Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Duoscop 

všechny recenze uživatele

1. Díl Rudolf Hess. Zajímavosti - ztráta jeho vlivu, vystrnadění Martinem Bormannem a nejasnosti o jeho sebevraždě. 2. Díl Karl Dönitz. Zajímavostí - záběr potápějící se lodě s posádkou a následný výbuch. 3. Díl Joseph Goebbels. Zajímavosti - kvůli češky Lídy Barové byl ochoten vzdát se svého postavení. 4. Díl Hermann Göring. Zajímavosti - Po 1.sv.válce pracoval jako letecký pošťák ve Švédsku. Jeho dítě údajně nebylo jeho,po těžkém zranění které utrpěl během pivního puče měl být impotentní. 5. Díl Heinrich Himmler. Zajímavosti - Během lékařské prohlídky spojenců skousnul kapsli s jedem. 6. Díl Albert Speer. Zajímavosti - U soudu uvedl že zvýšil zbrojařský průmysl v zemi proto, aby Německo co nejrychleji vyhrálo válku a on s Hitlerem coby jeho jediný opravdový přítel už mohli jen stavět. 7. Díl Adolf Eichmann. Zajímavosti - Po svém útěku pracoval jako chovatel kuřat, majitel čistírny nebo dělník. Po svém dopadení a cesty na popraviště klidným hlasem pronesl. Doufám že mně budete brzy všichni následovat. 9. Díl Joachym von Ribbentrop. Zajímavosti - Jeho Norimberský kat Joseph Malta musel zatížit lano na šibenici vlastní vahou protože si odsouzený v důsledku ubytu na váze nezlomil vaz. Potom ho vzal svou pravou rukou za jeho levé ucho, trhnul a Říšský ministr zahraničí byl mrtev. ()

Expertt 

všechny recenze uživatele

Zkrátka fascinující. Způsob popisující vývoj či změny myšlení jednotlivých představitelů Hitlerovské politické elity spojené s unikátními dechberoucími záběry (možná v některých pasážích pochopitelně uměle rekonstruované) je zkrátka dokonalý. Co dělá z celého projektu naprostý diamant, jsou samozřejmě hlavně doplňující interview, mnohdy nejbližšícho okruhu lidí kolem daných "Hitlerových můžů". Už v době kdy vznikal tento dukementární seriál, bylo jistě obtížné tento přístup sdola do projektu zahrnout, dnes je již bohužel jasné, že už žádné takové "nové" rozhovory, informace nikdy nevzniknou, pokud teda nebudou zveřejněny ty, co leží někomu v krabici na půdě. Je to škoda, určitě by ty nespočetná kvanta příběhů, co navždy zůstanou v myslích již zemřelých zainteresovaných lidí opět dokreslily část této mozaiky. ()

Reklama

MASH_4077 

všechny recenze uživatele

Odmyslele nekolik nepresnosti, ktere nejsou pro pribeh a hlavne pro vzkaz podstatne a dostavame velmi zdarile dilo. Hlavni je myslenka, ktera je nam velmi dobre predavana. Ukazuje se nam, jak vlastne podprumerni lide se sesli a vytvorili neco, na co si musme dat pozor, pripominat si to, aby se podobna vec neopakovala. Napisu to jeste jednou: nejde o data, ale o pochopeni, proc a jak to ti lide mohli delat. ()

albiebennett

všechny recenze uživatele

Seriály zde nehodnotím, ale tohle jednoznačně nejlepší dokumentární série z 2. světové války. Opravdu skvělé představení nejnebezpečnějších lidí minulého století. Žádnému dílu nelze nic vytknout. Člověk po tomto shlédnutí nemůže házet nacisty do jedné hromady. Je třeba rozdělit nechutný hajzly jako byl Bormann, Freisler, Eichmann a především Mengele, fanatický magory jako byl Himmler, Hess nebo Goebbels, idiota jako byl Ribbentrop a velmi inteligentního Speera, který u Norimberského procesu opravdu vybalil karty na stůl. Celá série je impozantním náhledem do zvěrstev minulého století. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úctyhodně vypracovaný cyklus, který právem získal několik ocenění a zaslouží si velkou pozornost. Jednotlivé díly jsou smysluplně a poutavě odvyprávěné a mapují kariéru dotyčného od jeho počátku až do samotného konce. Podstatné informace ať už známé, či neznámé jsou zde samozřejmostí a mě nezbývá, než se přiklonit k názoru, že na toto téma patrně nic lepšího nevzniklo. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama