Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Bae-Dal Choia - zakladateľa jedného z najtvrdších karate štýlov - Kyokushinkai. I keď viac ako životný príbeh by sa hodilo pomenovanie "voľné inšpirované", pretože príbeh filmu vychádza z comicsovej verzie Bae-Dalových osudov a ako taký je notne štylizovaný do takmer "rozprávkového" hávu o boji jednotlivca, ktorý sa tvrdým tréningom premení z nikoho na majstra. Príjemným zistením je skutočnosť, že viac ako o súbojoch (ktorých si ale aj tak užijete dosť a aj napriek skutočnosti, že sa v ich nasnímaní využívajú občas až zbytočné prehnané viaceré optické triky - od vynechávania framov, cez časté strihy až po spomaľovačky a zrýchľovačky, sála z ich prevedenia neskutočná dravosť a živočíšnosť) je film o postavách, čím získava snímka presvedčivý rozmer drámy s jednoliatou atmosférou. K hodnovernému prekresleniu prerodu hlavnej postavy napomáha skvelý Yun-ho Yang, ktorý vás svojím výkonom doslova strhne. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film má presne dve polovice. Tak tá prvá ho vysiela do prdelákova všetkými tými nacionálnymi kecami, hlúpymi a trápnymi, pričom herci sú nemotorní, behajú kade tade, ale hlavne sa mocú! Do toho všetkého ešte tisíc krát zaznie výraz '' pačinko" , čo už bola skutočne voda na mlyn, ale ( ! ) , prišla polovica number dva, ktorá efektnými zábermi a hlavne parádnou dejovou líniou čerpajúcou zo života legendárneho mäsiara z bitúnkov, Masutatsu Oyamu, vrátila film do hry a ja veselo udeľujem 4* ! ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé drama (s hudbou ala Nightwish) volně inspirované skutečnou postavou mistra karate. Rozvláčný úvod, než dojde k tréninku a zrodu opravdového bojovníka, zabírá dobrou polovinu filmu. Bitky jsou dobré, pouze střihač si někdy zbytečně hrál s nůžkami, až místy působí chaoticky. Soubojů je relativně dost, jen mi jich mnoho připadalo děsně krátkých - jeden či dva údery a je po protivníkovi. Zvláště při vyzývání mistrů škol bojových umění jsem čekal více akce. I onen zocelovací trénink (něco mezi Rockym a Kickboxerem) by zasloužil více prostoru. První polovina filmu na 3*, druhá na 4*. Je to v první řadě životopisné drama legendárního bojovníka, které bych lépe trávil v kratší verzi. 70% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Tak jak se v polovině filmu mění hlavní hrdina z obyčejného mladíka v největšího bojovníka Japonska, mění se spolu s ním i celý snímek. Zocelování daleko kdesi v divočině bylo sice příliš klišovité a naivní (vzpomněl jsem si na podobného italo-amerického blázna, co běhal po Rusku s kládou na zádech), ale od této vnitřní i vnější přeměny Bae-dala nabral film jiný vítr a ten mi byl daleko víc po chuti. Druhá polovina je jasně čtyřhvězdičková, některé sekvence mě vyloženě nadchly, ale bohužel celkově za slabou první část filmu nemůžu dát více než tři hvězdy. Na nervy mi lezl taky infantilní Chun-bae a jeho Pachinka, tyhle momenty byly doslova nervy drásající. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)
  • Při natáčení bojových scén nebyly použity žádné počítačové triky. (Vojcl)
  • Kyokushinkai znamená v překladu z japonštiny "Ryzí pravda". (Vojcl)

Reklama

Reklama