Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Luke-Duke 

všechny recenze uživatele

Fakt výborná dokumentárna séria aká nemá obdobu. Profilovanie jednotlivých fuhrerových vyvolených je naozaj veľkolepé. Vhodne zvolená minutáž venovaná každému osobne. Ich víťastvá aj prehry, úspechy aj pády, ich skutočná (ne)hodnota pre Hitlera. Výpovede očitých svedkov, priateľov aj rodinných príslušníkov. Mňa osobne sa dotkla tá časť s Mengelem - nakoľko sa ku mne dostalo ako pacient, jedno z jeho niekdajších "pokusných detí"... už mám lepšiu predstavu, o čom mi ten pacient rozprával... a prečo sa v noci budí s plačom... ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Nemohu dát jinak, tento pořád (seriál? to přeci ne, je to dvanáctidílný pořad) je dobře dělaný. Hodnotit dokumenty je ošemetná záležitost, člověk má tendenci dávat co nejvíce. Zde to tak cítím, obzvlášť se mi líbil ten o Speerovi, o němž jsem si přečetl životopis na wikipedii. Sedělo to. Takže o těch, kteří mu pomáhali již víme. A o samotném H. se toho natočilo tolik, že samostatný díl o tomu, komu helfovali ostatní, nepotřebujeme. Vidět takhle ve zkratce, co vše se jim za tak krátkou dobu podařilo je neskutečné. Narodili se jako lidé, zemřeli jako zvířata. Hitlerovi muži. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lima to lépe vystihnout nemohl. Ano, bohužel je to tak. Všichni tito muži se bohužel vydali špatnou cestou, chtěli příliš velké sousto v příliš krátké době. Sloužili, nechali se naplno pohltit nacistickou zlovůlí, až na to nakonec i sami doplatili cenou nejvyšší. Jejich říše nebyla ani stoletá ani tisíciletitá podle vzoru té Římské, přesněji skončila po dvanácti letech, a to úplně v troskách. Každopádně, jde o zajímavý informacemi nabitý projekt, jeden z nejlepších svého druhu. ()

Expertt 

všechny recenze uživatele

Zkrátka fascinující. Způsob popisující vývoj či změny myšlení jednotlivých představitelů Hitlerovské politické elity spojené s unikátními dechberoucími záběry (možná v některých pasážích pochopitelně uměle rekonstruované) je zkrátka dokonalý. Co dělá z celého projektu naprostý diamant, jsou samozřejmě hlavně doplňující interview, mnohdy nejbližšícho okruhu lidí kolem daných "Hitlerových můžů". Už v době kdy vznikal tento dukementární seriál, bylo jistě obtížné tento přístup sdola do projektu zahrnout, dnes je již bohužel jasné, že už žádné takové "nové" rozhovory, informace nikdy nevzniknou, pokud teda nebudou zveřejněny ty, co leží někomu v krabici na půdě. Je to škoda, určitě by ty nespočetná kvanta příběhů, co navždy zůstanou v myslích již zemřelých zainteresovaných lidí opět dokreslily část této mozaiky. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zde je možno se seznámit s lidmi, kteří byli na vrcholu moci v jednotlivých gestapáckých rezortech. Dozvídáme se o jejich životě, a co předcházelo tomu, než se dostali na tyto vrcholné posty. Jde o zajímavé sondy do životů těch osob, které měli nejblíže k vůdci, a ovlivňovali výrazně průběh II. světové války. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno