Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný životopisný film. Má veľmi dobrý príbeh o hrdom juhokórejskom mladíkovi, ktorý sa počas druhej svetovej vojny túži stať pilotom a preto vstúpi do japonskej armády, no pilotom sa nestane, no vojnu prežije a zostane stále žiť v Japonsku, kde má problémy nielen s mafiou, ktorá robí problémy menším obchodníkom, ale aj s americkými vojakmi, ktorí napádajú miestne ženy a on sa ich vždy zastane. No jeho hrdosť ho núti byť najlepším a nemá rád japonské povýšenectvo a tak urobí všetko preto, aby im to ukázal. Spracovanie sa mi páči, ale predsa len sa z toho dalo získať ešte o trochu viac. Film by sa dal rozdeliť na dve polovice, prvá sa venuje udalostiam, ktoré viedli mladíka k tomu, aby sa vycvičil v bojových umeniach a bavilo ma to, všetky dôvody sú dobre podané a chválim ich dobrý výber, či už vzťah k japonskému dôstojníkovi, ale aj ten zaujímavý a zábavný prvok s americkými vojakmi. Na moje prekvapenie samotný tréning má len veľmi málo priestoru, síce je podaný dobre a hlavný hrdina využíva v rámci žánru dosť nezvyklé, ale zase efektívne metódy, no len preda by som uvítal, keby to trvalo dlhšie a nielen tých pár minút v polovici filmu. A ako celok chválim aj druhú polovicu, hlavne to vyzývanie jednotlivých škôl, len škoda, že to nedostalo viac priestoru. Takže skutočne tie jednotlivé zásadné prvky v oboch častiach sú výborne zvolené, ale zároveň sa tu stále nájde aj plno priemerných scén, ktoré celkový dojem o niečo znižujú. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Ešte v prvej polovici sú súboje také menej výrazné, ale to je kvôli úrovni hlavného hrdiny pochopiteľné, no potom sa to už zmení a tie tvrdé nekompromisné súboje sú výborne zvládnuté a je skutočne radosť sledovať na drsného hrdinu, ktorý si s ľahkosťou poradí s učiteľmi školy karate a to sa mi aj na celom filme páči najviac. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce hlavný hrdina je po stránke charizmy asi najslabší zo všetkých filmových majstrov bojových umení, ale bavil ma a v súbojoch sa mu nedá nefandiť, výborný Masaya Kato ako špičkový japonský karatista a v menšej úlohe poteší aj Jung Doo-Hong. Réžia a technická stránka nie sú dokonalé, pár detailov sa ešte dalo vylepšiť, ale nič výraznejšie sa im vytknúť nedá. Za špičkou tohto typu filmu ako Obávaný bojovník, Ip Man alebo Once upon a time in China tento film predsa len zaostáva, ale aj tak je Fighter in the wind vydarený film s dobrým príbehom, postavami a aj akciou. 76% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film má presne dve polovice. Tak tá prvá ho vysiela do prdelákova všetkými tými nacionálnymi kecami, hlúpymi a trápnymi, pričom herci sú nemotorní, behajú kade tade, ale hlavne sa mocú! Do toho všetkého ešte tisíc krát zaznie výraz '' pačinko" , čo už bola skutočne voda na mlyn, ale ( ! ) , prišla polovica number dva, ktorá efektnými zábermi a hlavne parádnou dejovou líniou čerpajúcou zo života legendárneho mäsiara z bitúnkov, Masutatsu Oyamu, vrátila film do hry a ja veselo udeľujem 4* ! ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Fighter in the Wind dělá Kyokushin Karate opravdu dobrou reklamu a souboje jsou vskutku geniální a trénink v hlubokých horách dodá jen na zážitku viz. Tréning, příběh trochu pokulhává, ale rozhodně není špatný na stvárnění životního příběhu Choi Bae-dala. Aya Hirayama je jak anděl z nebe a když se objevila na plátně nemohl jsem od ní odtrhnout oči. Rozhodně lepší než Ip Man, který se tvářil trochu arogantně.. . I když by se dal film rozdělit na dvě poloviny, tak přesto se na něj opravdu dobře dívá a i přes některé záběry je hodně uvěřitelný. 90 % ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé drama (s hudbou ala Nightwish) volně inspirované skutečnou postavou mistra karate. Rozvláčný úvod, než dojde k tréninku a zrodu opravdového bojovníka, zabírá dobrou polovinu filmu. Bitky jsou dobré, pouze střihač si někdy zbytečně hrál s nůžkami, až místy působí chaoticky. Soubojů je relativně dost, jen mi jich mnoho připadalo děsně krátkých - jeden či dva údery a je po protivníkovi. Zvláště při vyzývání mistrů škol bojových umění jsem čekal více akce. I onen zocelovací trénink (něco mezi Rockym a Kickboxerem) by zasloužil více prostoru. První polovina filmu na 3*, druhá na 4*. Je to v první řadě životopisné drama legendárního bojovníka, které bych lépe trávil v kratší verzi. 70% ()

balone 

všechny recenze uživatele

U většiny filmů, když je to hlavně o bojování, tak příběh slábne a veškeré ostaní prvky toho filmu jdou někam. Tady se však podařilo Korejcům skvělé historické drama, kde na jedné straně stojí korejec učící se karate a na druhé straně stojí celé Japonsko a jejich doja s různými dany. Film mě nadchnul snad všemi svými žánry to, že to bylo podle skutečného života je ještě více fascinující. Myslim si, že každý kdo má rád boj, historii, drama, romantiku, tak si vybere v tomto filmu to své. 90% za mne. (možná jen hudba mi občas přišla špatná) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Kyokushinkai znamená v překladu z japonštiny "Ryzí pravda". (Vojcl)
  • Baramui Paiteo (Fighter in the wind) byl natočen v japonštině. Ve filmu však hrají jen dva japonští herci - Masaya Kato a Aya Hirayama. Zbytek štábu včetně režiséra je z jižní Koreji. Představitel titulní role Yang Donggeun japonštinu v civilním životě vůbec neovládá. (Vojcl)

Reklama

Reklama