Reklama

Reklama

Podzimní cesta

  • USA The Thing About My Folks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Peter Falk v nezapomenutelné roli otce čtyř dospělých dětí, který s jejich pomocí hledá svou ženu. Ta ho opustila po 46 letech manželství. Sam (Falk) odjíždí na venkov se svým synem Benem (Paul Reiser) na prohlídku statku, který je na prodej. Jednodenní cesta se ovšem promění v báječný automobilový výlet, kdy otec a syn hledají při chytání ryb, popíjení a hraní kulečníku ve vlastní minulosti otázky na své odpovědi. Film spěje k závěrečnému finále, které zodpoví otázku, kde je Samova žena - a proč od něj odešla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Krásny film o živote, vzťahoch nielen medzi otcom a synom, o férovosti v biliarde a o rybačke. Možno až príliš priamočiary, ale potešil ma tak ako už dlho žiaden film nie. Staručký Peter Falk je proste perfektný a Paul Reiser mu zdatne sekunduje. Obsahuje nezabudnuteľné a srdcervúce scény, ktoré sa mi vryli do pamäte. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nádherný a citlivě nasnímaný film, který dokáže zaujmout nejen svým dějem, který navzdory své jednoduchosti má obrovskou sílu, ale také pobaví různými úsměvnými scénami a vtipy, hudbou, prostředím a kamerou, která si umí hezky vychutnat krásnou podzimní přírodu. Podzimní cesta je zdařilá koláž komedie, dramatu a road movie, v níž herecky dominuje Peter Falk. Je ve své roli naprosto přesvědčivý, sympatický i roztomilý, věříte mu každou pronesenou větu i grimasu. Ke konci se snímek dostává do emotivnější a dramatičtější roviny a podtrhuje tak již jednoznačný pětihvězdičkový dojem. ()

Reklama

Elgin 

všechny recenze uživatele

Peter Falk je vyborny v role otca a pravdu povediac to tam i cele konci, kedze ostatny sa iba vezu a nicim vynimocnim nas nenadchynaju. Film ako taky nie je zly, ma tam pointu ked si nakoniec vsetko vyrozpravaju s manzelkou, ale nieco mi tam stale chyba. Takto to stoji a pada na hlavu rodiny, takze iba priemerne hodnotenie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Možno až príliš jednoduchá šablóna celého príbehu tomuto filmu zaručili len mierne nadpriemerné hodnotenia. Čo je škoda, pretože herecké výkony hlavných predstaviteľov sú prirodzené a nenútené, a scenárista si na dialógoch dal naozaj záležať, takže zo všetkého sála príjemná rodinná pohoda. Rádová road-movie, s množstvom zábavných, ale aj smutných, často až sentimentálnych momentov. Veľmi rád by som tomuto filmu pomohol do červených čísel, mnohé miesta nasvedčujú tomu, že si ich zaslúži, ale ako celok na mňa zas tak veľmi nezapôsobil. 70%. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně druh filmů, kterých je v této uspěchané době potřeba víc a víc. Když jsem je tak sledoval okamžitě se mi chtělo nasednout do auta a někam jet...kamkoliv. A dělat...cokoliv. Herci zbytečně nepřehrávali, každý z jejich rozhovorů byl perfektně přirozený. Až se divím, jak příjemné bylo sledovat tento obyčejný příběh dvou lidí na výletě. "For me...this is enough. Sittin' down." ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama