Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Dont 

všechny recenze uživatele

Tak jak se v polovině filmu mění hlavní hrdina z obyčejného mladíka v největšího bojovníka Japonska, mění se spolu s ním i celý snímek. Zocelování daleko kdesi v divočině bylo sice příliš klišovité a naivní (vzpomněl jsem si na podobného italo-amerického blázna, co běhal po Rusku s kládou na zádech), ale od této vnitřní i vnější přeměny Bae-dala nabral film jiný vítr a ten mi byl daleko víc po chuti. Druhá polovina je jasně čtyřhvězdičková, některé sekvence mě vyloženě nadchly, ale bohužel celkově za slabou první část filmu nemůžu dát více než tři hvězdy. Na nervy mi lezl taky infantilní Chun-bae a jeho Pachinka, tyhle momenty byly doslova nervy drásající. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nesympatický a vypatlaný Chuj Paj-dal, každý ho šikanoval, a tak si po hodině a půl obvyklého semidebilního korejského čurákování skáknul na pár let do hor, kde žral sníh a mlátil pěstičkama do šutrů, až vymyslel úpa nový čupr kataristický styl Kokotsitaktonetai, vrátil se dokonale zharmonizován a v perfektní choreografii baletní přípravky dal skoro na piču japonskému ministrovi kultury a sportu. A já u toho málem z nudy otráveně umlátil bezchybnou sérii silových úderů a kopů svého plyšového Pikača, taky krutohustého kataristu, protože je to zkurvený polský nacionalista a snažil se mi brutálně okupovat postel, načež jsem si na spravení pochroumaného Či musel pustit Džetlího. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Fighter in the Wind dělá Kyokushin Karate opravdu dobrou reklamu a souboje jsou vskutku geniální a trénink v hlubokých horách dodá jen na zážitku viz. Tréning, příběh trochu pokulhává, ale rozhodně není špatný na stvárnění životního příběhu Choi Bae-dala. Aya Hirayama je jak anděl z nebe a když se objevila na plátně nemohl jsem od ní odtrhnout oči. Rozhodně lepší než Ip Man, který se tvářil trochu arogantně.. . I když by se dal film rozdělit na dvě poloviny, tak přesto se na něj opravdu dobře dívá a i přes některé záběry je hodně uvěřitelný. 90 % ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Musashi Miyamoto, Huo Yuan Jia, Bruce Lee, Choi Bae-dal...slavny azijsky bojovnici, ktory sa stali inspiraciou pre statisice ludi po celom svete. O kazdom z nich uz bol natoceny film a Fighter in the wind je o poslednom menovanom - Choi Bae-dalovi. Rozhodol som sa tento film zrovnat s minulorocnym Fearless. Obidva su vystavane ako pribehy o narodnych hrdinoch, ktory sa svojim umenim preslavili a nezanechali za sebou len kopu dolamanych neboztikov, ale aj nieco viac. Kdezto u Fearless je legenda vyuzita takmer vylucne ako pozadie akcneho filmu (niekto by mohol namietat, avsak pritomnost mnoha cisto na efekte vystavanych subojov a "hviezd" ako Nathan Jones....to fak smrdi viac prachmi ako umyslom ozivit legendu), Fighter in the wind na to ide trochu inak. Sam reziser tohto snimku priznal, ze ide o film akcny, je vsak zrejme ze film nebol toceny len pre efekt. Priam naopak. Aj ked je akcia permanentne pritomna pocas celeho filmu, o nejakych extra rezanicach sa neda hovorit (mozno vyjma tej poslednej:), Dalsov vecov je ze autori sa rozhodli suboje spravit realisticke a oni take naozaj aj su. Nedockate sa ziadnych nadprirodzenych pohybov ci pocitacovych efektov. Nic take. Prave preto som bol zo zaciatku aj mierne sklamany. Tym ma film donutil sustredit sa viac na dej a na hlavny charakter. Dejovo film zo zaciatku taktiez viazne, ale ako sa mi to stalo uz pri niekolkych korejskych filmoch, film si ma doslova nepozorovane ziskal a ja som sa v druhej polovici "nacapal", ze aj ked vlastne ani neviem pre co, zarazu hrdinovy strasne fandim a citim s nim. Taktiez s postupnou premenou hrdinu (vlastne po extra tvrdom treningu:) sa cibri aj jeho bojovy styl a tym aj cela akcia. Film nam predvadza akisy drsny styl, kde hrdina rany nielen rozdava, ale aj pekne dostava. Ziadne super skvela choreografia, alebo "ty brdo!!!" triky, ale ta surovost a realistickost a hlavne to ako "so srdcom" hlavny hrdina bojuje je to co tomu dava naboj. Alebo inak - nebojoval koli tomu aby sa pomstil, ale koli tomu, aby bol najlepsi. Takze to zhrniem - film nema dokonaly dej, ani dokonalu akciu, avsak napriek tomu si ma ziskal a vedla vyhypovaneho Fearlessu je neporovnatelne lepsim fimom. A ten epilog fakt nema chybu :) (8.5/10) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší film s karate tématikou, co jsem kdy viděla.Možná o to víc, že je podle skutečného bojovníka Choi Baeldala z Koreje a smekám před jeho povahou, protože dokázat tohle s zůstat přitom slušným, nezkaženým člověkem, věrným filozofii bojových uměni, to klobouk dolů. Zároveň smekám před jeho hereckým představitelem....jak to ti Asiaté dělají, že i když jsou absolutně jiní, zároveň někteří nevypadají vůbec k zahození?:-) Zkrátka všem milovníkům tohoto žánru můžu shlédnutí tohole filmu vřele doporučit, někdo možná poukáže na nějaké nedostatky, ale ty pro mě celkově nebyly tak důležité a tak plný počet hvězd. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Baramui Paiteo (Fighter in the wind) byl natočen v japonštině. Ve filmu však hrají jen dva japonští herci - Masaya Kato a Aya Hirayama. Zbytek štábu včetně režiséra je z jižní Koreji. Představitel titulní role Yang Donggeun japonštinu v civilním životě vůbec neovládá. (Vojcl)
  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)
  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)

Reklama

Reklama