že zůstane u Pedra na delší dobu. Najednou Pedro zjišťuje, že musí přizpůsobovat svůj životní styl a že vychovávat dítě není jednoduché. Do jejich soužití ale nakonec zasahuje Bernardova babička, která se postará o to, aby chlapec vyrůstal v internátní škole. Film získal cenu hlavní poroty Mezipater v roce 2005. [Mezipatra 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Lukadlo 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadá, že má Pedro bezstarostný život, čím víc se však divák noří do děje, zjišťuje, že není všechno jako pohádka. Snímek se líbil, jednak nám ukazuje nádherný vztah muže a chlapce a dále pak můžeme nahlédnout, jak vypadá takový "medvědinec". Zaujal mě také konec filmu, kde se nedá jednoznačně říct, jak to se synovcem bernardem je (skvělý nápad režiséra). ()

Worf 

všechny recenze uživatele

Težko se mi hledají slova. Cachorro má být komedie/drama, nevím možná, že pár scén je komediálních, ale pro mne je to film o životě, o rodině , o přátelích. Když jsem si sedal k TV, myslel jsem si: " budu se smát a bavit", ano první scéna mne dostala, proč si to nepřiznat. Po té co jsem poznal Bernardovu babičku, bylo mi špatně od žaludku až do posledních pěti minut filmu, takže pro mne spíš drama než komedie. Kdybych mohl dát víc hvězd dám je. ()

Reklama

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s gay tématikou, jaký jsem kdy viděl. Tvůrci si nepletou gaye s transvestity, medvědi jsou tady ukázáni jako chlapi bez šišlání a nakrucování před zrcadlem. Při úvodní "šukací" scéně jsem se sice lekl, že půjde spíš o porno s "nějakým dějem", ale další minuty filmu mne vyvedly z omylu a já byl vtažen do emotivního příběhu postaršího gaye a jeho nezletilého synovce. Po pravdě jsem v druhé půlce filmu bulil jako želva, a to se nenechávám strhnout lacinými dojáky. Film končí pohřbem, to není pěkná vyhlídka na zábavu, ale má svou sílu. Dojal mě tak, že jsem u něj cedil víc slz, než u ostatních (rádoby) dojemných filmů dohromady. Tenhle film je jiný a já ho zařadil do své soukromé TOP 10. Nejen pro svou orientaci a příslušnost k medvědům. Ten film je síla! A musím ještě reagovat: Pro TYNU.T: Jsem postarší, chlupatá vousatá buzna, ale tenhle film mě neoslovil proto, že bych chtěl zažívat podobná dobrodružství (sexuální), jako jsou naznačena ve filmu. Oslovil mě příběh a síla emocí. Nedojali mě šukající staříci, ale osud chlapce, o kterého se chtěl někdo postarat a bylo mu to znemožněno. Nad bezmocí proti zvůli "tech moudrých" jsem plakal, ne nad exkluzivností záběrů....Neznám právní normy ve Španělsku, ale u nás by obdobný příběh dopadl tragicky. Zlovůle úřadů a "morálních" lidí by chlapce dohnala Bůh ví kam.... ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh, ozvláštnený zasadením do minoritnej komunity a okorenený množstvom erotických scén. Nič viac, nič menej. Sympatické obsadenie a kvalitné herecké výkony film nad priemer vyťahujú len čiastočne, ale predsa dávam štyri hviezdičky s čistým svedomím - už kvôli tomu, aby som vyvážil skôr úzkoprsé, než objektívne hodnotenia viacerých užívateľov. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příjemné drama s trochou humoru o promiskuitním gay medvědovi a klukovi, který mu nečekaně zůstane na krku. Má dobře napsané "nečernobílé" postavy i humorné hlášky, nikterak své hrdiny ani jejich bohémský život neidealizuje a ukazuje jeho dobrodružný (sobecký) život a vlastně v něm není žádná vysloveně homofobní postava, což bylo úlevné. Potěšila mě i nehollywoodská romantická gay erotika. Zajímavý je pozitivní styl děje, kdy všichni zúčastnění (včetně padoucha sobecké babičky) procházejí vývojem a snaží se spolu vycházet, aniž by to zavánělo falší. ()

Zajímavosti (5)

  • José Luis García Pérez pro roli Pedra přibral 13 kilo, především prý pojídáním tvarohového koláče. (Tom Riddle)
  • Scény na pouti byly natáčeny José Luisem García Pérezem, představitelem Pedra. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama