Reklama

Reklama

Podzimní cesta

  • USA The Thing About My Folks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Peter Falk v nezapomenutelné roli otce čtyř dospělých dětí, který s jejich pomocí hledá svou ženu. Ta ho opustila po 46 letech manželství. Sam (Falk) odjíždí na venkov se svým synem Benem (Paul Reiser) na prohlídku statku, který je na prodej. Jednodenní cesta se ovšem promění v báječný automobilový výlet, kdy otec a syn hledají při chytání ryb, popíjení a hraní kulečníku ve vlastní minulosti otázky na své odpovědi. Film spěje k závěrečnému finále, které zodpoví otázku, kde je Samova žena - a proč od něj odešla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nádherný a citlivě nasnímaný film, který dokáže zaujmout nejen svým dějem, který navzdory své jednoduchosti má obrovskou sílu, ale také pobaví různými úsměvnými scénami a vtipy, hudbou, prostředím a kamerou, která si umí hezky vychutnat krásnou podzimní přírodu. Podzimní cesta je zdařilá koláž komedie, dramatu a road movie, v níž herecky dominuje Peter Falk. Je ve své roli naprosto přesvědčivý, sympatický i roztomilý, věříte mu každou pronesenou větu i grimasu. Ke konci se snímek dostává do emotivnější a dramatičtější roviny a podtrhuje tak již jednoznačný pětihvězdičkový dojem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Možno až príliš jednoduchá šablóna celého príbehu tomuto filmu zaručili len mierne nadpriemerné hodnotenia. Čo je škoda, pretože herecké výkony hlavných predstaviteľov sú prirodzené a nenútené, a scenárista si na dialógoch dal naozaj záležať, takže zo všetkého sála príjemná rodinná pohoda. Rádová road-movie, s množstvom zábavných, ale aj smutných, často až sentimentálnych momentov. Veľmi rád by som tomuto filmu pomohol do červených čísel, mnohé miesta nasvedčujú tomu, že si ich zaslúži, ale ako celok na mňa zas tak veľmi nezapôsobil. 70%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Príjemná rodinný film na víkendové popoludnie. Rodinné road movie, kde cestu k sebe hľadajú nielen otec a syn 3*** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Peter Falk mě zde potěšil a ukázal, že umí hrát i v komediích. Sice je zde už starší, ale to mi nebránilo v tom, se na to podívat. Pokud se na to také chcete podívat, podívejte se, pobavíte se. Stejně jako já. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Lehkonohá komedie "o něčem." Milý a dokonalý Peter Falk. Když si zkusím vzpomenout, co mi na tom filmu nesedí, co by mohlo být lepší nebo jinak, nepřijdu na nic. Slovní humor spojený s akcí a s příměsí nostalgie. Jedna radost. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Lehká rodinná komedie stavějící především na dialozích otce a syna. Oba ale předvedli pěkné nenucené výkony a i náplně jejich debat nebyly jen tak vycucané s prstu:-), ale měly hlavu a patu. Nějak, ale nemůžu dát více jak ty 3*, je to někde mezi. Ale slušné...65% ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně druh filmů, kterých je v této uspěchané době potřeba víc a víc. Když jsem je tak sledoval okamžitě se mi chtělo nasednout do auta a někam jet...kamkoliv. A dělat...cokoliv. Herci zbytečně nepřehrávali, každý z jejich rozhovorů byl perfektně přirozený. Až se divím, jak příjemné bylo sledovat tento obyčejný příběh dvou lidí na výletě. "For me...this is enough. Sittin' down." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicka road.movie o vztahu otec-syn. Uznavam, ze obaja herci hrali nenutene a podali uveritelne herecke vykony, ale reziser Raymond De Felitta je v tomto pripade len zrucny rutiner. 66 % ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Pěkná konverzačka hlavně mezi otcem a synem. Klasický Peter Falk jak ho známe z klasických detektivek o Kolombovi(typicky zdvižená ruka) a věrohodný výkon Paul Reisera. Připadalo mi, že si chce otec na konci života (Peter Falk) ještě užít, ale přitom jde o život někomu jinému. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Krásny film o živote, vzťahoch nielen medzi otcom a synom, o férovosti v biliarde a o rybačke. Možno až príliš priamočiary, ale potešil ma tak ako už dlho žiaden film nie. Staručký Peter Falk je proste perfektný a Paul Reiser mu zdatne sekunduje. Obsahuje nezabudnuteľné a srdcervúce scény, ktoré sa mi vryli do pamäte. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Oddychová road movie na kterou se vypraví otec se synem. Podáno s nesmírným citem a přitom lehce, pár vtipných scének, ale scénaristicky vybroušené dialogy. Prostě takový příběh rodiny ze života. Peter Falk je tu opravdu úžasný!! ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Záleží v kolika letech se na Podzimní cestu podíváte, co máte za sebou a v jakém jste stavu (a tím nemyslím zdravotní). Příjemná hodinka a půl v dobré společnosti otce a syna řešícího vztahy mezi sebou i rodiny. Dialogy nejsou papírové, ale ze života a Peter Falk jako děda je skvělý. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

docela dobrý děj ale ten konec mi přišel takový nijaký.Zkrátka : role umírající matky tam byl rušivý element.Tečka.U mě dobrý ()

Elgin 

všechny recenze uživatele

Peter Falk je vyborny v role otca a pravdu povediac to tam i cele konci, kedze ostatny sa iba vezu a nicim vynimocnim nas nenadchynaju. Film ako taky nie je zly, ma tam pointu ked si nakoniec vsetko vyrozpravaju s manzelkou, ale nieco mi tam stale chyba. Takto to stoji a pada na hlavu rodiny, takze iba priemerne hodnotenie. ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Když jednoho dne přijede za Benem (Paul Reiser) otec (Peter Falk) se sdělením, že jej po 46 letech manželství opustila žena, je právě tak čas na jeden výlet – nejen kouzelnou podzimní krajinou, ale především svou vlastní rodinnou minulostí, což je pro dospělého syna a jeho starého tátu cesta nelehká, ale v konečném výsledku i mile zábavná a objevná. Na návštěvu basebalového zápasu či na společné rybaření nikdy není pozdě, stejně jako na zjištění, že Peter Falk není jen skvělým inspektorem Columbo, ale i obdivuhodným dramatickým a komickým hercem, jak ve své životní roli v laskavém příběhu, společně s herci podobně zvučných jmen (Elizabeth Perkins, Olympia Dukakis) beze zbytku dokazuje. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Standardně dojímavý Peter Falk a Paul Reiser, který se podílel i na scénáři, vytvářejí bohužel jen nezajímavou dvojici v povrchně pojatém vyprávění. 40 % (Ci 02/2008) ()

Biggles 

všechny recenze uživatele

Strucny dej: Otec prijizdi do New Yorku za svym synem, aby mu sdelil,ze jej opusila manzelka. Ten aby ho rozptylil jej vezme na kratky vylet,zatimco jeho sestry patraji kam a proc se vydala jejich matka. Cestou se otec se synem zblizuji,a delaji veci,na ktere drive nevysel cas. Urcite se nejedna o typickou komedii,ackoliv jsem se nekolikrat urcite dobre zasmal. Paula Reisera (syn) mam stale trochu zafixovaneho k serialu Mad about you,takze mi prilis nesedl. Na druhou stranu herecky vykon Petera Falka je obdivuhodny. Jedna se o opravdovy hercky koncert. Celkove se mi film, az asi na 3-4 sceny moc libil. **** + * za Falka. ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Peter Falk, usmívající se, vtipkující. na svůj věk - krásný výkon. Celkově se mi líbil. Dobrá myšlenka, hezky natočeno. Na nic si nehraje... 80% ()

Reklama

Reklama