Reklama

Reklama

Volání vlků

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(více)

Recenze (77)

vander19 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma prekvapil hlavný herec. Asi do polhodiny som si hovoril, kde som ho už videl??? A tak neostávalo, len prelustrovať csfd a pak mi to došlo. Účtovník v Nepodplatitelných. Inak čo sa tohto filmu týka zo začiatku ma zaujal. Príroda, hory, sneh, vlci - no dokonalá kombinácia. Ale potom to nadšenie opadlo. Príbeh je dosť statický a okrem toho, že sa dozvedáme, že ten známy biológ má rád myši a celý deň čučí zo stanu na vlka je asi tak všetko. Čakal som trochu viac takého akčného zobrazenia. To nastáva asi až po 70% príbehu, kedy sú zobrazené aj scény, kde vlk naplno prejavuje svoj inštiknt lovca. A práve toto mi tu do vtedy dosť chýbalo. Ch. M. Smith ako rozprávač to skôr hovorí ako komédiu a nie ako odborník. Možno skvelý rodinný film ale ja som sa počas neho aj nudil. Apropo produkcia Walt Disney. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jestli ten nehrdinsky vypadající badatel očůrá vlky, tak mě teda tvůrci prostoduchého scénáře neopijí rohlíkem. V prostotě je sice síla, ale ten scénář je tak přihlouple šroubovaný, že od skutečné přírody odpoutávají pozornost "akce" při příletu letadla, při prolomení se ledu nebo myší invaze a následná degustace myší za přihlížení myší... Navíc se filmaři nevyvarovali chyb a po scéně, kdy má badatel zamrzlé brýle, se v další vteřině ve stejném prostředí a pravděpodobně za stejné teploty dívá přes brýle čisté... Krásy přírody obdivuji dvěma hvězdičkami. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trochu zaráží fakt, že se nechá nezkušený biolog vysadit kdesi uprostřed kanadské tundry a chová se jak naivní hošík na své první kempovačce. Jestli to fakt takhle bylo i ve skutečnosti, tak měl tenhle chlapík fakt cojones ze železa. Jméno Walt Disney v úvodních titulcích mě zprvu trochu vyděsilo, ale nebylo proč. Never Cry Wolf není typická disneyovka. Co do atmosféry je to dost syrový, atmosférický a myšlenkově bohatý dobrodružný film, byť dějově jednoduchý a spíše pojatý jako dokument. Drama o přežívání v nehostinné krajině, kde dominují záběry lidmi téměř ještě neposkvrněné přírody. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

I když tu většina ostatních diváků tento snímek vychvaluje, tak je to pro mně obyčejná hraná Disneyovka a primárně určená pro děti. Viděl jsem jen asi první půlku filmu a víc bych totiž asi nevydržel. Vadila mě na něm hloupost a neschopnost vědce - hlavního hrdiny a taky jeho nepřipravenost a z toho vyplívající humorné situace - pro mě dost prvoplánovité a jednoduché. Vlky mám rád, ale to si raděj o nich pustím nějaký smysluplný dokument než toto. Pro děti se to možná hodí, ale pro mě NE - něco na hranici jedné až dvou hvězdiček. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejichž děj se odehrává v člověkem téměř nenarušené přírodě, patří do kategorie mých srdečních kinematografických záležitostí. Never Cry Wolf není výjimkou a už během sledování se zařadil mezi ně - skvosty typu Himaláj karavana, Zálesák (1966), Útěk do divočiny, Poslední traper,...Na Ballardově snímku bych vyzdvihl vykreslení soužití člověka s přírodou, lásku člověka k ní a ke zvířatům, dále pak sestříhání scén, jež místy působilo mírně komicky (záběr na vlka lovícího myš a následně Tylera konzumujícího jednu malou myšku za druhou), ale také samotný děj a postavy, zejména pak hlavního hrdiny a zkušeného, moudrého Ooteka. Závěr snímku za doprovodu pěkné melodie a textu staré inuitské písně dotvořil výsledný dojem za neodmyslitelné 4*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Když se při letu do hor letadlo porouchá, jeho pilot Rosie (Brian Dennehy) vyndá z bedny s nářadím tzv. francouzský klíč. Při návratu do kabiny ale drží v ruce maticový klíč. (Dvojirakri)
  • Film je založen na skutečném příběhu biologa Farleyho Mowata. (TomikZlesa)
  • Jedná se o první film vydaný pod logem Walt Disney Pictures. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama