foto

Paul Reiser

  • nar. 30.3.1956 (64 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Paul Reiser se narodil v rodině Helen, ženy v domácnosti a Sama, prodejce zdravé výživy. Chodil na East side Hebrew institute z kterého pak odešel na Stuyvesant High School kde odmaturoval. Bakalářský titul posléze získal na Binghamton University kde studoval hudbu. Už ve svých mladých letech se zajímal o herectví. Pravidelně navštěvoval divadelní skupinu v Hinmann Collage "The Little Theater That Could" a mimo během letních prázdnin vystupoval v místních comedy barech kde si zlepšoval (spíše zkoušel) své schopnosti baviče, které se mu později staly vstupenkou do televize.

Jak bylo zmíněno, jeho talentu pro komedii si nemohli nevšimnout a první role přišla hned ve filmu DINER z roku 1982. Zde si zahrál společně s Kavinem Baconem, Stevenem Guttenbergem a Mickeym Rourkem, kterému stejně jako jemu uspěch tohoto filmu nastartoval karieru. Následně totiž dostal roli detektiva v BEVERLY HILLS COP, kterou si zopakoval v pokračování BEVERLY HILLS COP II. Paula jste mohli vidět i v ALIENS od Jamese Camerona, kde si zahrál po boku Sigourney Weaver nebo Michaela Biehna. V roce 1991 si zahrál v THE MARRYING MAN a o čtyři roky později v komedii BYE, BYE LOVE.

Co se týče televize tak první hlavní seriálovu roli dostal v MY TWO DADS, kde společně s Gregem Eviganem otce tehdy dvanátileté Staci Keanan. Seriál moc uspěch neměl, ale pro tehdy začínající Staci to byl dobrý start. Posléze přišla jeho nejznámější role MAD ABOUT YOU. V tomto, pro českého diváka dobře známém seriálu, odehrál společně s Helen Hunt sedm řad a získal mnoho televizních nominací a televizních cen. Např. nominace na Emmy, Zlatý Globus a American Comedy Award. Kromě uspěšnosti samotného seriálu si Paul s Helen dobře vydělali, když na konci seriálu pobírali oba v přepočtu 1.milion amerických dolarů za epizodu. Ale to jen tak pro zajímavost.

Kromě filmové a seriálové tvorby je Paul i spisovatel. Napsal dvě knihy, Couplehood a Babyhood, které jsou o jeho životě a jeho zkušenosti s otcovstvím. O uspěšnosti těchto knih svědčí fakt, že jsou na seznamu bestsellerů New York Times.

Jak už jsem uvedl, Paul je otcem dvou synů Ezra Samuela a Leona které má se svojí ženou Paulou Ravets, se kterou je ženatý od roku 1988. Pro zajímavost ještě mohu uvést, že své hudební nadání prokázal v Mad About You, kde pomohl složit uvodní znělku pro tento sitcom.

Daniel "Shakaar" Kubín

Herecká filmografie

Filmy

2020 Holka od koní
2018 Špión, který mi dal kopačky
2017 I Do... Until I Don't
The Little Hours
2016 Joshy
Kniha lásky
Miles
Proti všem
Temnota přichází
2015 Diagnóza: Šampión
2014 Life After Beth
Whiplash
2013 Liberace! (TV film)
2009 Komici
2005 Podzimní cesta
2002 Podraz.com
Ženy proti mužům (TV film)
2001 Cesta domů (TV film)
Začalo to jedné žhavé noci
1999 Druhá šance
Pros and Cons
1995 Sbohem, lásko
1994 Mr. Write
1993 Honeymooners First Christmas, The (TV film)
Honeymooners: The Really Lost Debut Episodes, The (TV film)
Rodinné modlitby
Věž (TV film)
1991 Muž na ženění
1990 Cvoci
1987 Policajt v Beverly Hills II
You Ruined My Life (TV film)
Čestné slovo
1986 Odd Jobs
Vetřelci
1985 From Here to Maternity (TV film)
1984 Policajt v Beverly Hills
1983 Diner (TV film)
Sunset Limousine (TV film)
1982 Bistro

TV seriály

2019 Fosse/Verdonová (TV seriál)
Providence (E08)
Nowadays (E07)
All I Care About Is Love (E06)
další epizody (8)
Stranger Things (TV seriál)
Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (S03E08)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Happy Birthday, Bon Voyage, Goodbye For Now (S08E12)
Erotica and Expulsion (S08E11)
Real Estate for Beginners (S08E10)
další epizody (12)
2018 The Romanoffs (TV seriál)
House of Special Purpose (E03)
2017 Stranger Things (TV seriál)
Kapitola osmá: Ovladač mysli (S02E08)
Kapitola šestá: Špeh (S02E06)
Kapitola čtvrtá: Mudrc Will (S02E04)
další epizody (6)
2016 Red Oaks (TV seriál)
The Verdict (S02E10)
The Anniversary (S02E07)
Old Flames (S02E06)
další epizody (7)
2015 Married (TV seriál)
Gymnastics (S02E12)
Mother's Day (S02E08)
The Cruise (S02E07)
další epizody (5)
Red Oaks (TV seriál)
Labor Day Luau (S01E10)
The Bar Mitzvah (S01E09)
After Hours (S01E08)
další epizody (9)
2014 Married (TV seriál)
Family Day (S01E10)
Halloween (S01E09)
Invisible Man (S01E06)
další epizody (5)
2011 Paul Reiser Show, The (TV seriál)
2002 Larry, kroť se (TV seriál)
The Terrorist Attack (S03E05)
1999 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Až do konce, 2. část (S07E22)
Až do konce, 1.část (S07E21)
Choulostivé tajemství (S07E20)
další epizody (14)
1998 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Zakopaná hádka (S07E08)
Den díkůvzdání (S07E07)
Víkend v L.A. (S07E06)
další epizody (22)
1997 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Rozhovor (S06E09)
Nová přítelkyně (S06E08)
O sexu (S06E07)
další epizody (24)
1996 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Posilovna (S05E09)
Každý hodný hoch zaslouží fondán (S05E08)
Únik informací (S05E07)
další epizody (24)
1995 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Silvestr (S04E09)
Dvojice (S04E08)
Anděl pro Murrayho (S04E07)
další epizody (23)
1994 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Město (S03E10)
Ještě jednou s citem (S03E09)
Hlavně, aby se dostalo na všechny (S03E08)
další epizody (24)
1993 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Edna se vrací (S02E11)
Dej se do toho (S02E10)
Pár srdcí (S02E09)
další epizody (22)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Jak to všechno začalo (S01E11)
Otrávení sousedé (S01E10)
Proti směru jízdy (S01E09)
další epizody (11)
1987 My Two Dads (TV seriál)
1984 Investigators, The (TV seriál)
1983 Remington Steele (TV seriál)
A Good Night's Steele (S01E13)

Dokumentární

2005 The Aristocrats
2003 A Life of Laughter: Remembering John Ritter (TV film)
1999 Get Bruce
Telling the Story of Us (TV film)
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
Sinatra: 80 Years My Way (TV film)
1992 3 1/2 Blocks from Home
1988 Paul Reiser Out on a Whim (TV film)

Hudební videoklipy

1988 Martini Ranch - Reach (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2005 Podzimní cesta

TV seriály

1999 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Až do konce, 2. část (S07E22)
Až do konce, 1.část (S07E21)
1998 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Paul uklouzne ve vaně (S06E21)
1997 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Kupony strýčka Phila (S06E04)
Pánská jízda (S05E17)
1996 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Konec? (S04E24)
Rozchod (S04E23)
1995 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Yoko řekla... (S04E06)
Náměsíčník (S04E01)
1994 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Město (S03E10)
Kazeta (S02E18)
1993 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Hop, hop, bum! (S02E02)
Špiónka (S01E20)
Svatba a nevěra (S01E15)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Otrávení sousedé (S01E10)
Křeslo lásky (S01E02)
Romantic Improvisations (S01E01)

Dokumentární

1988 Paul Reiser Out on a Whim (TV film)

Producentská filmografie

TV seriály

1996 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Konec? (S04E24)
Rozchod (S04E23)
Hádka (S04E22)
další epizody (15)
1995 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Silvestr (S04E09)
Dvojice (S04E08)
Anděl pro Murrayho (S04E07)
další epizody (23)
1994 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Město (S03E10)
Ještě jednou s citem (S03E09)
Hlavně, aby se dostalo na všechny (S03E08)
další epizody (24)
1993 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Edna se vrací (S02E11)
Dej se do toho (S02E10)
Pár srdcí (S02E09)
další epizody (22)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Jak to všechno začalo (S01E11)
Otrávení sousedé (S01E10)
Proti směru jízdy (S01E09)
další epizody (11)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Happy Birthday, Bon Voyage, Goodbye For Now (S08E12)
Erotica and Expulsion (S08E11)
Real Estate for Beginners (S08E10)
další epizody (12)
1999 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Až do konce, 2. část (S07E22)
Až do konce, 1.část (S07E21)
Choulostivé tajemství (S07E20)
další epizody (14)
1998 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Zakopaná hádka (S07E08)
Den díkůvzdání (S07E07)
Víkend v L.A. (S07E06)
další epizody (22)
1997 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Rozhovor (S06E09)
Nová přítelkyně (S06E08)
O sexu (S06E07)
další epizody (24)
1996 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Posilovna (S05E09)
Každý hodný hoch zaslouží fondán (S05E08)
Únik informací (S05E07)
další epizody (24)
1995 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Silvestr (S04E09)
Dvojice (S04E08)
Anděl pro Murrayho (S04E07)
další epizody (23)
1994 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Město (S03E10)
Ještě jednou s citem (S03E09)
Hlavně, aby se dostalo na všechny (S03E08)
další epizody (24)
1993 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Edna se vrací (S02E11)
Dej se do toho (S02E10)
Pár srdcí (S02E09)
další epizody (22)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Jak to všechno začalo (S01E11)
Otrávení sousedé (S01E10)
Proti směru jízdy (S01E09)
další epizody (11)

Host

Fanoušci tvůrce