Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Korejská tak trochu životopisná řezanice, která sice nedosahuje kvalit čínského Yip Mana, ale má svůj šarm. Soubojů není moc a nejsou ani kdovíjak choreograficky vymazlené, ale možná díky tomu vypadají realističtěji a syrověji. Nosný příběh sice stojí za starou Belu či Bae-dala, ovšem japonská kráska s úžasným jménem Aya Hirayama ho svýma kukadlama jako zrcadlama ( jo já vím, takhle se to neskloňuje) zachraňovala v každým záběru a jednou dokonce ukázala i víc než kukadlo. Choi Bae-dal byl prostě borec a tenhle film mu rozhodně ostudu nedělá. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

pribeh je na moj vkus dost jednotvarny, opozerany, vlazny. cesta premeny tu uz bola viackrat a v tomto pripade nemozem hovorit o niecom novatorskom. bojove sceny su vcelku dobre nasnimane, chyba len akasi pevnejsia pribehova kostra. vizualne triky mi miestami dost vadili, rozne pokusy o spomalovackya pod. hodnotim skor ako negativny tah. do 80-tky tomu nieco chyba, preto u mna 70% ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

První polovina ucajdaná a nablblá, souboje zmatečné a ničím vyjimečné, do toho romantika po korejském způsobu... hm. Od poloviny se to trochu rozjede, ale i tak se nemůžu zbavit pocitu, že hodina filmu přebývá a zbylá hodina prostě není ničím nadprůměrným. Navíc při tak impotentních akčních scénách už si člověk všimne i postav plastických jak papírová vystřihovánka. Tak nevyužitý potenciál už jsem dlouho neviděla. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší film s karate tématikou, co jsem kdy viděla.Možná o to víc, že je podle skutečného bojovníka Choi Baeldala z Koreje a smekám před jeho povahou, protože dokázat tohle s zůstat přitom slušným, nezkaženým člověkem, věrným filozofii bojových uměni, to klobouk dolů. Zároveň smekám před jeho hereckým představitelem....jak to ti Asiaté dělají, že i když jsou absolutně jiní, zároveň někteří nevypadají vůbec k zahození?:-) Zkrátka všem milovníkům tohoto žánru můžu shlédnutí tohole filmu vřele doporučit, někdo možná poukáže na nějaké nedostatky, ale ty pro mě celkově nebyly tak důležité a tak plný počet hvězd. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)
  • Film je natočený podľa japonskej knihy "Karate Baka Ichidai". (Cracker)
  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)

Reklama

Reklama